به گزارش ایرنا، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری صبح امروز در مراسم تقدیر از مدالآوران ورزش ایران اعلام کرد: من امروز در ۲ سالگی دولت عرض میکنم که نزدیک به ۲ هزار پروژه نیمه تمام ورزشی در کشور به نتیجه رسیده و تعداد دیگری هنوز باقی و در دست اقدام است. پروژهها و سالنها و مجموعههای نیمهتمام در شهر و روستا فراوان بوده که دو هزار از این طرح ها به نتیجه رسیده و حتما سایر طرحها که تعدادشان زیاد هم است باید به نتیجه برسد.
تکمیل۲ هزار پروژههای نیمهتمام ورزشی توسط دولت مردمی در حالی است که بسیاری از کارشناسان باور دارند که کلنگزنی بدون توجه به تاریخ و زمان تکمیل پروژههای عمرانی یک از میراثهای دولت گذشته بود. پروژههایی که برخی مواقع بر حسب نیاز یک منطقه و در پارهای از اوقات نیز در سالهای پایانی دولت کلنگزنی میشد اما بار مالی و اجرایی آن برای دولت سیزدهم باقی ماند. نمونه این پروژهها در مناطق مختلف و بخشهای گوناگون زیاد و بخش ورزش نیز از آن بینصیب نمانده است.
میرهادی قره سیدرومیانی معاون حقوقی ، امور مجلس و هماهنگی استان های وزارت ورزش و جوانان اردیبهشتماه سال جاری با اشاره به این پروژهها گفت: دولت سیزدهم وارث حدود ۴۸۰۰ پروژه نیمه تمام در کشور بوده که برای تکمیل آنها حداقل بودجه ۵۰ همت (۵۰ هزار میلیارد تومان) لازم بود که با تورم جدید این رقم بیشتر هم شد.
اعلام تکمیل ۲ هزار پروژه نیمهتمام ورزشی یکی از مهمترین خبرهای روز ایران بود که میتواند سهم بسزایی در توسعه ورزش قهرمانی و همگانی داشته باشد. مهمتر از اعلام این خبر تامین بودجه لازم برای تکمیل این پروژه ها است که با شرایط اقتصادی کنونی کار راحتی به شمار نمیرود. اگر سخنان معاون حقوقی وزارت ورزش را مبنای عملکرد دولت قرار دهیم باید گفت، دولت سیزدهم در ۲۴ ماه گذشته بیش از ۴۱ درصد از پروژههای نیمهتمام را به سرانجام رسانده تا جایی که میشود با استناد به آمار اعلام کرد متوسط تکمیل پروژه عمرانی بخش ورزش در دولت سیزدهم متوسط روزی ۲.۷ پروژه است که در نوع خود یک رکورد منحصر به فرد محسوب میشود.
اهمیت تکمیل این پروژه ها زمانی بیشتر خواهد شد که تکمیل این پروژهها در سایه تحریمهای یکجانبه غربی و نوسانات نرخ ارز بوده است نوساناتی که موجب شد تا در پارهای از اوقات نرخ تورم بیش از محاسبه کارشناسان باشد. دولت سیزدهم در تکمیل این پروژه ها بدون توجه به مشکلات اقتصادی پیش رو گام های مهمی در زمینه ورزش برداشت. اخبار تکمیل پروژه های ورزشی در دولت سیزدهم حکایت از آن دارد که تمرکز گرایی و توجه ویژه به یک منطقه جایی در تفکر دولت مردمی ندارد بلکه این دولت با راهبرد توسعه متوازن ورزشی در مناطق مختلف به دنبال بهرهگیری از تمام ظرفیتهای کشور در بخش زیرساختی و قهرمانی است.
البته تمام تمرکز دولت در بخش زیرساختهای ورزشی به تکمیل تنها ۲ هزار پروژه ختم نخواهد شد. بله ریاست جمهوری تاکید دارند که برای توسعه ورزش باید امکانات در شان ایران اسلامی بنا نهاده شود. آیت الله رئیسی پیش از ظهر امروز با تاکید بر اینکه بنای ما بر این نیست که فقط کلنگزنی را دنبال کنیم، اضافه کرد: البته من برای اینکه یک ورزشگاه آبرومند در شان و منزلت قهرمانان ملی که بتوانند میزبان میهمانان خارجی باشند و در تهران شکل بگیرد، کاملا موافق هستم و معتقدم باید این را دنبال کرد ولو اینکه هزینه داشته باشد، اما این نوعی سرمایهگذاری است.
مهمترین اقدامات دولت در تکمیل پروژههای ورزشی
افتتاح ۲۲ پروژه ورزشی در سطح کشور و انجام ۹ پروژه عملیات مشارکتی( افزودن حدود ۱۴۰۰۰ متر مربع فضای ورزشی و خدماتی سرپوشیده و ۳۰۰۰۰ متر مربع فضای روباز ورزشی با مشارکت بخش خصوصی به سرانههای ورزشی و خدماتی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی)
بهرهبرداری بالغ بر ۸۵۹ باب پروژه ورزشی به مساحت کل ۲ میلیون متر مربع و با اعتبار ۲۰ هزار میلیارد ریال از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم شهریور ماه ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ به ویژه پروژههای شهری، روستاها و مناطق کم برخوردار
-تکمیل و به بهرهبرداری رسیدن تعداد زیادی از پروژههای بزرگ ورزشی که بیش از ۲۰ سال از شروع به احداث آنها گذشته بود.
مهمترین این پروژهها عبارتند از: استادیوم فوتبال ۱۵۰۰۰ هزار نفری زنجان، ۵۰۰۰ هزار نفری چالوس و سالن ورزشی با ظرفیت ۴۰۰۰ نفری زرند کرمان، سالن دو و میدانی یزد، مجموعه ورزشی جانبازان و معلولین سمنان، استادیوم ۵۰۰۰نفری آمل، استادیوم تختی، بندرانزلی، استخر ورزنه اصفهان، سالن ورزشی کلارآباد، سالن ورزشی فلینان، استادیوم ورزشی ۱۰۰۰ نفری پیشوا، استادیوم تختی ملکان، استخر اسیتهبان، استادیوم شهید مجدیان دزفول و هدفگذاری برای تکمیل و افتتاح ۸۰۰ پروژه در سال ۱۴۰۲
نظر شما