«رضا طهماسبی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شمار پرشکان عمومی، متخصص و فوق تخصص این استان با جذب این تعداد نیروی زبده و توانمند به یک هزار و ۵۲۸ نفر رسیده است و هدف گذاری صورت گرفته ترغیب پزشکان بومی فعال در خارج از استان برای بازگشت به همدان است.
وی خاطرنشان کرد: حضور پزشکان بومی در همدان و جذب نیروهای جدید متخصص و فوق تخصص بخش زیادی از کمبودها را رفع کرد و هم اینک همه مراکز درمانی استان همدان دارای متخصص رادیولوژی خانم است و بانوان برای سونوگرافی مشکلی ندارند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: برخی از مراکز ذیل معاونت درمانی، بیمارستان های آموزشی و درمانی نظیر بهشتی، بعثت و فاطمیه هستند که این مراکز با هیات علمی تکمیل شده که این افراد در دانشکده کار آموزشی و در کنار آن کار درمانی در بیمارستان ها انجام می دهند.
طهماسبی توضیح داد: چنانچه یک پزشک ارتوپد قصد عمل جراحی بر روی بیماری را داشته باشد در کنار دست او نیز دستیار ارتوپد حضور دارد که در برخی مواقع بخشی از عمل توسط دستیار و با نظارت مستقیم عضو هیات علمی صورت می گیرد.
وی بیان کرد: ۴۰ تا ۶۰ درصد هیات علمی بیمارستان های آموزشی و درمانی را نیز بانوان تشکیل می دهند که این یک مزیت برای بهره مندی بانوان از پزشک خانم است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه همه مراکز درمانی از جراح زنان بهره می برند اظهار کرد: متخصص داخلی در همه بیمارستانها حضور دارند و در مرکز استان، شمار گروه داخلی شامل متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف به ۲۵ نفر می رسد.
طهماسبی با بیان اینکه فوق تخصص روماتولوژی، غدد و ریه در بیمارستان ها حضور دارند افزود: حدود نیمی از کادر درمان را در رشته های تخصصی و فوق تخصصی بانوان تشکیل می دهند که این در بخش زنان و زایمان به بیش از ۹۰ درصد می رسد.
وی گفت: با وجود حضور متخصصان زنان و زایمان، داخلی و دیگر رشته های پزشکی در مراکز درمانی ذیل دانشگاه علوم پزشکی همدان اما شمار پزشکان با ایده آل فاصله دارد بنابراین نمی توان عنوان کرد که به طور ۱۰۰ درصد نیروی مورد نیاز بخش درمان تامین شده چرا که در صورت بروز بیماری و مشکل برای پزشکان یا رفتن به مرخصی در برخی از تخصص ها گاهی مواقع با کمبودهایی مواجه می شویم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: این دانشگاه از نظر تعداد پزشک به تناسب بیمارستان ها، جز استان های میانی به بالای کشور است و در جمع استان های ممتاز یا ضعیف قرار ندارد.
طهماسبی افزود: با این وجود کمبودهایی در برخی از تخصصی های پزشکی در کشور از جمله همدان محسوس است که بخشی از آن ناشی از توزیع متخصص و بخش دیگری از آن نگهداشت پزشکی است.
وی تاکید کرد: بنابراین باید برای حفظ و نگهداشت پزشکان با فراهم کردن انتظارات، امکانات رفاهی، مسکن مورد نیاز و تسهیلات با همکاری فرمانداران تلاش شود در غیر این صورت نیروی کادر درمان بعد از اتمام زمان تعهد خدمت، محل کار را برای کسب درآمد بیشتر ترک می کند و شهرستان ها با مشکل کمبود پزشک و کادر درمان مواجه می شوند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: چهار متخصص روماتولوژی، سه متخصص غدد و چهار متخصص ریه در بخش بیماری های داخل بزرگسال فعال هستند در مرکز اطفال نیز یک متخصص غدد اطفال و نفرولوژی اطفال داریم و نیازمند جذب نیرو در بخش روماتولوژی اطفال هستیم.
طهماسبی اظهار کرد: یکی از نیازهای فوری و ویژه علوم پزشکی همدان به متخصصان در رشته بیهوشی است چرا که تعرفه گذاری نادرست در هفت سال گذشته این رشته را تحت تاثیر قرار داده و هم اینک آثار منفی این اقدامات نمایان شده است.
وی یادآوری کرد: با توجه به مشقت، سختی، حجم کار و مسئولیت هایی که رشته بیهوشی دارد درآمدش به علت پایین بودن تعرفه اندک است بنابراین متقاضی تحصیل و فعالیت در رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه آی سی یو روز به روز کاهش یافت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: استقبال اندک برای تحصیل در این رشته و ورود نکردن دستیاران پزشک موجب شد با گذر زمان میزان دانش آموختگان رشته بیهوشی و مراقبت های ویژه ۸۰ تا ۹۰ درصد کاهش یابد.
