به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، حجت الاسلام احمد فلاحی گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اصلاح کنکور و حذف تأثیر معدل در آزمون سراسری در صحن علنی امروز دوشنبه ۲۷ شهریور مجلس شورای اسلامی را قرائت کرد.
وی افزود: سنجش و پذیرش دانشجو در کشور از سال ۱۴۰۳ بر اساس قانون مصوب امروز (در صورت تصویب) اجرایی می شود و کنکور سال جاری بر اساس قوانین قبل برگزار شده و پذیرش بر اساس همان خواهد بود.
محمد مهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مخالفت با طرح اصلاح قانون کنکور گفت: اولا این طرح بعد از آنکه شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود کرد، به مصلحت مجلس نیست دخالت کند و قطعا شورای نگهبان به آن تذکر می دهد. در دوره مجلس آقای لاریجانی نامه ای به رهبر معظم انقلاب ارائه کرد که یکی از بخش های این نامه این بود که کنکور سبب شده تا دانش آموزان ما از دوره ابتدایی به تست زنی روی آورده اند و ذهن دانش آموزان را مشغول کرده است این ادعا مورد تأیید روانشناسان تربیتی هم هست.
وی ادامه داد: آیا می خواهیم کنکور و مافیای آن همچنان پشت صحنه باشند یا دانش آموزان ما با درک عمیق مباحث درسی خود را نشان دهند. البته این سؤال را درست می دانم که آیا عدالت آموزشی شهرهای بزرگ و کوچک و روستاها با هم برابر است؟ پاسخ این است که اولا قرار است ارزیابی ها متفاوت بوده و ضریب داده شود ثانیا نمرات استاندارد به دانش آموزان داده می شود نه نمرات معمولی؛ اینگونه نیست که معلم همان شهر برگه ها را تصحیح کند بلکه برگه های امتحانی به معلمان شهرها یا استان های دیگر داده می شود تا تصحیح شود بنابراین تمام نکات ایمنی در نظر گرفته شده است.
حجت الاسلام محمد تقی نقدعلی موافق این طرح (حذف تأثیر معدل از کنکور) اعلام کرد: اینکه جایی شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود کرده، مجلس نباید دخالت کند، اشتباه است و قانون مجلس مقدم است و دیگران نباید به قوانین مصوب مجلس ورود کنند؛ ضمن اینکه روزی نیست که ده ها یا صدها پیامک از دانش آموزان و خانواده هایشان به نمایندگان نیاید که نسبت به این موضوع اعتراض دارند به خصوص که زیرساخت های برگزاری امتحانات نهایی هنوز به طور کامل آماده نشده است.
وی بیان کرد: کنکور فقط برای بچه پولدارها و دانش آموزانی که توان پرداخت مبالغ کلان را دارند، یک سکوی پرتاب است. این موضوع با عدالت آموزشی که مجلس یازدهم دنبال آن است، مخالف است؛ لذا مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مشکل دارد و نمی تواند هدفی که دنبال می کند را محقق کند؛ این مصوبه نمی تواند سطح علمی دانشگاه ها را ارتقا دهد. لذا نمایندگان به کلیات کمیسیون آموزش رأی موافق دهند.
ادامه بررسی این طرح به جلسه علنی فردا سه شنبه ۲۸ شهریور موکول شد.
نظر شما