به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در نشست علنی امروز - دوشنبه ۲۴ مهر ماه - مجلس شورای اسلامی ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بندهای (ب) و (الف) ماده ۶۳ موافقت کردند و بند (الف) برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
در ماده ۶۳ آمده است: به منظور افزایش صید محصولات شیلاتی کشور و ارتقای نقش و جایگاه پروتئین دریایی در سبد غذایی خانوارها اقدامات زیر انجام میشود:
بند (الف) این ماده برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد: بر اساس بند (ب) : سازمان حفاظت محیط زیست کشور مکلف است با همکاری وزارتخانه های نفت، کشور و صنعت، معدن و تجارت، نسبت به مدیریت (کنترل) دفع پسماندها و آلاینده های نفتی، صنعتی و شهری در محیط های دریایی اقدام کند.
بند (ب) ماده ۶۳ بدین شرح است: وزارتخانه های نیرو و نفت موظفند آب، برق و گاز مجتمع های شیلاتی و سوخت مورد نیاز برای توسعه ناوگان صید فراساحلی را فراهم کنند.
داود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در تشریح بند (ب) ماده ۶۳ گفت: ما هدف گذاری کردیم که تولید محصولات شیلاتی به ۲.۶ دهم میلیون تن در سال برسد برای اینکه این هدف محقق شود باید لوازم این کار فراهم شود و باید مجتمع های شیلاتی توسعه پیدا کرده و دولت حمایت کند تا آب، برق و گاز مورد نیاز آنها تا درب مجتمع تامین شود و داخل مجتمع بر عهده سرمایه گذار است.
وی اضافه کرد: همچنین باید ناوگان های صید فرا ساحلی را تقویت و سوخت مورد نیاز آنها را تامین کنیم این ناوگان ها با محدودیت تامین سوخت مواجهه هستند و گلایه مندی در این زمینه وجود دارد لذا برای اینکه ناوگان فراساحلی توسعه پیدا کند و هم در داخل سرزمین اصلی، مجتمع های شیلاتی به توسعه برسند این حکم مطرح شد.
در بند (پ) آمده است: وزارت جهاد کشاورزی موظف است با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نسبت به بومی سازی تجهیزات مورد نیاز پرورش ماهی در قفس و تسهیل شرایط لازم برای ایجاد مراکز خوراک ماهی و میگو و تکثیر ماهیان اقدام کند.
نظر شما