طهماسبی ادامه داد: در رشته طب اورژانس نیز به علت سختی کار و تعرفه گذاری نادرست با چالش هایی مواجه هستیم در مقابل یکسری رشته ها به علت درآمد بالا مشکل و کمبودی احساس نمی شود.
وی بیان کرد: راهبردهای مالی نادرست گرایش دانشجویان به رشته های درآمد زا نظیر زیبایی و درمان معتادان به مواد مخدر را افزایش و درآمد دانش آموختگان این رشته ها چندین برابر پزشک اورژانس است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: یکی از چالش های جامعه گرایش پزشکان به سمت عمل سزارین است چرا که میزان وقت برای عمل کمتر از نیم ساعت و میزان درآمد چندین برابر عمل زایمان طبیعی است.
وی ادامه داد: باید نرخ پیش بینی شده برای زایمان طبیعی به قدری افزایش یابد که پزشک پس از ۱۰ ساعت عمل جراحی، ارزش کارش از سزارین که نیم ساعت تا ۴۵ دقیقه طول می کشد بیشتر باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: یک زن پس از ۲ بار سزارین، سومین سزارین برای او و کودک خطرآفرین است اما یک زن می توان بیش از ۱۰ بار زایمان طبیعی داشته باشد که باید در راستای قانون جوانی جمعیت با تغییر راهبرد مالی در زمین عمل جراحی زایمان طبیعی، پزشکان را نیز به این سمت سوق داد.
طهماسبی اظهار کرد: در زمینه شمار نیروهای فعال در بخش بیهوشی در وضعیت بحران، در رشته طب اورژانس نزدیک به بحران و جراح عمومی در بخش اطفال و رشته های مادر وضعیت خاص و ویژه ای داریم.
وی توضیح داد: به یکی از شهرستان ها پزشکان متخصص و جراح عمومی، متخصص، جراح زنان، ارتوپد، زنان و زایمان، گوش و حلق و بینی، جراح چشم سایر رشته ها و در نهایت یک متخصص بیهوشی اعزام شدند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: این متخصص بیهوشی در بهترین حالت ۲۷ روز می تواند در بیمارستان فعالیت کند اما برای سه روز مابقی باید چه کار کرد؟ در صورت نبود متخصص بیهوشی مابقی رشته ها از جمله زنان و زایمان، چشم و ارتوپد نمی توانند عمل جراحی انجام دهند چرا که بیهوشی رشته پایه است.
طهماسبی اضافه کرد: در برخی از کشورهای پیشرفته و جهان اولی، دانش آموختگان رشته های پایه و اصلی از جمله بیهوشی بیشترین میزان درآمد را دارند چرا که پایین بودن درآمد این قشر ناخواسته به فرایند درمان آسیب وارد می کند.
وی تاکید کرد: یک متخصص بیهوشی باید ماهانه افزون بر ۱۷۶ ساعت کار کند اما به علت کمبود متخصص این رشته از او درخو.است می شود تا بیش از ۳۰۰ ساعت فعالیت کند که باید این مابه التفاوت با پرداخت حقوق کافی جبران شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: برای تحقق این موضوع باید آزادی عمل به این دانشگاه داده شود یعنی نهادهای نظارتی نظیر دیوان محاسبات مشکلی بابت محل پرداخت حقوق این پزشک و عمل نشدن به آیین نامه های پرداخت حقوق، نگیرد و توجیه علوم پزشکی را در این باره بپذیرند.
طهماسبی اضافه کرد: نمی توان خدمت را به علت خلا در آیین نامه ها متوقف کرد.
این مسوول گفت: برای اینکه یک پزشک فراتر از زمان پیش بینی شده فعالیت کرده و ۳۰ روز آنکال در محل خدمت باشد باید جبران خدمت کرد.
وی یکی دیگر از مشکلات اساسی را در حوزه جراحی قلب دانست و اظهار داشت: خواهان ورود دستیار در رشته فوق تخصصی قلب کمرنگ شده و این کرسی خالی مانده است.
این متخصص بیهوشی افزود: امسال با حمایت دانشگاه علوم پزشکی به منظور پیشگیری از خاموش شدن چراغ بخش جراحی قلب بیمارستان فرشچیان و در نظر گرفتن موارد ترغیبی، چهار متخصص قلب جذب و ماندگار شدند.
به گزارش ایرنا، ۸۰۰ پزشک عمومی، ۵۰۰ پزشک متخصص، ۱۰۰ فوق تخصص، ۴۰۰ دندانپزشک عمومی و ۵۰ دندانپزشک متخصص در استان همدان فعالیت دارند.
نظر شما