۳ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۳۶
کد خبرنگار: 882
کد خبر: 85210028
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دستیار رئیس جمهور روسیه: عضویت ایران به «بریکس» تحرک خواهد بخشید
دیدار دستیار رئیس جمهوری روسیه با معاون اول رئیس جمهوری در تهران، عکس از آرشیو

مسکو- ایرنا- دستیار رئیس جمهوری روسیه، عضویت ایران در گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس را تبریک گفت و تصریح کرد: عضویت ایران به این گروه تحرک خواهد بخشید.

ایگور لویتین در پیام های جداگانه ای که خطاب به محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران و کاظم جلالی سفیر کشورمان در مسکو ارسال کرد، تصریح کرد: اتخاذ تصمیم در خصوص عضویت کشور شما در بریکس را صمیمانه به شما و مردم کشور دوست جمهوری اسلامی ایران تبریک عرض می کنم.
دستیار رئیس جمهوری روسیه با استقبال از تصمیم سران گروه بریکس در زمینه گسترش این سازمان و پذیرش اعضای جدید گفت: گسترش بریکس، نقطه عطف جدیدی برای همکاری بین دولت ها بر مبنای اصول چند قطبی و عدالت خواهد بود.
لویتین خاطرنشان کرد: عضویت ایران در بریکس به کار این سازمان تحرک خواهد بخشید و باعث تقویت هر چه بیشتر تعامل در اجرای کریدور بین المللی حمل و نقل "شمال جنوب" خواهد شد.
دستیار رئیس جمهوری روسیه در این پیام ها، سلامتی، بهروزی، سعادت و صلح را برای ملت ایران آرزو کرده است.

دستیار رئیس جمهور روسیه: عضویت ایران به «بریکس» تحرک خواهد بخشید
دیدار کاظم جلالی سفیر ایران در مسکو با لویتین دستیار رئیس جمهوری روسیه ، عکس از آرشیو

بزرگ‌ترین گردهمایی سران کشورهای جهان غیرغربی در چارچوب بریکس ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ آغاز شد و تا دوم شهریور ماه در منطقه مالی «سندتون» ژوهانسبورگ ادامه یافت.
در این نشست رهبران بریکس در ژوهانسبورگ پایتخت آفریقای جنوبی، سران این گروه شامل برزیل، روسیه، چین، هند و آفریقای جنوبی، با عضویت ایران و پنج کشور دیگر شامل عربستان، امارات، مصر، اتیوپی و آرژانتین به عنوان اعضای کامل در گروه بریکس موافقت کردند.
طرح ایجاد گروه بریکس با نزدیکی چهار قدرت اقتصادی در حال ظهور جهان شامل برزیل، روسیه، چین و هند در دوران اوج یکجانبه‌گرایی آمریکا در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی شکل گرفت. سابقه شکل‌گیری این گروه به سال ۲۰۰۱ باز می‌گردد و نهایتاً «گروه بریک» در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۹ به‌طور رسمی تأسیس شد و با اضافه شدن آفریقای جنوبی در ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۰ نام آن پس از پیوستن این کشور از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز به دعوت «سیریل رامافوزا» رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در صدر هیأتی سیاسی در نشست سران کشورهای عضو «بریکس» حضور داشت.
رئیس جمهوری سوم شهریورماه ۱۴۰۲ پس از شرکت در این اجلاس در بازگشت به تهران با اشاره به پیوستن ایران به بریکس گفت: آنچه انجام شده یک رخداد اتفاقی نیست بلکه یک سیاست انتخابی توسط دولت سیزدهم است و ما این مسائل را با جنجال و کار سیاسی انجام نخواهیم داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha