سیما سادات طلایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ابتلا به بیماری سِل از نظر جنسیتی و سن در کل، تفاوتی ندارد اما بیشتر مُبتلایان شناسایی شده در استان اصفهان مربوط به ۲ گروه سنی مذکور هستند.
وی با بیاناینکه امکان سرایت بیماری سِل از روشهای مختلف مانند خانواده، همکاران و همکلاسیها وجود دارد، اظهار داشت: سِل یک بیماری عفونی و میکروبی است و از طریق تنفسی و بصورت فرد به فرد منتقل می شود.
طلایی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون حدود یکصد نفر مبتلا به بیماری سل در شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شناسایی شدهاند، اضافه کرد: بطورکلی حدود ۴۶ درصد از مبتلایان سِل از اتباع خارجی هستند.
از ۲۸ شهرستان استان اصفهان، امور درمانی و بهداشتی ۲۶ شهرستان با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.
وی با بیان اینکه در بین مُبتلایان به سِل، چند مورد فوت ناشی از این بیماری داشتیم، خاطرنشان کرد: برخی از افرادی که بر اثر این بیماری درگذشتند، دیر به پزشک مراجعه کرده بودند و تعدادی نیز بیماری زمینهای مانند سرطان داشتند.
سُرفه بیش از ۲ هفته را جدی بگیرید
طلایی تاکید کرد: اگر سُرفه کردن بیش از ۲ هفته طول کشید میتواند یکی از علائم ابتلا به سِل باشد بنابراین بهتر است به پزشک یا مراکز بهداشت مراجعه تا در صورت تشخیص، آزمایش خلط گرفته شود.
کارشناس بیماری سِل دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ممکن است عدهای نیز علائم دیگری از بیماری سِل داشته باشند مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، ضعف و بیحالی، تب، تعریق شبانه و کاهش وزن که پزشکان باید این علائم را نیز در نظر بگیرند.
به گفته وی، در دوران کرونا، برخی از افراد مُبتلا به سِل برغم مراجعه به پزشک، بدلیل شباهت علائم آنها با کووید-۱۹، بیماری واقعی آن مغفول واقع شد یا اینکه برخی از افراد سیگاری ممکن است بیماری سِل داشته باشند اما این علائم را ناشی از استعمال دخانیات بدانند.
طلایی ادامه داد: پزشکان عمومی و تخصصی باید تشخیص سِل را با علائم احتمالی مذکور همواره درنظر داشته باشند البته اطلاعرسانی لازم در این زمینه از طریق معاونت های بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و نامهنگاری با نظام پزشکی صورت میگیرد.
وی همچنین به اجرای برنامه غربالگری بیماری سِل در بین اتباع افغانستان اشاره و خاطرنشان کرد: این طرح از سوی سازمان بهداشت جهانی ابلاغ شده و در استان اصفهان در ۱۰ شهرستان در حال اجراست.
وی اضافه کرد: از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون با اجرای این طرح در استان حدود ۴۰ هزار نفر از اتباع افغانستان غربالگری و از بین آنها ۲۰ بیمار مبتلا به سِل شناسایی شدند.
طلایی همچنین با بیان اینکه ارائه خدمات تشخیصی و درمانی مربوط به سل در مراکز بهداشتی استان بصورت رایگان انجام میشود، گفت: اصفهان جزو استان های با میزان پایین بروز بیماری سِل است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۲۴۸ بیمار مبتلا به سِل در استان اصفهان شناسایی شدند.
سِل یک بیماری عفونی شایع و در برخی از موارد مرگبار و کُشنده است. این بیماری توسط گونههای مختلف «مایکوباکتریا» و بطور معمول «مایکوباکتریوم توبرکلوزیس» ایجاد میشود؛ انتقال این باکتری توسط قطرههای تنفسی از فرد بیمار است.
نظر شما