گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

بوشهر- ایرنا- بررسی شاخص‌های توسعه یافتگی طی فعالیت دولت سیزدهم، نشان می دهد که استان بوشهر به شکل معناداری در گذر از محرومیت‌های تحمیل شده به سوی روند توسعه‌یافتگی است به گونه ای که تولید ناخالص داخلی سال گذشته این استان ۵ هزار و ۲۱۲ هزار میلیارد ریال بوده که با ۷۵ درصد افزایش نسبت به سال آخر دولت دوازدهم، ۶ درصد تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص داد.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم با شعار توسعه پایدار در هر نقطه‌ از کشور، کاهش نابرابری در استفاده از منابع، امکانات و تسهیلات در کنار توجه به ویژگی‌های منطقه‌ای با استفاده از مجموعه ای از شاخص های اقتصادی، اجتماعی و آموزشی ۲ سال پیش و در چنین روزی فعالیتش را به شکل رسمی آغاز کرد که نتیجه آن در استان بوشهر به شکل عینی و ملموسی قابل استنا است.

رفع مشکلات انباشت شده طی سالیان متمادی در این استان، ضرورت نگاه ویژه دولت را می طلبید که سرعت بخشی در ساماندهی این مشکلات طی ۲ سال گذشته در دستور دولت قرار گرفت که بررسی حوزه‌های مختلف نشان از موفقیت در عرصه خدمتگذاری است.

استان بوشهر با داشتن ۷۰ درصد منابع گاز، ۲۵ درصد منابع نفت، نیمی از تولیدات پتروشیمی و افزون بر پنج میلیارد تن ذخایر معدنی را در خود جای داده و مبدا صادرات ۹۵ درصد از نفت کشور است که نقشی تاثیرگذار در اقتصاد کشور دارد اما با وجود این منابع سرشار، تا پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم همچنان محرومیت بر پیشانی آن برجسته و غیرقابل دفاع بود.

بررسی شاخص‌های توسعه یافتگی استان بوشهر فقط طی یک سال فعالیت دولت سیزدهم، نشان می دهد که این استان به شکل معناداری در گذر از محرومیت‌های تحمیل شده به سوی روند توسعه‌یافتگی است به گونه ای که تولید ناخالص داخلی سال گذشته استان بوشهر ۵ هزار و ۲۱۲ هزار میلیارد ریال بوده که با ۷۵ درصد افزایش نسبت به سال آخر دولت دوازدهم، ۶ درصد کل تولید ناخالص کشور را به خود اختصاص داد.

جوان سازی نخیلات؛ خواسته ای که در دولت سیزدهم محقق شد

اجرایی شدن مصوبه اصلاح، احیاء، حذف و جایگزینی نخیلات یکی از مهمترین مصوبه‌های سفر رئیس جمهور و اعضای هیات دولت به استان بوشهر در بخش کشاورزی از سوی دولتمردان سیزدهم برای نخل‌داران بوشهری امید بخش بود.

براساس این مصوبه ارزشمند ۴۰۰ میلیارد ریال با سهم مساوی توسط سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی و ۱۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی برای این کار هزینه شود.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

با تخصیص و ابلاغ این اعتبار وعده دولت سیزدهم برای جوان سازی نخیلات استان بوشهر رنگ تحقق به خود گرفته و با تلاش مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر از مبلغ ۵۰ میلیارد تومان مصوب حدود ۴۲۰میلیارد ریال از محل کمک‌های فنی و اعتباری بابت اصلاح و نوسازی نخیلات این استان بوشهر تخصیص و توزیع شد.

فعال شدن تمام پروژه‌های عمرانی راکد و تبدیل شدن استان بوشهر به یک کارگاه بزرگ عمرانی

آن گونه که رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر به ایرنا گفت: این استان با جذب ۸۶ درصد از اعتبارات سال گذشته و فعال شدن تمام پروژه‌های عمرانی راکد در صدر استان‌های کشور قرار دارد.

محسن پاپری زارعی افزود: استان بوشهر امسال با رشد ۱۲۰ درصدی اعتبارات نسبت به سال قبل در صدر استان‌های کشور قرار دارد و تلاش می‌شود امسال نیز براساس برنامه‌ریزی انجام شده این اعتبارات در مسیر درست هزینه شوند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر گفت: پارسال هشتاد هزار میلیارد ریال اعتبار از محل ردیف‌های مختلف اعتباری به این استان اختصاص یافت و تمام پروژه‌های عمرانی از شمالی تا جنوبی‌ترین نقطه استان فعال به گونه ای که با تزریق این میزان اعتبار، امروز این استان به کارگاه بزرگ عمرانی تبدیل شده است.

