به گزارش ایرنا از وبدا، احمد اسماعیل زاده، افزود: آنچه باعث اضافه وزن و چاقی میشود، دریافت مقدار کالری یا انرژی بیشتر از میزان نیازمندی بدن در دوره زمانی نسبتا طولانی بوده، آنچه در واقع سبب افزایش وزن میشود، عدم تعادل انرژی وارد شده به بدن (از طریق خوراکی و آشامیدنی) و انرژی مصرف شده در بدن (سوخت انرژی متابولیسم پایه و انرژی لازم برای فعالیتهای روزمره و یا ورزشی) است.
وی اظهار داشت: ممکن است عوامل دیگری مثل بعضی بیماریها، مصرف بعضی داروها، استرس مزمن یا اختلال خواب نیز در ابتلا به اضافه وزن و چاقی نقش داشته باشد. برای کاهش وزن موثر، آنچه بیشترین اهمیت را دارد بهبود شیوههای زندگی و کنترل عوامل سبب ساز چاقی است. رژیم غذایی درمانی (کم کالری)، پایه اصلی کاهش وزن است. همگام با کاهش انرژی، اصول تغذیه مناسب، یعنی کفایت، تعادل و تنوع نیز باید رعایت شود.
اسماعیل زاده ادامه داد: میوهها یکی از گروههای غذایی اصلی و ضروری را تشکیل میدهند. اکثر قریب به اتفاق مردم در هر شبانه روز به ۲ تا ۴ واحد یا سهم از گروه غذایی میوهها نیاز دارند و این موضوع در رژیمهای غذایی کم کالری هم باید رعایت شود. هرچند محتوای آب و فیبر در میوهها تقریبا زیاد است ولی در هر واحد میوه ۶۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تاکید کرد: بعضی مبتلایان به اضافه وزن یا چاقی با این تصور که میوه کالری ندارد یا کالری خیلی کمی دارد، با هدف کاهش وزن به مقدار آزاد میوه مصرف کرده، حتی تعدادی از این افراد میوه (به مقدار زیاد) را جایگزین وعده غذایی میکنند.
نظر شما