به گزارش ایرنا، شبلی در مصاحبه با اسپوتنیک، بر اهمیت کشورش به پیوستن به سازمان بریکس و بر افزایش مبادله بازرگانی با کشورهای عضو این سازمان تأکید کرد و گفت که همچنین موضوع استفاده از ارزهای محلی نیز در آینده موجب رشد اقتصادی و گردشگری مصر خواهد شد.
گروه بریکس پنج عضو اصلی شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی دارد.
بزرگترین گردهمایی این گروه از ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ تا دوم شهریور در منطقه مالی «سندتون» شهر ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی برگزار شد.
سیریل رامافوزا رئیسجمهور آفریقای جنوبی روز پنجشنبه دوم شهریور در این نشست از موافقت گروه بریکس با پیوستن ایران، آرژانتین، عربستان، مصر، امارات و اتیوپی به این بلوک خبر داد.
الحاق ایران به این گروه بازتاب های گسترده ای داشت و نیویورک تایمز آن را پیروزی سیاسی برای ایران توصیف کرد.
مائورو ویرا وزیر امورخارجه برزیل گفت بریکس با اعضای جدید، اهمیت بیشتری در صحنه جهانی مییابد.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود که گروه اقتصادی بریکس به دنبال ساز و کار و ابزار پرداخت (تبادلات مالی) مستقل از غرب بوده و گفت و گوها در این زمینه ادامه دارد.
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبهگرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت.
سابقه شکلگیری این گروه به سال ۲۰۰۱ باز میگردد و در نهایت «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ بهطور رسمی تاسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
نظر شما