به گزارش ایرنا، محمود آل بویه روز دوشنبه در آیین روز جهانی غذا که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، با ارایه گزارش عملکردی دولت سیزدهم در حوزه صدور مجوزهای غذایی افزود: در ۲ سال اخیر ۲ هزار و ۴۷۰ مورد به مراجع قضایی به عنوان متخلف معرفی شدند و ۵۱ هزار و ۴۲۵ محصول تولید داخل پروانه ساخت گرفته و ۱۷ هزار و ۲۱۱ نمونه سموم کشاورزی، ۴۴ هزار و ۹۳۹ نمونه و ۲ هزار و ۷۳۷ نمنوه برای برچسب تراریختگی پایش شده است.
وی اظهار داشت: در این مدت بیش از هزار و ۲۰۰ تن فرآورده از جمله مواد غذایی نیز امحا شد که نقش فعال همکاران ما در سازمان غذا و دارو سراسر کشور را نشان می دهد.
آل بویه با بیان اینکه غذا در ایران دارای سیستم چند بخشی از جمله جهاد کشاورزی، سازمان های دامپزشکی، شیلات، وزارت صنایع و سازمان غذا و دارو است، افزود: نقش سازمان غذا و دارو در بخش ایمنی غذا و آنالیز فرآورده های خوراکی و آشامیدنی مشهود است.
وی با یادآوری اینکه شعار امسال روز جهانی غذا با محوریت اهمیت آب آشامیدنی است، گفت: ۲.۵ درصد آب سطح دنیا، شیرین هستند و لازم است در صنایع غذایی از آب استفاده بهینه شود.
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در بحث ایمنی غذا نیز بحث دور ریز غذا مهم است و بر اساس گزارش ها، ۸۰۰ میلیون نفر در سال می توانند با دور ریز غذا سیر شوند.
آل بویه ادامه داد: از وظایف ما آن است با کاهش هدر دادن فرآورده های غذایی بطور غیر مستقیم در مصرف آب صرفه جویی کنیم.
وی با بیان اینکه ۷۲ درصد از برداشت آب شیرین برای مصارف بخش کشاورزی است، اظهار داشت: امروز در زمینه کشاورزی در سطح جهان شاهد تنشهای آبی هم هستیم و زمان آن رسیده که مدیریت عاقلانه آب به کار برده شود تا در عین حفظ ایمنی مواد غذایی، آب کمتری برای تولید محصولات استفاده کنیم.
به گفته وی، حفظ مواد غذایی، کاهش ضایعات مواد غذایی و یافتن راهی برای استفاده از آب و غذای دور ریخته شده، روشهای موثر برای حفظ آب در دسترس بوده و آب محدود است و یک منبع طبیعی بینهایت ارزشمند است که بدون آن غذا و زندگی وجود نخواهد داشت.
نظر شما