۲۳ مهر ۱۴۰۲، ۱۰:۰۱
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85258573
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گسترش چتر حمایت بر سر روشندلان خراسان شمالی

۲۳ مهر ۱۴۰۲، ۱۰:۰۱
کد خبر: 85258573
گسترش چتر حمایت بر سر روشندلان خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- ۱۳ درصد از معلولان زیر پوشش بهزیستی خراسان شمالی نابینا و کم بینا هستند که از خدمات دریافت مستمری، ایجاد اشتغال و مناسب سازی بهره مند هستند.

به گزارش ایرنا، اینجا کسانی هستند که دستانشان مهارت دیدن را دارند و در دلهاشان اشعه نور امید و ایمان روشن است؛ کسانی که عظمت را به سخره گرفته اند و فعل خواستن را جور دیگری صرف کرده اند.

نمی بینند؛ اما دلی به وسعت دریاهای آبی دارند، آنهایی که همچون درختان هرس شده گرچه در نگاه ظاهربین ما ناقص به نظر می رسند اما از درون جوانه زده و پربارتر از پیش به ثمر نشسته اند.

اینجا خراسان شمالی است و مامن افزون بر ۲۵ هزار نابینا که عمدتا از قشر جوان و نوجوان هستند و امروز که به نام عصای سفید نامگذاری شده است شرایط این قشر را از محسن توحیدی مقدم مدیرکل بهزیستی خراسان شمالی جویا می شویم.

ایرنا: چه تعداد نابینا در خراسان شمالی زیرپوشش بهزیستی قرار دارند؟

توحیدی مقدم: ۲۵ هزار و ۳۴۳ معلول زیر پوشش این سازمان حمایتی هستند که سه هزار و ۵۰۵ نفر شامل ۱۳ درصد نابینا و کم بینا هستند که ۲ هزار و ۶۹۵ نابینا و کم بینای استان ماهانه مستمری دریافت می کنند و به هر خانوار حدود ۱۷ میلیون ریال مستمری پرداخت می شود.

نابینایان و کم بینایان در بین گروه معلولان در تحصیل دانشگاهی موفقیت های زیادی کسب کرده اند که در این استان تعداد زیادی دانش آموخته دانشگاهی، دانشجو، ۲ حافظ قرآن، افراد موفق در حوزه های ورزشی و حتی مخترع وجود دارند.

ایرنا: چه تعداد نابینا امسال شاغل شدند؟

توحیدی مقدم: ایجاد اشتغال برای یکهزار و ۳۲۰ نفر از جامعه هدف در سالجاری تعهد شده است که ۳۹۰ شغل توسط این سازمان حمایتی برای تمامی گروه های هدف در نیمه نخست امسال ایجاد شد که روشندلان نیز بخشی از این افراد هستند.

ایرنا: برای پیشگیری از نابینایی در استان چه فعالیت هایی را انجام داده اید؟

توحیدی مقدم: مهمترین فاکتور در پیشگیری از بروز معلولیت ها به ویژه نابینایی و کم بینایی غربالگری است که در سال گذشته ۴۳ هزار و ۷۶۳ کودک سه تا ۶ سال نیز مورد معاینه قرار گرفتند.

یکهزار و ۳۲۰ کودک در مرحله اول طرح غربالگری در سال گذشته برای معاینه تنبلی چشمی و سایر اختلالات چشمی به مراکز تخصصی و بینائی سنجی معرفی شدند که برای این کودکان عینک تجویز شد و همچنین هفت کودک نیز به عمل جراحی نیاز داشتند ضمن اینکه پنج میلیارد و ۴۰ میلیون ریال اعتبار نیز برای طرح غربالگری برای خرید عینک، عصای سفید هزینه های درمان و جراحی ها برای خانوار های نیازمند هزینه شد.

ایرنا: طرح غربالگری امسال به کجا انجامید؟

توحیدی مقدم: ۹ هزار کودک سه تا ۶ سال در نیمه نخست امسال نیز در طرح غربالگری شرکت کرده اند که تا پایان سال این طرح ادامه دارد و در این بازه زمانی ۲ میلیارد و ۱۷۰ میلیون ریال اعتبار در این خصوص تخصیص یافته است.

هشت پایگاه دائمی و ۳۳ مرکز مثبت زندگی در طرح غربالگری کودکان مشارکت دارند که ۱۴ بینایی‌سنج نیز همکاری لازم را در این خصوص با سازمان بهزیستی دارند.

ایرنا: توصیه شما به خانواده هایی که برای فرزندآوری اقدام می کنند چیست؟

توحیدی مقدم: خانواده هایی که کودکان سه تا ۶ سال دارند باید برای غربالگری به مراکز مورد نظر مراجعه کنند و در صورتی که کودکان دارای تنبلی چشم و یا سایر اختلالات بینایی باشند و در این سن شناسایی نشوند، احتمال بروز اختلالات بینایی و حتی کم بینایی و نابینایی وجود دارد.

والدین رای انجام معاینه چشمی فرزندان خود حساسیت بیشتری داشته باشند چراکه گاهی اوقات کودکان از سردرد، خستگی چشم، درد در ناحیه چشم و حتی وضوح پایین تصاویر رنج می برند و نسبت به آن شکایت دارند و در صورت برخورد با هر یک از این علائم، بهتر است کودک خود را برای معاینه نزد متخصص ببرند تا از هر گونه عاملی که باعث تنبلی چشم می شود، پیشگیری کنند.

ایرنا: همکاری سایر دستگاه ها و نهادها در این زمینه با بهزیستی چگونه است؟

توحیدی مقدم: مناسب سازی اماکن عمومی، سازمان ها، دستگاه ها، مدارس، دانشگاه ها، مراکز درمانی، بوستان ها و سایر امکان عمومی و حتی بخش خصوصی از مهمترین اماکنی است که باید در اولویت های سایر دستگاه ها قرار گیرد و تنها به برگزاری چند جلسه در این خصوص اکتفا نکنند.

همچنین برخی از افراد در زمان ساخت و ساز مسکن و واحد های تجاری درب منازل خود را بالاتر و یا پایین تر از سطح پیاده رو در نظر می گیرند که این امر نیز مشکلاتی برای این قشر مواجه کرده است، از شهروندان می خواهیم که در ساخت و ساز ها سطوح غیرهمسطح ایجاد نکنند.

۱۱۴ هزار و ۳۵۱ نفر از جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی زیر پوشش خدمات اداره کل بهزیستی استان قرار دارند که حدود ۲۵ هزار نفر شامل معلولان می شود.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت استان در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha