مسلم ابراهیمی روز دوشنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا، پیرامون این موضوع بیان داشت: به طور میانگین از باغهای گردوی قم، سالانه ۲ هزار و ۵۰۰ تُن محصول برداشت و برای فروش به بازار عرضه میشود.
وی افزود: باغهای گردوی قم که در مناطق کوهستانی استان واقع شده از بهترین شرایط برای تولید این محصول برخوردار است و باغداران استان نیز در تولید گردو دارای مهارت بالایی هستد که این موارد در کنار سایر عوامل، موجب شده تا گردوی قم کیفیت مطلوبی داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: سازمان جهاد کشاورزی قم برای افزایش میزان تولید محصولات غذایی مورد نیاز مردم استان برنامههای متنوعی را در دستور کار دارد که در قالب راهبرد تغییر الگوی کشت توسط کارشناسان و بهرهبرداران بخش کشاورزی دنبال میشود.
انواع باغ میوههای گرمسیری و سردسیری در استان موجود است و باغداران قمی توانستهاند با وجود محدودیتهای منابع آبی و شرایط خاص جغرافیایی این استان، حداقل در تولید ۲۵ محصول باغی پرمصرف عملکرد موفق و مطلوبی داشته باشند.
در همین رابطه ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ در قم موجود است و سالانه بیش از ۸۰ هزار تُن محصولات متنوع باغی در این استان تولید میشود.
باغهای قم در مناطق مختلف استان از دشت گرفته تا نقاط کوهستانی ایجاد شدند و در هر کدام با توجه به موقعیت قرارگیری و شرایط آب و هوایی منطقه، محصولی خاص تولید میشود.
به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
نظر شما