۱۰ مهر ۱۴۰۲، ۱۱:۵۸
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85245135
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شکوه وحدت در ترکمن صحرای خراسان‌شمالی

۱۰ مهر ۱۴۰۲، ۱۱:۵۸
کد خبر: 85245135
سعید وحیدی
شکوه وحدت در ترکمن صحرای خراسان‌شمالی

بجنورد- ایرنا- کافیست سری به شهرستان مرزی و ترکمن نشین رازوجرگلان خراسان شمالی بزنید تا ببینید وحدت در این دیار چگونه به زیبایی معنا می شود و نژاد، مذهب و گویش در برابر این موهبت الهی رنگ می بازد.

به گزارش ایرنا، اینجا دل‌ها در آستانه کلام وحی به زانو درآمده‌اند و رنگ‌ها از سیاه تا سفید در یک صف نشسته‌اند تا سرود وحدت بخوانند.

روستای ترکمن نشین "سوخسوهاشم" در نوار مرزی خراسان شمالی که با رنگ هایی از آداب و رسوم و سنت های ایرانی جلوه گری می کند، مهمان اقوامی از ترک، فارس، کرمانج، تات و ترکمن در دیار گنجینه معرفت ها است.

کوچه پس کوچه های این روستای کاهگلی و زیبا بوی عود می دهد و دل‌هایشان را مفروش به محبت و شکوفه کرده‌اند، چرا که همنوعان و دوستانشان از راه می رسند و دست‌های گرمشان آماده فشردن می‌شود.

هفته وحدت است و تلالؤ مرواریدی درخشان تمام آسمان و زمین را به رقص و دست افشانی کشانده است.

آی نو رسیده جنت! کودک روزهای روز و مرد تمام فصول! آی ستاره!

اینجا در "سرخسو هاشم" شکوهت را به تماشا نشسته ایم.

محفلی از جنس وحدت در این روستای ترکمن نشین، تمامی سایه‌های سنگین توطئه و کبر را از بین برده و روشنایی محبت و دوستی را ارزانی کرده است و در "سوخسوهاشم" جدای از هارمونی زیبا از پوشش اسب اصیل ترکمنی، سکونت مسالمت آمیز برادران شیعه و سنی از قبیل ترکمن ها، ترک ها و تات ها سنبلی کوچک از وحدت را در دیار قومیت ها به نمایش گذاشته است.

همه خود را به این محفل رسانده بودند از پیر و جوان گرفته تا آخوند و حجت الاسلام و نمایندگان دولت، تنها واژه ها می توانست بین آنها تمایز ایجاد کند و گرنه سوهان وحدت تمامی مسایل فرعی مذاهب را صیقل داده بود.

زندگی همراه با آرامش و مدارا و مسالمت آمیز ساکنان شیعه و سنی مذهب این منطقه زبانزد خاص و عام است و این تفاوت مذهبی هیچگاه سبب نشده تا صلح میان شیعه و سنی مخدوش شود.

شکوه وحدت در ترکمن صحرای خراسان‌شمالی

شهرستان راز وجرگلان که هم‌مرز با کشور ترکمنستان است، از جمعیت ۶۰ هزار نفری ترکمن با آداب و رسوم خاص تشکیل شده است و در این منطقه رنگ ها با انسان ها سخن می گویند و چهره زنان و مردان با لباس های رنگارنگ و اصیل به همراه اسامی باقلق، دویدوخ و یکه صعود بر تابلو های کنار جاده ای حس دیداری هر بیننده ای را به وجد می آورد.

اینجا وحدت و حیات سنتی جریان دارد و آرامش موج می زند؛ باید محیط خانه را رها کرد و دل به طبیعت سپرد و در راز و جرگلان خراسان شمالی است که گنجینه معرفت ها و رنگ ها را خواهی دید.

شاهد این ادعا نیز آن است که تاکنون هیچ اختلافی که ریشه در تفاوت مذهبی داشته باشد در این خطه گزارش نشده است.

اگر نگوییم میانشان هیچگاه قوم، قبیله و مذهب عاملی برای افتراق نبوده، بی انصافی کرده ایم، چون هرچه بوده و هست؛ وحدت است و همدلی.

شاید دوری از مسایل حاشیه ای و یا احترام به عقاید یکدیگر رمز پایداری وحدت واقعی در شهرستان مرزی رازوجرگلان باشد اما هر چه هست می تواند به عنوان الگویی برای کشور معرفی شود.

شکوه وحدت در ترکمن صحرای خراسان‌شمالی

به حاشیه راندن مسایل فرعی مذاهب

امام جمعه اهل سنت شهر یکه سعود در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: علمای اهل سنت و تشیع این منطقه همواره مسایل فرعی را به حاشیه رانده و بر اشتراکات تکیه کرده اند.

آخوند رحیم صمدی افزود: برادران اهل سنت و تشیع احترام خاصی برای یکدیگر قائل هستند و در مراسمات و مناسبت های مذهبی و یا جشن های شادی یکدیگر شرکت می کنند.

وی با اشاره به اقدامات امام خمینی(ره) برای تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: به لطف خدا بعد از پیروزی انقلاب سایه وحدت در این خطه به قدری گسترده شده است که در نگاه نخست پی بردن به اختلاف مذهبی و نژادی در این منطقه کار آسانی نیست.

آخوند صمدی گفت: برادران اهل سنت فارغ از هر گونه کوچکترین تنشی در کنار برادران شیعه در کمال احترام همزیستی داشته و دارند.

امام جمعه اهل سنت شهر یکه سعود با تاکید بر گسترش وحدت در سراسر کشور، بیان کرد: خداوند متعال از تفرقه بین انسان ها بیزار است زیرا که نتیجه ای جز از بین رفتن وحدت، و احترام نخواهد داشت.

آخوند صمدی تصریح کرد: از سوی دیگر با تضعیف وحدت مسیر تسلط دشمنان بر مسلمانان هموار خواهد شد بنابراین همه باید قدر این موهبت الهی را بدانیم و آن را در جامعه گسترش دهیم.

شکوه وحدت در ترکمن صحرای خراسان‌شمالی

حفظ وحدت از تکالیف دینی

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنود نیز گفت: حفظ وحدت از تکالیف دینی است و همواره علمای شیعه و اهل سنت این منطقه بر حفظ این امر اهتمام جدی داشته اند.

حجت الاسلام و المسلمین رضا نوری افزود: علمای اهل سنت و شیعه این منطقه به خوبی می دانند دشمنان چه نقشه های شومی در سر دارند و هدفی جز تضعیف ارزش های اسلامی در بین جوانان ندارند.

وی با بیان اینکه دشمن در جنگ ترکیبی باورهای دینی جوانان را نشانه گرفته است، بیان کرد: دشمن سرمایه گذاری سنگینی در فضای مجازی و رسانه ای انجام داده است تا اعتقادات دینی جامعه زیرسووال ببرد و مردم را نسبت به ارزش ها بی تفاوت کند.

حجت الاسلام نوری تصریح کرد: آنها با تولید محتواهایی هدفمند در پی ایجاد شک و شبهه هستند تا مردم نسبت به ارزش های دینی دلسرد شوند.

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه با بعثت پیامبر(ص) درگیری های قومی، خشونت ها و خرافه پرستی پایان یافت، گفت: جاهلیت مدرن امروز خطرناک تر از جاهلیت آن زمان است که نمونه بارز آن شیطان پرستی و اجرای قوانین تبعیض آمیز است که در این جنگ ترکیبی باید مراقب جوانان کشور بود.

شکوه وحدت در ترکمن صحرای خراسان‌شمالی

وحدت خراسان‌شمالی زبانزد خاص و عام

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی نیز با بیان اینکه وحدت توصیه قرآن کریم است، گفت: وحدت بین مذاهب استان زبانزد خاص و عام است و همه از این دیار به سنبل وحدت یاد می کنند.

حسن ناهیدی افزود: علمای اهل سنت و شیعه به خوبی بر اشتراکات تکیه کرده اند و همین دلیلی بر پایداری وحدت در منطقه است.

وی با تاکید بر اینکه مشترکات شیعه و اهل سنت باید بیشتر تبیین کرد، گفت: گرچه وحدت بی نظیری بین اقوام و مذاهب استان حاکم است اما همچنان باید اشتراکات بین مذاهب و برکات وحدت در جامعه تبیین شود.

ناهیدی تصریح کرد: باید همه جامعه بدانند این موهبت الهی چه برکاتی دارد و نبود آن می تواند کشور را متوجه چه آسیب هایی کند.

وی خاطرنشان کرد: بی تردید تمامی دستاوردهای نظام اسلامی مدیون وحدت بین مردم و تدابیر هوشمندانه رهبر معظم انقلاب است.

به روایت اهل سنت ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است و اهل تشیع معتقدند که آن حضرت در ۱۷ ربیع الاول متولد شده است.

با ابتکار حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.

بیش از ۱۰ درصد از جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی را ترکمن های اهل سنت تشکیل می دهند که در شهرستان های راز و جرگلان، مانه و سملقان و بجنورد سکونت دارند.

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دارای ۳۰۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکمنستان است که بیشتر این مساحت در شهرستان راز و جرگلان واقع است.

این شهرستان سه بخش و ۶ دهستان دارد و ۹۵ درصد جمعیت این منطقه روستایی هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha