حسین عباسنژاد روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: صیادان میتوانند با مراجعه به اداره بازرسی و ثبت شناورها در بندرعباس و ادارات بنادر و دریانوردی بندرلنگه و جاسک اقدام به دریافت گواهینامههای ثبت قایق های صیادی کنند.
وی در تشریح فرآیند ثبت قایقهای صیادی بیان کرد: پس از صدور مجوز صید و صیادی از درگاه ملی مجوزها از نیمه نخست تیرماه مراجعه ثبت قایقهای صیادی به اداره بازرسی و ثبت شناورهای ادارهکل بنادر و دریانوردی هرمزگان شروع و تا کنون ۶ هزار و ۱۲۹ پرونده ثبت قایقهای صیادی در این ادارهکل تشکیل شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان ادامه داد: برای این مهم اداره کل بنادر و دریانوردی استان با بسیج تمامی منابع و امکانات در ۱۱ بندر سازمانی اقدام به دریافت مدارک متقاضیان و تشکیل پروندههای ثبت شناورها کرد.
عباسنژاد افزود: در مرحله بعد تیمهای بازرسی و موسسات رده بندی در طول تابستان به ۱۴۱ محل استقرار قایقهای صیادی در سراسر سواحل و هفت جزیره استان مراجعه و برابر الزامات و دستورالعملهای مرتبط اقدام به بازرسی قایقهای متقاضیان کردند.
نصب بیش از هشت هزار نشان بازرسی بر روی شناورهای صیادی
وی با اشاره به بازرسی از ۴ هزار و ۱۵۹ شناورهای صیادی، افزود: از ۶۸ درصد شناورهای متقاضیان بازرسی ثبتی شده و بر روی موتور و بدنه شناورهای بازرسی شده نیز هشت هزار و ۳۱۸ فقره برچسب نشان بازرسی نصب شده و بقیه شناورهاییکه به سازمان بنادر برای ثبت شناور اقدام به تشکیل پرونده کردهاند، در مرحله انجام بازرسی هستند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: برای شناورهای بازرسی شده واجد شرایط توسط ۲ موسسه ردهبندی فعال در استان هرمزگان، ۲ هزار و ۶۵۱ فقره گواهینامه ایمنی برای قایقهای صیادی دارای صلاحیت فنی و ایمنی صادر شده است.
به گفته عباسنژاد؛ با برطرف شدن موانع قانونی و ابهامات پیرامون ثبت قایقهای صیادی بیهویت ازجمله اعلام نظر معاونت حقوقی رییس جمهور درخصوص موتور ۲ زمانه و رفع مغایرت قدرت موتور قایقهای صیادی، مشکلات سر راه صدور گواهینامه ثبت قایقهای صیادی بیهویت برطرف و صدور گواهینامه ثبت در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به صدور نخستین بخش گواهینامههای ثبت قایقهای صیادی به تعداد ۲ هزار و ۴۳۵ فقره و آغاز تحویل آن به مالکان شناورهای صیادی، خاطرنشان کرد: بازرسی و صدور گواهینامه ثبت سایر متقاضیان که در ادارهکل بنادر هرمزگان اقدام به تشکیل پرونده کردهاند با هماهنگی تعاونیهای صیادی انجام و گواهینامه ثبت شناورهای آنها تحویل خواهد شد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان یادآور شد: از این پس قایقهای صیادی بیهویت که گواهینامه ثبت قایق از ادارهکل بنادر استان دریافت کردهاند، میتوانند با نظارت شیلات و دریابانی به صورت قانونی اقدام به دریاروری و صیادی کنند.
استان هرمزگان با داشتن بیش از ۳۵ هزار نفر صیاد و ۲۲ بندر صیادی، رتبه نخست صید و صیادی در کشور را دارد.
نظر شما