به گزارش خبرنگار ایرنا، مهرداد بذرپاش روز سه شنبه در حاشیه آیین بهره برداری از جاده پاتاوه - دهدشت که با حضور رییس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: جاده پاتاوه - دهدشت مسیر بسیار راهبردی است چرا که برقرار کننده اتصال شهرهای شهرضا-سمیرم-یاسوج-دهدشت و بهبهان محسوب می شود.
وی تصریح کرد: باند اول جاده دهدشت - بهبهان در حال حاضر استفاده می شود که با توجه به ظرفیت موجود نیروی کار و مهندسی و جلوگیری از بیکاری کارگران شاغل در پروژه های بهره برداری شده، احداث باند دوم این مسیر در اولویت برنامه ها قرار می گیرد.
وی با اشاره به اهمیت جاده پاتاوه- دهدشت گفت: اهمیت ملی این جاده برقرار کردن ارتباط دریا با مرکز کشور است و نقش استانی آن خارج کردن شهر دهدشت از بن بست است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: علاوه بر کوتاه شدن مسیر مرکز استان به شهرستان کهگیلویه و خارج کردن دهدشت از بن بست، اثر اقتصادی قابل توجهی نیز برای روستاهای واقع در حاشیه مسیر دارد.
بذرپاش ادامه داد: احداث این جاده به لیل صعب العبور بودن و واقع شدن در دل زاگرس مرکزی یکی از سخت ترین عملیات های راهسازی است به نحوی که ۸۳ درصد این مسیر کوهستانی، ۱۵ درصد تپه ماهور و ۲ درصد نیز دشت است.
وی ادامه داد: ۲۳ کیلومتر دیوار بتنی برای جلوگیری از ریزش کوه و سنگ در حاشیه جاده احداث شده و جزو معدود مسیرهای مواصلاتی است که این مقدار دیوار بتنی احداث شد.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: در راستای اجرای این پروژه ۲۷ میلیون تن عملیات خاکبرداری انجام شد که ۸۰ درصد کل این پروژه را قرارگاه خاتم انجام داده است.
به گزارش ایرنا، جاده مهم پاتاوه- دهدشت که بخش مهمی از کریدور بزرگراهی شمال-جنوب به ارزش ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است، امروز (سه شنبه) با حضور رئیس جمهور به بهره برداری رسید.
جاده ملی پاتاوه به دهدشت سال ۷۴ کلنگ زنی شد و در این سال ها در سایه کم مهری ها و کمبود منابع کمر خم کرد تا اینکه در دولت سیزدهم با رویکرد تکمیل طرح های نیمه تمام مورد توجه قرار گرفت و با اقدامی جهادی و تزریق اعتبار لازم، طی ۲سال گذشته تکمیل و آماده بهره برداری شد.
این جاده ترانزیتی جزو یکی از پروژه های اولویت دار در دولت سیزدهم تعیین شده بود و در سفر نخست رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در مهرماه سال ۱۴۰۰ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان به تکمیل آن تخصیص یافت.
کوتاهتر شدن مسیر اصفهان به بنادر جنوبی کشور و بهرهمندی ساکنان بیش از ۴۰۰ روستای محروم در ۲ شهرستان بویراحمد و کهگیلویه با جمعیتی افزون بر ۱۰۰ هزار نفر از نعمت راه مناسب از جمله مزیت های این جاده ملی بشمار می رود.
۱۳ تونل به طول هشت هزار و ۲۰۰ متر و ۱۸ دستگاه پل بزرگ بالای دهانه ۱۶ متری در این جاده طراحی شده است و ارتباط استانهای جنوب کشور از جمله خوزستان را به استان های مرکزی ایران برقرار می کند و نقطه ثقل و میانبر بین استانهای قرارگرفته در کریدور شمال به جنوب کشور به حساب میآید.
به گفته وزیر راه و شهرسازی محور به دهدشت به طول ۱۳۶ کیلومتر که از مصوبات سفر سال ۱۳۷۳مقام معظم رهبری به استان کهگیلویه و بویراحمد بوده جزو یکی از ۱۲ پروژه اولویت دار کشور محسوب شده و نقش مهمی در تسهیل ارتباط جاده ای بین استانهای مرکزی کشور دارد.
عملیات اجرایی این جاده ملی در سال ۷۴ آغاز شد و برای سهولت کار به چهار قطعه تقسیم شد که طول قطعه های اول و سوم آن به ترتیب ۲۸ و ۲۶ کیلومتر و قطعه های دوم و چهارم آن نیز به ترتیب ۱۸ و ۶۳ کیلومتر است.
رییس جمهور و اعضای هیات دولت در ششمین مقصد از دور دوم سفر های استانی به منظور انجام سفری ۲ روزه، صبح دوشنبه (۲۶ تیر) وارد استان کهگیلویه و بویراحمد شدند.
همزمان با دومین سفر۲ روزه (۲۶ و ۲۷ تیر) رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد پروژههای مهمی در حوزه اقتصادی، عمرانی صنعتی، تولیدی و سرمایهگذاری پیش بینی شده که تحول عظیمی در عمران و آبادانی و بهبود معیشت مردم ایجاد می کند.
طرح های مهم عمرانی از جمله سد چم شیر،کارخانه پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند یاسوج و جاده پاتاوه به دهدشت و بیمارستان بهمئی با حضور رئیس جمهور و هیات همراه افتتاح شده و یا در حال بهره برداری است.
در سفر نخست رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در مهر ۱۴۰۰، تعداد ۲۱۷ طرح زیربنایی، زیرساختی و توسعهمحور در بخشهای مختلف اعم از گردشگری، راه، آب، نفت و گاز، پتروشیمی، گیاهان دارویی، صنعت و کشاورزی برای عبور از محرومیتها و شتاببخشی به روند توسعهای این استان به تصویب رسید.
نظر شما