وی افزود: پارسال در مجموع ۲۲ هزار میلیارد ریال اعتبارات عمرانی به استان بوشهر تزریق شد که هجده هزار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از این میزان اعتبار تخصیص پیدا کرد.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر تصریح کرد: این استان در سال جاری در بخش تخصیص اعتبار عمرانی به لحاظ میزان تخصیص مقام نخست بین استان‌ها به خود اختصاص داد و همین امر موجب فعالیت دوباره پروژه‌های راکد استان شده است.

وی ادامه داد: افزون بر این ۲۷ هزار میلیارد ریال نیز از محل اعتبارات ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان بوشهر تزریق شد تا به این شکل ساز و کار هزینه‌ای خود را در حوزه عمرانی و هزینه‌ای شهرداری‌ها تعریف کنند.

به گفته پاپری زارعی همچنین ۲۸ هزار میلیارد ریال از سرجمع ردیف‌های ملی ابلاغی به استان تخصیص و برای سرعت بخشی به روند اجرای پروژه‌های عمرانی تزریق شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بوشهر با اشاره به اعتبارات دور نخست سفر رئیس جمهور به استان بوشهر گفت: ۱۴ هزار میلیارد ریال نیز از این محل و ردیف اعتباری به این استان اختصاص یافته است.

وی با اشاره به افزایش اعتبارات استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ گفت: براساس پیگیری‌های انجام شده اعتبارات این استان از ۲ هزار و ۲۰۰ به چهار هزار و ۷۰۰میلیارد تومان افزایش یافته است.

پاپری زارعی افزود: سرجمع اعتبارات استانی امسال استان بوشهر نسبت به سال گذشته ۱۱۲ درصد رشد نشان می‌دهد و به این شکل این استان مقام نخست کشور را از حیث افزایش اعتباری به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به عمر ۱۸ ساله برخی از پروژه‌های عمرانی نیمه کاره در استان بوشهر گفت: با تزریق این اعتبار بسیاری از پروژه‌های نیمه کاره سال‌های گذشته با پیشرفت فیزیکی بالا در سال‌جاری به بهره برداری می‌رسند.

افزایش سه برابری تولید آب در دولت سیزدهم

تا پیش از روی کار آمدن دولت سیزدهم میزان تولید آب از آب‌شیرین‌کن‌های استان ۳۵هزار و ۶۰۰ مترمکعب بود که با وارد مدار شدن بخشی از این واحدها میزان آب تولیدی استان با افزایش سه برابری به ۱۰۲ هزار و یکصد مترمکعب افزایش یافته است.

این خبر بخشی از صحبت‌های معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر در گفت‌وگو با ایرنا است که ادامه داد: در زمان حاضر ۱۰۹هزار و ۹۷۵ مترمکعب پروژه آب‌شیرین کن شامل یک هزار مترمکعبی هلیله، سه هزار و ۷۵۰ مترمکعبی دیر، ۷۰هزار مترمکعب نیروگاه اتمی، پنج هزار مترمکعبی کنگان، هشت هزار و ۵۰۰ مترمکعبی آبپخش، هفت هزار مترمکعب بوشهر و ۱۸ هزار مترمکعب سیراف - جم نیز در حال انجام است.

وی بیان کرد: هرچند هنوز مشکلاتی در زمینه تامین آب در بخش‌هایی از استان بوشهر وجود دارد اما با تلاش‌های انجام گرفته و وارد مدار شدن بخشی از آب‌شیرین‌کن‌ها وضعیت تامین آب در این استان نسبت به گذشته بهبود یافته است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر با اشاره به وارد مدار شدن بخشی از سدهای استان بوشهر، عنوان کرد: در زمان حاضر پنج سد دالکی، دشت پلنگ، باهوش، اخند، خائیز در دست اجرا و افزون براین مطالعه سدهای کاردنه دشتی، دهرود دشتستان، چهارروستایی گناوه، کلاکل و انوری در شبانکاره نیز آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز به ایرنا گفت: دولت سیزدهم فقط در قالب سفر اول به استان بوشهر، یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل مجتمع‌های آبرسانی روستایی نوار ساحلی دشتی و تنگستان مصوب کرد که در تابستان امسال با کم ترین چالش برای آب رسانی به این روستاها که در سنوات گذشته، حتی هفته ای یک بار آب شرب نداشتند مواجه هستیم.

به گفته عالی احداث مخازن بتنی به حجم هفت هزار مترمکعب دلوار، ۳۳ کیلومتر خط انتقال و اجرای ۱۸ کیلومتر شبکه توزیع از جمله تعهدات این مصوبه است که تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب مخزن، ۲۶ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع اجرا شده است.

