۲۳ مرداد ۱۴۰۲، ۱۹:۰۳
کد خبر: 85199027
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۸۵ درصد برنامه الگوی کشت در آذربایجان شرقی اجرایی شد

تبریز- ایرنا- رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به ابلاغ برنامه الگوی کشت گفت: در عرض هشت ماه گذشته بیش از ۸۵ درصد سند الگوی کشت در آذربایجان شرقی اجرایی شده است.

اکبر فتحی روز دوشنه در گفت‌وگو با خبرنگاران با تاکید براینکه پیش از ابلاغ این برنامه الگوی کشت وجود داشته، افزود: این برنامه اصلاح برنامه‌های ابلاغی گذشته بود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه تولیدات استان آذربایجان شرقی متکی به دیم است، محصولات شاخص آن غلات است. عمده تولید استان در محصولات زراعی گندم و جو و حبوباتی است که به‌صورت دیم کشت می‌شود و در الگوی کشت است.

فتحی افزود: محصولاتی مثل علوفه که در الگوی ابلاغی جدید سطح زیر کشت آن اندکی کاهش داده شده، پیاز، گوجه‌فرنگی و سبزی و صیفی نیز در این الگوی جدید وجود دارد اما با توجه به قرار گرفتن در حوضه دریاچه ارومیه، محصولاتی که مصرف آب بیشتری دارند را به اجبار حذف کردیم و در حقیقت الگوی تعریف شده منطبق با اقداماتی است که در حوزه کشاورزی با مختصر تغییراتی اعمال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه عدم تسهیلات و کمبود مشوق از خلاء‌های الگوی کشت است. راه افتادن الگوی کشت مستلزم در گرفتن یکسری تشویق‌ها از جمله تسهیلات است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه تسهیلات خاصی صرفا برای اجرای الگوی کشت برای کشاورزان در نظر گرفته نشده، افزود: تلاش می کنیم تسهیلاتی را در استان برای کشاورزانی که از الگوی کشت تبعیت می‌کنند در نظر بگیریم.

وی اظهار کرد: الگوی کشت یک موضوع فراقوه‌ای است و برای اجرا شدن آن و حل کردن دغدغه‌های گذشته باید تمام قوا در این رابطه تلاش کنند در صورتی که تمام افراد به تعهدات خود عمل کنند این الگوی کشت ابلاغی می‌تواند اجرایی شود و کارآمد باشد.

فتحی ادامه داد: در حال حاضر تمام مسئولیت اجرای الگوی کشت به عهده وزارتخانه است و تلاش می‌کند تا از محل منابع خود اقدامات لازم را پیش ببرد اما قطعا به تنهایی نتیجه نخواهد داد.

وی گفت: ۸۵ درصد الگوی تعریف شده منطبق با کشت استان است اما به‌عنوان مثال در کشت برنج میزان سطح آن ۱۲ هزار هکتار بوده اما الان در الگوی تعریف شده سه هزار هکتار است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه کاهش میزان سطح زیر کشت بسیار دشوار است افزود: باید برای کشاورزان یکسری مشوق قرار دهیم تا محصول جایگزین بتواند با برنج رقابت کند و درآمد کافی را برای کشاورز فراهم کند، باید در این مسیر از کشاورزان حمایت کنیم و آن‌ها را تنها نگذاریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha