به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، عملیات طوفان الاقصی در حالی وارد بیست و سومین روز خود شده که خبرها از تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و مدارس غزه حکایت دارد و این منطقه از زمین، دریا و آسمان زیر بمباران سلاح های مرگبار رژیم آپارتاید تل آویو قرار گرفته است؛ به حدی که تا روز گذشته شمار شهدای غزه به هفت هزار و ۷۰۳ نفر رسیده است.
وزارت بهداشت فلسطین ظهر شنبه از شهادت بیش از ۷۷۰۳ شهروند فلسطینی از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) تاکنون در نوار غزه در اثر بمباران های وحشیانه و بدون توقف رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد که ۷۰ درصد شهدای فلسطینی زن، کودک و سالخورده هستند.
بمباران بی سابقه غزه در حالی ادامه دارد که مجمع عمومی سازمان ملل جمعه شب پیشنویس قطعنامه پیشنهادی کشورهای عربی در مورد درگیریهای مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی را تصویب کرد و خواستار آتشبس بشردوستانه فوری و توقف خصومتها در غزه شد.
تارنمای خبری ان بی سی در گزارشی از اوضاع این روزهای دانشگاه های آمریکا نوشت: جنگ اسرائیل و حمایت آمریکا از این رژیم، باعث افزایش تنش در برخی از دانشگاههای آمریکا شده و شرایط اجتماعی ایجاد کرده که بازتاب سیاستهای دوقطبی آمریکا است.
دهها کالج و دانشگاه در آمریکا به طور فزایندهای تحت تأثیر تنشها بر سر جنگ بین اسرائیل و حماس قرار گرفتهاند که دریچهای از درک نسل جدید از درگیری در خاورمیانه و سیاست خارجی دولت آمریکا در این منطقه را نمایان می کند.
در روزهای اخیر، اعتراضات و تظاهراتی در چندین دانشگاه آمریکا به راه افتاده است که در برخی موارد توجهات را در سطح ملی به خود جلب کرده و جوانان را زیر ذرهبین شدیدی قرار داده که برخی ناظران آن را ناعادلانه می دانند. در برخی موارد، فعالیتهای دانشجویی پیرامون جنگ با بحثهای شدید درباره آزادی بیان همپوشانی پیدا کرده است.
دانشگاه جورج واشنگتن روز سه شنبه پس از آنکه دانشجویان گروه «دانشجویان برای عدالت در فلسطین» شعارهایی در انتقاد از دولت اسرائیل بر دیوار یک کتابخانه قرار دادند، مورد توجه قرار گرفت. این تصاویر به طور گسترده در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر شد.
درگیری بین دولت اسرائیل و مردم فلسطین مدتهاست موضوع بحثهای شدید در آمریکا، بهویژه دانشگاههایی که محل فعالیتهای سیاسی هستند، شده است اما درگیری های جدید میزان تنش را به طور چشمگیری افزایش داده و فضای اجتماعی در محیط دانشگاه به وجود آورده که بازتاب سیاست های دوقطبی مشابه در آمریکا است.
بر اساس پیام های مختلف منتشرشده در شبکه های اجتماعی، دانشجویان بیش از ۱۰۰ کالج و دانشگاه در سراسر آمریکا برای حمایت از مردم فلسطین در بعدازظهر چهارشنبه برگزاری تجمع اعتراضی را برنامه ریزی کردند.
تنش ها در برخی دانشگاه های برحسته از جمله دانشگاه های «آیوی لیگ» شعله ور شده است. آیوی لیگ آمریکا نام معتبرترین کالج ها و دانشگاه های آمریکا و بهترین دانشگاه های این کشور هستند که عمدتا در بخش شمال شرقی آمریکا واقع شده اند.
دانشگاه کلمبیا روز سهشنبه، در بحبوحه مباحثات شدید در محیط دانشگاه که محل تجمع حامیان فلسطین و اسرائیل بود، یک برنامه جمع آوری کمک مالی تحصیلی را به تعویق انداخت.
رهبر دانشجویی یک گروه حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا گفت اطلاعات شخصی آنها به صورت آنلاین منتشر شده و آنها به دلیل فعالیت های خود مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
وی افزود: جو دانشگاه برای مباحثات باز و جدی ژئوپلیتیکی مساعد نیست.
این دانشجو که نخواست نامش فاش شود، گفت: اگر نتوانید در محیط دانشگاه آزادانه صحبت کنید یا به کنجکاوی فکری بپردازید، دانشگاه در اهداف خود ناکام مانده است.
از سوی دیگر، سران دانشگاه های هاروارد و پنسیلوانیا به دلیل نحوه واکنش به حوادث غزه و پیامدهای آن در این دانشگاه ها، به شدت از سوی حامیان بزرگ مالی خود مورد انتقاد قرار گرفته اند.
ران دیسانتیس، فرماندار فلوریدا که به دنبال نامزدی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری است، روز سهشنبه به دو دانشگاه ایالتی فلوریدا دستور داد با ادعای اینکه قوانین منع یهودی ستیزی را نقض کرده اند، فعالیت دانشجویان برای عدالت در فلسطین را غیرفعال کنند.
این جنگ همچنین نگرانیهای تازهای را در مورد یهودستیزی و اسلامهراسی در آمریکا ایجاد کرده است. در هفتههای اخیر، یهودیان و مسلمانان مقیم این کشور نسبت به احتمال وقوع جنایات ناشی از نفرت یا سایر خشونتها علیه جوامع خود ابراز نگرانی کردهاند.
جیکوب میلر، ۲۱ ساله، دانشجوی رشته ریاضی در دانشگاه هاروارد، گفت: او و سایر دانشجویان یهودی پیام های نفرت انگیزی را در رسانه های اجتماعی مشاهده کرده اند.
وی گفت: پایان این درگیری آنچه را که در چند هفته گذشته اتفاق افتاده است، تغییر نخواهد داد.
در همین حال، نظرسنجی عمومی اخیر تصویر پیچیده ای از احساس جوانان نسبت به جنگ و واکنش فوری دولت آمریکا را ترسیم کرده است. در این نظرسنجی که سه شنبه گذشته منتشر شد، بسیاری از افراد ۱۸ تا ۳۴ ساله اعلام کردند که با ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی آمریکا به اسرائیل در پاسخ به حمله حماس مخالف هستند و فقط ۲۱ درصد این گروه سنی با اقدام جو بایدن رییس جمهور آمریکا در مورد سیاست کشور در قبال اسرائیل موافق بودند.
نظر شما