به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق شهید رجایی، ابوالفضل موتابها روز سه شنبه در جریان بازدید دانش آموزان قزوین و تهران از نیروگاه شهید رجایی، تصریح کرد: دانش آموزان فرهنگ صحیح مصرف را از خانواده خود میآموزند و به همین جهت از آنها میخواهیم تا نماینده مجموعه این نیروگاه در نهادینه کردن رعایت مصرف برق در ساعات اوج مصرف باشند.
وی تصریح کرد: دانشآموزان باید ضمن صرفهجویی در مصرف انرژی الکتریکی و ترویج این فرهنگ مهم در فصل گرما، به خصوص در ساعتهای اوج مصرف یعنی از ساعت ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳ نیز باشند و خانوادهها را از دلایل عدم استفاده از وسایل و تجهیزات برقی پرمصرف در این ساعات آگاه کنند.
موتابها با اشاره به اینکه در فصل تابستان و گرما استفاده از تجهیزات سرمایشی مانند کولرهای آبی، گازی به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند،اظهار کرد: همین عامل موجب چالش و فشار مضاعف برق در شبکه سراسری و متعاقب آن به وجود آمدن قطعیهای مکرر برق میشود که امسال هم همانند سال گذشته به لطف خدا و همکاری هموطنان تاکنون قطعی برق منازل را در کشور و استان نداشته ایم.
رییس هیات مدیره نیروگاه شهید رجایی با اشاره به جایگاه صنعت برق ایران در جهان، افزود: کشور ما با تولید بیش از ۳۶۰ میلیارد کیلووات ساعت انرژی الکتریکی در رتبه یازدهم جهان قرار دارد و این جایگاه نشان دهنده توسعه صنعت استراتژیک برق در این کشور است.
به گفته وی، نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی یکی از نیروگاههای مهم و کلیدی و از مهمترین نیروگاههای تولیدکننده برق کشور است که بیش از ۳.۵ درصد برق کل کشور را تامین میکند.
موتابها یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون ظرفیت تولید برق در کشور نزدیک به ۱۳ برابر شده که این میزان از رشد، نشان از توسعه همه جانبه در این صنعت دارد.
مدیرعامل نیروگاه شهیدرجایی ادامه داد: با توجه به اهمیت صنعت برق در رشد اقتصادی و ضرورت خوداتکایی در تامین نیازمندیهای داخلی در این حوزه امروز توانستهایم به دانش ساخت نیروگاه دست پیدا کنیم و نمونههایی از این نیروگاهها در نقاط مختلف کشور با کوشش متخصصان داخلی، تولید، نصب و راهاندازی شده است.
وی در بازدید دانش آموزان از این نیروگاه، ساختار و عملکرد واحدهای نیروگاهی را برای دانشآموزان تشریح کرد و گفت: نیروگاه شهید رجایی شامل ۱۳ واحد بخاری و سیکل ترکیبی و در مجموع دارای ظرفیت تولید نامی ۲۰۴۲ مگاوات است که اولین واحد آن در سال ۷۱ و آخرین واحد آن نیز در سال ۸۰ به مدار تولید وارد شده است.
بازدید کنندگان با حضور در اتاق فرمان نیروگاه بخار و سیکل ترکیبی، سالن توربین , برج خنک کننده نیروگاه بخار حضور یافته و توضیحات لازم را جهت آشنایی با ساختار نیروگاه از کارشناسان مربوطه دریافت کردند.
گفتنی است در این برنامه بازدید ۳۰۰ دانش آموز منتخب از مدارس تهران و قزوین حضور داشتند.
نظر شما