طرح توسعه تاسیسات فاضلاب شهر بوشهر از دیگر اقدامات دولت سیزدهم به شمار می رود که مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر عنوان کرد: برای سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ معادل ۱۵۱ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که تاکنون ۳۹۰ میلیارد ریال اعتبار جذب شده و دارای حدود ۹۴درصد پیشرفت فیزیکی است.

این دولت همچنان موضوع اجرای فاضلاب در محله های جنوبی شهر بوشهر در نظر دارد که در گام نخست یک هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده است ضمن این که برای تکمیل تاسیسات فاضلاب شهر گناوه، یک هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب کرد که نزدیک به ۶۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته ضمن این که با تخصیص اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریالی دیگر برای تکمیل تاسیسات فاضلاب شهر دیلم ، اکنون با حدود ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی همراه است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: با اجرای پروژه‌های آب شیرین کن با سرمایه گذاری تا ۱۰۰ هزار میلیارد ریال ، ۱۰۰ درصد سرانه نیاز آب آشامیدنی و بهداشتی استان در این حوزه تامین می‌شود و دولت سیزدهم مصمم است که این خدمت بی منت را به مردم استان بوشهر هدیه کند.

افتتاح و بهره‌برداری از ۲۴۱ کلاس در دولت سیزدهم

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر به ایرنا گفت: با همت دولت سیزدهم در ۱.۵ سال گذشته ۴۷ مدرسه با ۲۵۱ کلاس درس و سرمایه‌گذاری ۲۲۰ میلیارد تومان در استان بوشهر افتتاح شد.

هادی رستمیان ادامه داد: افزون بر این عملیات اجرایی ۲۱۰ کلاس درس در قالب ۵۴ مدرسه با سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری آغاز شده که بخشی از فضاهای آموزشی امسال افتتاح می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر تصریح کرد: همچنین سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از محل مشارکت‌های مردمی برای ساخت فضاهای مردمی تخصیص یافته است.

رستمیان اضافه کرد: در مجموع در ۲ سال گذشته در توسعه زیرساخت آموزشی و توسعه مدارس اقدامات مهمی انجام و ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته است.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

وی در خصوص اقدامات دولت سیزدهم در بخش توسعه زیرساخت‌های درمانی نیز گفت: طی یک ونیم سال گذشته بیش از ۲۰ هزار مترمربع با سرمایه‌گذاری دو هزار و ۶۰۰میلیارد ریال به فضاهای درمانی استان افزوده شده است.

رستمیان یادآور شد: از بدو احداث مراکز درمانی به شیوه نوین قریب به یک هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی در استان بوشهر ایجاد شده این درحالی است که تنها طی یک سال و نیم گذشته و تا سه سال آینده ۵۰۰ تخت به تخت‌های موجود افزوده می‌شود.

وی در خصوص تامین مسکن گفت: در زمان حاضر تلاش شده به شیوه خودمالکی، بافت فرسوده، مسکن روستایی و شهری مسکن مورد نیاز برای فاقدان مسکن تامین شود که تاکنون عملیات اجرایی ۱۲هزار و ۲۷۵ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در استان آغاز و در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بوشهر با اشاره به طرح جوانی جمعیت، بیان کرد: طی بازدید انجام شده از شهر جدید عالیشهر بوشهر زمین‌هایی که سال‌ها به صورت بلاتکلیف مانده (۱۶۰ و ۳۰۰ هکتاری) با سیر مراحل قانونی طی یک ماه آینده در قالب یک هزار واحد زمین ویلایی در اختیار ثبت نام شدگان طرح جوانی جمعیت واگذار می‌شود.

وی با اشاره به احداث پایانه مسافری دریایی در بوشهر گفت: این استان بندری، فاقد پایانه مسافری دریایی در شان مردم بود که از سال گذشته احداث این پایانه با همکاری و همراهی سازمان بنادر و دریانوری در دستور کار قرار گرفت.

معاون امور هماهنگی عمرانی استاندار بوشهر گفت: براساس قرارداد منعقد شده با پیمانکار قرار بود خرداد ۱۴۰۳ پروژه به بهره‌برداری برسد که با توجه به ضرورت و نیاز مردم این پایانه با کاهش مدت زمان اجرای پیمان تلاش می‌شود تا پایان زمستان ۱۴۰۲ به بهره‌برداری برسد.

بازشدن مسیرهای صادراتی از مبدا استان بوشهر در دولت سیزدهم

با نگاه مثبت دولت سیزدهم مسیرهای صادراتی جدیدی با کشورهای مختلف ایجاد و همین امر موجب رونق صادرات غیرنفتی شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر در گفت‌وگو با ایرنا اظهار کرد: روسیه و کشورهای همسایه شامل کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله بازارهایی است که بعنوان مسیرهای صادراتی مهم برای صادرات غیرنفتی مطرح هستند.

وی افزود: با ایجاد مسیرهای صادراتی، صادرات و واردات روان و به دنبال این امر زنجیره‌های تولید فراهم‌تر می‌شود.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

مهدی صفوی تصریح کرد: ارتقا ظرفیت‌های بندری استان برای نخستین بار زمینه واردات محموله ۲۷ هزار تنی گندم، صادرات محموله ۳۵ هزار تنی سیمان، توسعه بنادر گناوه، دیلم، ریگ و توسعه مجتمع بندری نگین برای صادرات مواد معدنی انجام شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با اشاره به ارتقا ظرفیت بندر دیر برای تقویت صادرات به کشور قطر ادامه داد: همچنین با توجه به تقویت روابط با عربستان تلاش می‌شود از ظرفیت بندر کنگان برای تقویت صادرات به این کشور فراهم شود.

وی گفت: مهمترین حلقه مفقوده در بخش صنعت؛ خام فروشی مواد پتروشیمی است که در این راستا سه پارک شیمیایی با هدف ایجاد زنجیره برای اشتغال و ارزش افزوده پیش بینی شده است.

قرار گرفتن خرما در سبد تهاتر؛ گامی برای رفع مشکل این میوه گرمسیری

به گفته مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر با تلاش انجام گرفته محصول خرما بعنوان خشکبار به سبد تهاتر سازمان توسعه تجارت اضافه شد و فعالان این بخش می‌توانند در مقابل صادرات میوه‌های گرمسیری وارد کنند.

صفوی یادآور شد: صادرات خرما در مقابل واردات میوه‌های گرمسیری به اقتصاد این محصول کمک می‌کند و موجب تقویت انگیزه‌ صادرات هرچه بیشتر محصول می‌شود.

وی اظهار کرد: این گام مهم دولت موجب تقویت اقتصاد خرما و به دنبال آن برای حفظ و توسعه بازارهای صادرات باید کیفیت و بسته بندی محصول را ارتقا داد.

ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در بخش صمت استان بوشهر

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: سال گذشته با روان سازی و فراهم کردن زیرساخت‌های لازم تعهد ۱۰ هزار فرصت شغلی در این بخش عملیاتی شد.

صفوی با اشاره به نرخ ۷.۲ بیکاری در استان بوشهر ادامه داد: در زمان حاضر در زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی کارهای خوب و موثری انجام شده و به تعبیری مشکل بیکاری در حال حل شدن است.

وی تاکید کرد: آنچه امروز بعنوان یک مشکل مطرح می‌شود بحث اشتغال نیست بلکه پائین بودن درآمد است که باید برای واقعی کردن دستمزدها اقدام کرد.

صفوی با اشاره به فرصت‌های مناسب تامین مالی برای طرح‌های اقتصادی از جمله تسهیلات تبصره ۱۶، ۱۸ و رونق تولید گفت: با ایجاد زیرساخت‌های لازم فرایند صدور مجوزهای تاسیس برای فعالیت‌های صنعتی، معدنی و تجاری طی یک روز فراهم شده است.

وی ادامه داد: آنچه امروز بعنوان یک نکته مثبت قابل توجه است این است که مردم و سرمایه‌داران حاضرند با پول خود در بخش تولید سرمایه‌گذاری کنند.

صفوی با اشاره به اهمیت صنعت مونتاژ در استان بوشهر گفت: واردکننده‌هایی که تهدید بودند امروز به سمت تولیدآمده و با تربیت نیروهای صنعتی باعث افزایش مهارت می‌شوند.

احیای تعاونی‌های مرزنشین مهمترین گام دولت در استان بوشهر

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: با فعالیت دوباره تعاونی‌های مرزنشینان به اقتصاد و تنظیم بازار استان کمک شده است.

صفوی یادآور شد: در زمان حاضر مراکز شهرستان‌ها عضو تعاونی‌های مرزنشین نیستند و یکی از پیشنهادات استان در سفر دوم رئیس جمهور به استان عضویت این مناطق است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر ۴۹۰ هزار نفر در استان بوشهر مشمول و عضو تعاونی‌های مرزنشین هستند.

صفوی گفت: ۶۰ هزار واحد صنفی و ۱۱۰ تا ۱۱۵ اتحادیه در استان بوشهر وجود دارد و تلاش می‌شود در بحث تنظیم بازار، نظارت و بازرسی از این ظرفیت استفاده لازم شود.

۷۶۰ هزار میلیارد تومان تفاهم نامه با سرمایه‌گذاران

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف به ایرنا گفت: با رفع موانع تولید توسط دولت سیزدهم، حجم سرمایه‌گذاری این تفاهم‌نامه‌ها ۷۶۰ هزار میلیارد تومان است که کمیته راهبری عملیاتی شدن این تفاهم‌نامه‌ها تشکیل شده است.

علی باستین با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه با صندوق حمایت از صنایع پیشرفته کشور وابسته به وزارت صمت اظهار کرد: یک تفاهم‌نامه سه‌جانبه در راستای حمایت از صنایع دانش‌بنیان و پیشرفته در بخش‌های مختلف اقتصادی استان بوشهر با هدف تأمین سرمایه در گردش و ثابت تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی منعقد شده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر یکی از برنامه‌های مهم دور دوم سفر رئیس جمهور به استان بوشهر در اسفند ماه ۱۴۰۱ را انعقاد تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف دانست و گفت: این تفاهم‌نامه در بخش‌های صنعت، صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی، طرح‌های گردشگری و صنایع تولیدی و اقتصادی دیگر با فعالان این حوزه منعقد شد.

وی بیان کرد: در راستای احیا واحدهای تولیدی راکد بعنوان یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم پارسال ۱۰۶ واحد تولیدی در بخش‌های مختلف اقتصادی این استان احیا و زمینه اشتغال یکهزار و ۴۲۶ نفر در کارگاه‌های مختلف صنعتی استان فراهم شد تا رتبه استان از ۲۶ در سال ۱۴۰۰ به رتبه هفت در سال گذشته ارتقا یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: امسال نیز از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب سفر رئیس جمهور به استان بوشهر، ۱۰۰ هزار میلیارد ریال آن برای تکمیل واحدهای نیمه تمام تولیدی و افزایش ظرفیت صنایع و رفع مشکلات این حوزه پرداخت می‌شود.

باستین ادامه داد: ۲۰۰ هزار میلیارد ریال یاد شده بر اساس مصوبه هیات دولت از منابع داخلی بانک‌ها تامین می‌شود و به صورت تسهیلات اعتباری در اختیار تولیدکنندگان و صاحبان صنایع قرار می‌گیرد.

وی در خصوص حمایت از تولید اظهار کرد: سال گذشته با افزایش ظرفیت اسمی ۵۷۸ واحد تولیدی استان در بخش صنعت، کشاورزی و خدمات و ایجاد ۲هزار و چهار فرصت شغلی جدید رتبه استان در این بخش از ۱۰ به رتبه اول ارتقا یافت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به بهره‌برداری ۳۶۷ پروژه تولیدی در این استان گفت: ۱۶ مجتمع پرورش ماهی با سرمایه گذاری هفت هزار میلیارد ریال با ۱۱ هزار تن تولید ماهی در قفس هدف گذاری شده است.

اشتغال ۳۰ هزار نفر در استان بوشهر

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: تعهد اشتغال این استان در سال گذشته ۲۱هزار و ۶۷۴ نفر بود که با ۱۴۱ درصد تحقق تعهد اشتغال این رقم به ۳۰ هزار و ۵۶۹ نفر افزایش یافته است.

وی اظهار کرد: نرخ مشارکت اقتصادی که بیانگر شرایط فضای کسب و کار است در استان بوشهر از ۳۹ درصد در زمستان ۱۴۰۰ با ۹ درصد افزایش به ۳۹.۹ درصد در زمستان ۱۴۰۱ افزایش یافت.

باستین در خصوص نسبت اشتغال استان بوشهر در سال گذشته افزود: نسبت اشتغال در استان بوشهر از ۳۵.۵ به ۳۷ درصد و نرخ بیکاری نیز از ۹.۹ با ۲ درصد کاهش به ۷.۳ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: امروز نرخ تورم در استان بوشهر ۴۳.۳ درصد و رتبه استان نیز از ۱۵ به ۲ رسیده و این بیانگر کنترل نرخ تورم در استان است.

باستین با اشاره به جهش صادرات در استان بوشهر گفت: سال گذشته ۲۷ میلیون و۳۸۷هزار تن کالا به ارزش ۱۳ میلیارد و ۳۱۵ میلیون دلار از مبادی مختلف استان به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۶ درصد و از نظر ارزشی ۳۱ درصد نسبت رشد نشان می‌دهد.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

باستین عمده کالاهای صادراتی استان بوشهر را شامل مواد پتروشیمی، میعانات گازی، سیمان، ماهی، میگو سبزی و صیفی‌جات عنوان کرد.

وی یادآور شد: در این مدت ۶۳۷هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار واردات انجام شده که ازنظر وزنی نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد و از نظر ارزشی ۳۴ درصد افزایش یافته است.

باستین ادامه داد: درآمد حاصل از صادرات سال گذشته گمرکات هفتاد و هفت هزار و ۳۸۰ ملیارد ریال است که نسبت به سال گذشته ۳۳۶ درصد افزایش درآمد نشان می‌دهد.

افتتاح و اجرای ۲۳۱ پروژه اقتصادی در استان بوشهر

وی گفت: از ۲۳۱ پروژه اقتصادی همزمان با هفته دولت سال گذشته ۳۹ طرح اقتصادی با سرمایه‌گذاری ۱۱ هزار میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال و اشتغال چهار هزار و۵۱۳ نفر افتتاح و عملیات اجرایی ۵۴ طرح با ۱۷۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری پیش‌بینی ۹ هزار نفر فرصت شغلی در استان آغاز شد.

باستین یادآور شد: همچنین در دهه فجر ۹۶ طرح با ۸۷۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۰هزار و ۸۲۰ نفر افتتاح و ۴۲ پروژه با ۷۶ هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال اعتبار نیز اجرایی شد.

باستین اظهار کرد: حاصل این افتتاح و آغاز عملیات اجرایی این بود که استان بوشهرسال گذشته در بخش سرمایه گذاری ریالی و ارزی به ترتیب رتبه‌های دوم و اول کشور را از آن خود کرده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر گفت: تصویب ۲۰هزار میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع داخلی بانک‌ها برای طرح‌های تولیدی استان از جمله مصوبه‌های دور دوم سفر رئیس جمهور به این استان است که به زودی ابلاغ می‌شود.

تصویب ۲۶ تفاهم نامه در سفر رئیس جمهور

باستین یادآور شد: تصویب ۲۶ تفاهم نامه سرمایه‌گذاری در قالب ۱۱۱طرح به ارزش ۹۹۵ هزار میلیارد تومان از دیگر مصوبه‌های دور دوم سفر رئیس جمهور به استان بوشهر است.

به گفته باستین با این حجم از سرمایه‌گذاری حداقل برای ۱۰ سال آینده برنامه‌ریزی شده و با این وضعیت جهش خوبی در تولید و اشتغال فراهم می شود.

وی ادامه داد: سال گذشته هفت هزار و ۸۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ و یکهزار و یک هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۶ در استان بوشهر به یکهزار ۹۳۰ نفر پرداخت شده است.

باستین یادآور شد: ساخت پایانه و اسکله مسافربری بوشهر، ساماندهی و بهسازی بندر دیر شامل احداث چهار پست رمپ لندیکرافت و احداث پایانه بندری، توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای قطر، عمان، بنگلادش و آفریقای جنوبی از دیگر اقدام‌های مهم استان بوشهر در زمینه تقویت مناسبات منطقه ای است.

وی با اشاره به بهبود روابط سیاسی ایران و عربستان گفت: تلاش می‌شود با استفاده از این ظرفیت یکی از بنادر استان بعنوان مبدا صادراتی به عربستان استفاده شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر این استان را قطب تولید محصولات پتروشیمی کشور دانست و افزود: ۵۰ درصد تولیدات پتروشیمی ایران در استان بوشهر تولید می‌شود و ایجاد زنجیره‌های پایین دستی صنایع پتروشیمی در استان در اولویت قرار دارد.

باستین انتقال کالا به انبارهای منطقه ویژه، انتقال پرونده مالیاتی صنایع بزرگ به استان، صادرات ۵۰ هزار تن خرما در مقابل واردات میوه‌های گرمسیری، حمایت و پرداخت تسهیلات به طرح‌های بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و بهبود فضای کسب و کار را از جمله برنامه‌های استان در سالجاری عنوان کرد.

احداث بیش از هشت هزار واحد مسکونی

یکی از مهمترین چالش های پیش رو دولت در آغاز به کار در سال ۱۴۰۰، تعلل های ایجاد دشه در عرصه ساخت مسکن بود که این موضوع در استان بوشهر نیز به شکل عیانی با افزایش میزان مستاجرین و افزایش قیمت اجاره بها و خرید خود را نشان می داد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر به ایرنا گفت: در زمان حاضر از محل پروژه‌های نهضت ملی مسکن هشت هزار و ۱۳۶ واحد مسکونی در قالب ۲۲۸ پروژه در این استان در دست ساخت است.

سید محمود دستغیبی افزود: در زمان حاضر براساس متقاضیان موثر شناسایی شده در استان هفت هزار و ۱۵۴ واحد قرارداد دستگاه‌های متولی با سازنده‌ها منعقد شده و از این تعداد نیز چهار هزار و ۲۱۳واحد قرارداد مشارکت مدنی آنها منعقد و پروانه ساختمانی ۲هزار و ۵۰۰ واحد نیز صادر شده است.

وی بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده تاکنون۴۷۰ واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در بخش‌های مختلف مسکن شهری استان بوشهر مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

دستغیبی اضافه کرد: تاکنون ۶۱هزار و ۴۰۶ متقاضی مسکن استان بوشهر در نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند و از این تعداد ۴۸ هزار و ۷۵۲ نفر فاقد مالکیت زمین و یا مسکن شناخته شده‌اند.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

وی ادامه داد: همچنین از این تعداد نیز ۱۰ هزار و ۶ نفر فرایند تائید شرایط را طی کرده که از این تعداد هفت هزار و ۹۳۱ نفر افتتاح حساب و چهارهزار و ۵۸۰ نفر از آنان نیز نسبت به واریز آورده اولیه خود اقدام کرده‌اند.

الحاق ۲۷۰۰ هکتار زمین به پروژه نهضت ملی مسکن در استان بوشهر

مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: تا سال گذشته ۴۷۰ هکتار زمین در قالب کمیسیون و کارگروه امور زیربنایی به پروژه نهضت ملی مسکن الحاق و تغییرکاربری داده شد و در ابتدای امسال نیز با هدف سرعت بخشی در روند اجرای نهضت ملی مسکن ۲هزار و ۷۰۰ هکتار زمین دولتی به پنج شهر این استان الحاق شد.

دستغیبی ادامه داد: زمین‌های واگذار شده شامل ۲هزار و۴۶۷ هکتار در بوشهر است که از این میزان یک هزار و۷۰۰ هکتار برای ساخت مسکن و کاربری‌های مرتبط و مابقی به سایر موضوع‌های مورد نیاز توسعه‌ای اختصاص می‌یابد.

وی یادآور شد: همچنین ۴۷ هکتار در کنگان، ۱۳۶ هکتار در دیلم، ۲۱هکتار سعدآباد و۲۳ هکتار در برازجان الحاق شده است.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر با این الحاق، زمین مورد نیاز اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن برای چهار سال در این استان تامین شده است.

دستغیبی ساخت واحدهای مسکونی به صورت آپارتمانی و ویلایی در طرح نهضت ملی مسکن را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر اساس ظرفیت‌های هر شهر واحدهای مسکونی طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی یا آپارتمانی ساخته می‌شوند.

وی از ساخت افزون بر ۸۰ درصد منازل در شهرهای استان به صورت ویلایی خبر داد و تصریح کرد: برای ساخت ۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی به‌ صورت ویلایی برنامه‌ریزی و اقدام شده است.

واگذاری ۴۵۰ هکتار زمین مسکونی در شهرک آفتاب بوشهر به واجدان شرایط

استاندار بوشهر از حل شدن مشکل زمین در محدوده شبه جزیره بوشهر خبر داد و گفت: ۴۵۰ هکتار زمین به محدوده شهر بوشهر افزوده شد و در قالب شهرک آفتاب به واجدین شرایط واگذار می‌شود.

احمد محمدی‌زاده در گفت‌وگو با ایرنا افزود: در سال گذشته ۳۱ هزار فرصت اشتغال‌زایی در در استان بوشهر ایجاد شد به گونه ای که این استان میزان سرمایه‌گذاری ارزی در سال گذشته رتبه نخست و در سرمایه‌گذاری ریالی رتبه دوم کشور را کسب کرد.

وی افزود: در ۴ ماه نخست امسال ۱۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی از محل تبصره ۱۶ در استان به ۷ هزار و ۹۰۰ نفر پرداخت شده است.

استاندار بوشهر به حل مشکل زمین مسکونی در شهرهای ۴۰گانه و روستاهای استان بوشهر اشاره کرد و گفت: در این راستا ۲ هزار هکتار زمین به محدوده ۴۰ شهر استان بوشهر افزوده شده است که بیش از ۵۰ هزار قطعه زمین مسکونی تأمین می‌شود.

استاندار بوشهر از حل شدن مشکل زمین در محدوده شبه جزیره بوشهر خبر داد و افزود: ۴۵۰ هکتار زمین به محدوده شهر بوشهر افزوده شده است و در قالب شهرک آفتاب به واجدین شرایط واگذار می‌شود.

محمدی‌زاده با بیان اینکه در اراضی جدید شهر بوشهر هر قطعه زمین ۲۰۰ تا ۲۴۰ متر مربع به یک متقاضی برای ساخت واحد مسکونی ۲ طبقه واگذار می‌شود عنوان کرد: در الحاق ۲ هزار هکتار زمین به محدوده ۴۰ شهر استان بوشهر واحدهای مسکونی ساخته و تحویل متقاضیان می‌شود.

وی از آغاز ساخت ۱۶ هزار واحد مسکونی در شهرها و روستاها خبر داد و بیان کرد: در شهر بوشهر مشکل زمین مسکونی برطرف شده و به اندازه ساخت ۲ هزار واحد مسکونی در شهرک نیایش بوشهر زمین آزاد شده و با تغییر کاربری این اراضی به ساخت مسکن اختصاص یافته و این ۲ هزار مسکن در سه طبقه در مجتمع‌های ۱۲ واحدی ساخته و به واجدین شرایط واگذار می‌شود.

استاندار بوشهر واگذاری یک‌هزار قطعه زمین در شهر جدید عالی شهر بوشهر به واجدان شرایط را از دیگر طرح‌ها دانست و اضافه کرد: در هفته دولت امسال حداقل ۳ هزار قطعه زمین در شهرها و همین میزان در روستاها به واجدان شرایط برای ساخت مسکن واگذار می‌شود.

محمدی‌زاده طرح خودمالکی را یکی از برنامه‌های نهضت ملی مسکن دانست و افزود: در این طرح افرادی که دارای ساختمان فرسوده و یا اراضی مسکونی هستند می‌توانند از امتیازات طرح نهضت ملی مسکن در دریافت وام ۵۵۰ میلیون تومانی برای هر واحد و تخفیف صدور پروانه ساختمانی و نظام مهندسی استفاده کنند.

افزایش بی نظیر تولید میگو در استان بوشهر

آنطور که استاندار بوشهر در گفت‌وگو با ایرنا اعلام کرد: در صنعت پرورش میگو این استان شاهد افزایش ۵۰ درصدی تولید میگو در سال گذشته از ۳۸ هزار تن نسبت به سال قبل آن بودیم در حالی که آمار سال ۱۴۰۰ با رشد بسیار مناسبی نسبت به سال ۱۳۹۹ مواجه بوده است.

محمدی زاده گفت: در مهرماه امسال پیش‌بینی می‌کنیم که با توجه به سرمایه‌گذاری های انجام شده توسط بخش خصوصی با نظارت و همراهی دولت و اضافه شده یک هزار و ۵۰۰ هکتار جدید به این مزارع، این میزان به ۴۰ هزار تن بالغ شود.

به گفته محمدی زاده سال آینده با تکمیل چرخه ارزش میگو شامل تولید لارو، غذای با کیفیت، افزایش بهره وری و فرآوری و سردخانه‌ها و افزوده شدن یک هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی جدید آماده سازی شده، میزان تولید میگوی پرورشی در استان به ۴۰ هزار تن افزایش یابد.

گام های محکم دولت سیزدهم برای قرارگرفتن بوشهر بر ریل توسعه

استاندار بوشهر ادامه داد: با راه اندازی سه واحد تامین خوراک میگو در دهه فجر در استان بوشهر ظرفیت موجود استان به ۳۰ هزار تن افزایش می‌یابد.

دستور رئیس جمهور در خصوص واگذاری ۱۵۰۰ هکتار زمین برای پرورش میگو

به گفته محمدی زاده براساس دستور رئیس جمهور یک هزار و ۵۰۰ هکتار زمین باید برای پرورش میگو به جوانان این استان واگذار شود که در این راستا تاکنون ۷۰۰ هکتار در منطقه دیلم در هفته دولت واگذار شده و همچنین ۶۰۰ هکتار جدید در شیف غربی به ۶۲ تعاونی برتر که صاحب امتیاز بودند واگذار می‌شود.

وی اظهار کرد: نکته مهم این است که به جای واگذاری قطعه‌های بزرگ به سرمایه‌گذاران؛ قطعه‌های کوچک به جوانان آن هم جوانانی که در روستاهای اطراف حوضچه‌های پرورش

افزایش ظرفیت پرورش ماهی از ۳۵۰۰ به ۱۱ هزار تن

وی با اشاره به اهمیت پرورش ماهی در قفس گفت: در مهر ۱۴۰۰ ظرفیت تولید قفس‌های پرورش ماهی در دریا حدود سه هزار و ۵۰۰ تن بود اما امروز این قفس‌ها به ۱۱ هزار تن رسیده و باید طی سه سال آینده به ۶۰ هزار تن افزایش یابد.

نتیجه گیری

دولت سیزدهم میزان اعتبار اختصاص یافته امسال تملک دارایی‌های سرمایه‌ای این استان نسبت به سال قبل را ۱۱۲ درصد افزایش داد که این موضوع طی یک سال از عمر ۲ ساله دولت سیزدهم نشان می دهد که چگونه استان بوشهر در مرحله گذار و رفتن به یک توسعه متوازن است ضمن این که در سال گذشته این استان با رشد ۱۰.۲ درصدی اقتصادی، به عنوان استان اول کشور در این شاخص معرفی شد که نشان دهنده عمق توجه دولت سیزدهم برای رفع محرومیت در این استان با سوق دادن اعتبارات مورد نیاز در بخش های مختلف زیرساختی و خدماتی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha