به گزارش خبرنگار ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک درباره کودتا در کشور آفریقایی نیجر گفت: در مورد نیجر باید بگویم من با رییس جمهور و طرف های درگیر در این کشور گفتگو کرده ام.
بلینکن ادعا کرد: آمریکا به دنبال یک راه حل دیپلماتیک برای پایان این کودتا و بازگشت سریع ریس جمهور به کار خود است.
نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مرداد ماه جاری با بازداشت "محمد بازوم" رئیس جمهور این کشور در داخل کاخ ریاست جمهوری و سپس برکناری او، بر دوره جدید سیاست ورزی و نخستین تجربه انتقال مسالمت آمیز قدرت در این کشور استعمارزده، نقطه پایان گذاشتند.
نیجر با ۱.۳ میلیون کیلومترمربع مساحت، پهناورترین کشور در منطقه غرب آفریقاست و اکثریت جمعیت ۲۴ میلیون نفری آن را مسلمانان تشکیل میدهند.
نیجر هر چند یکی از فقیرترین کشورهای جهان است اما از بزرگ ترین ذخایر اورانیوم نیز برخوردار است. این کشور تا سال ۱۹۶۰ مستعمره فرانسه بود و در این سال استقلال خود را از این کشور اعلام کرد.
انتظار داریم بتوانیم با چین دیدار کنیم
وزیر خارجه آمریکا درباره دعوت از وزیر خارجه چین برای سفر به واشنگتن گفت: ما هنوز از سوی طرف چینی پاسخی در زمینه دعوت از وانگ یی برای سفر به آمریکا دریافت نکرده ایم .
بلینکن افزود: انتظار داریم بتوانیم با یکدیگر دیدار کنیم. من فکر می کنم آمریکا و چین هر دو وظیفه دارند روابط خود را به صورت مسوولانه مدیریت و به صورت مستقیم در خصوص اختلافات جدی خود گفتگو کنند. این همکاری بالقوه به مردم آمریکا و چین و همچنین جهان نفع می رساند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، یک هفته پس از برکناری چین گانگ از سمت خود، آمریکا از وانگ یی وزیر خارجه تازه منصوب شده چین برای سفر به این کشور دعوت کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در واشنگتن تایید کرد که آمریکا ابتدا گانگ را برای سفر به واشنگتن دعوت کرده بود و پس از برکناری او از وانگ یی را دعوت کرده است.
زمانی که از میلر پرسیده شد که آیا وانگ یی این دعوت را پذیرفته است، وی پاسخ داد که دولت چین باید به این سوال پاسخ دهد.
میلر در عین حال خاطرنشان کرد که آمریکا انتظار دارد این سفر انجام شود، اگر چه تاریخی برای آن مشخص نشده است.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا ادامه داد که دعوت از وانگ یی روز دوشنبه طی دیداری میان دانیل کریتنبرینک، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا و یانگ تائو، مدیر کل وزارت امور آمریکای شمالی و اقیانوسیه انجام شده است.
وعده اقدامات لازم برای تضمین صادرات مواد غذایی روسیه درصورت بازگشت به توافق غلات
بلینکن همچنین ادعا کرد که تحریم های آمریکا و دیگر کشورها علیه روسیه به دلیل تهاجم این کشور به اوکراین، شامل صادرات محصولات غذایی این کشور نمی شوند.
وزیر خارجه آمریکا گفت که ما برای رفع نگرانی های صادرات غلات و غذای روسیه تحت طرح غلات دریای سیاه از جمله در زمینه نحوه ارسال و بیمه آنها اقدام کرده ایم .
وی مدعی شد: ما به تلاش های خود برای تضمین صادرات آزادانه محصولات غذایی همه کشورها از جمله روسیه ادامه خواهیم داد. ما می خواهیم غذای روسیه در بازار حضور داشته باشد.
بلینکن مدعی شد در صورت بازگشت روسیه به توافق غلات، ایالات متحده هر کاری را که لازم است برای تضمین صادرات مواد غذایی از روسیه انجام خواهد داد.
قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با ابتکار ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.
این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید. دولت ترکیه طی دو ماه اخیر برای تمدید مجدد این قرارداد تلاش کرد ولی به علت نارضایتی روسیه از اجرای مفاد مورد نظر مسکو، تمدید آن در هالهای از ابهام قرار گرفت و دولت روسیه آن را تعلیق کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۱۱ مرداد ماه در گفتگو با همتای ترک خود گفت که کشورش حاضر است در صورت عمل کردن غرب به تعهداتش، به توافقنامه صادرات غلات برگردد.
نظر شما