قدمت کاروانسرای گنجعلیخان مربوط به دوران صفویه و حدود ۴۰۰ سال قبل است که در بازار کرمان قرار دارد، جزئی از مجموعه تاریخی گنجعلیخان محسوب می شود و در سال ۱۳۱۶ به ثبت ملی رسیده است.
این بنا دارای معماری زیبا و تزئینات ارزشمندی شامل کاشیکاری، گچبُری، مقرنس و غیره است و هم اکنون در کاروانسرای گنجعلیخان نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی بر پاست.
در نشست روز یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ چهلوپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (UNESCO)، پرونده کاروانسراهای ایران (مجموع ۵۴ کاروانسرای تاریخی) بررسی و با تصویب اعضای کمیته به عنوان بیست و هفتمین میراث فرهنگی ملموس ایران در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد.
سهم استان کرمان با سابقه تاریخی و فرهنگ غنی از ثبت پرونده کاروانسراهای تاریخی ایران، ۲ کاروانسرای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران واقع در شهرستان راور بود.
کرمان هم اکنون با ثبت ۲ کاروانسرای گنجعلیخان کرمان و چاه کوران راور با ۱۰ اثر ثبت جهانی بیشترین آمار آثار ثبت جهانی کشور را در بین استان ها به خود اختصاص داده است.
ارگ بم (بزرگترین سازه خشتی جهان)، روستای دستکَند میمند با چندهزار سال قدمت، باغ زیبای شازده یا شاهزاده ماهان با ویژگی های منحصر به فرد باغ و معماری عمارت آن، دشت کویر لوت که قدیمی ترین درفش جهان از این کویر در منطقه شهداد به دست آمده و سه قنات «گوهرریز» جوپار در شهرستان کرمان، «اکبرآباد» و «قاسم آباد» در شهرستان بم و نیز روستای دارستان سیرجان و این شهرستان به عنوان خاستگاه بافت گلیم شیرکی سیرجان از دیگر آثار ثبت جهانی استان کرمان به شمار می روند.
نظر شما