به گزارش ایرنا ؛ اختصاص نهاده های کشاورزی همچون کود و سم، کاهش ساعت خاموشی برق و امکان استفاده بیشتر از چاههای کشاورزی خواسته های کشاورزان مه ولات از مسوولان است.
به گفته آنها صرفنظر از قطع پی در پی برق چاههای کشاورزی که بر عملکرد کاری و تولید آنها تاثیر منفی گذاشته است ؛ خاموشی طولانی مدت زندگی شخصی و اعضای خانواده آنها را نیز دچار چالش کرده است.
کشاورزان مه ولاتی با تصریح بر اینکه این منطقه از خراسان رضوی جزو نقاط گرمسیر محسوب می شود، اظهار کردند: از دستگاههای مسوول بویژه شرکت برق انتظار داریم شرایط زندگی ما در نظر گرفته شود و از خاموشی ها تا سرحد امکان کاسته شود.
یکی از پسته کاران مه ولات در این رابطه گفت: حداقل سه روز در هفته و در هر نوبت حدود ۶ ساعت برق در محدوده باغات و زمین های کشاورزی شهرستان قطع می شود و به نظر می رسد این مدت زمان طولانی به لحاظ آماری بالاترین میزان خاموشی در ایران باشد.
علی تیموک افزود: آنطور که عنوان می شود این میزان بالای خاموشی با هدف غیرفعال شدن چاههای کشاورزی به منظور صرفه جویی در مصرف آب و برق است ولی بهتر بود زندگی روزمره مردم نیز مورد توجه قرار می گرفت.
وی اضافه کرد: جمعیت قابل توجهی از کشاورزان مه ولات در محدوده مزارع کشاورزی و حتی داخل باغات زندگی می کنند بنابراین قطع برق چاهها؛ آنها را نیز از نعمت انرژی محروم می کند.
وی پیشنهاد کرد: خاموشی به صورت مدیریت شده و نقطه ای صورت گیرد زیرا "قطع برق تمام شبکه" باعث محروم شدن همه مشترکان از نعمت انرژی می شود همچنین انشعاب چاهها و باغات مه ولات سه فاز است و می توان با در مدار قرار دادن یکی از فازها لااقل شرایط زیست خانواده های کشاورزان را ثابت نگه داشت.
وی اظهار کرد: معتقدیم خاموشی چاههای کشاورزی مه ولات بیش از حد قابل قبول است و با روند موجود کاهش تولید و بروز مشکلات اقتصادی برای کشاورزان و بهره بردران مه ولات حتمی است.
سید حسن هاشمی دیگر باغدار مه ولاتی نیز گفت: تاکنون چند نوبت با مراجعه به ادارات مربوطه شهرستان خواستار کاهش خاموشی ها شدیم و به رغم قولهای داده شده هنوز اتفاق جدیدی رخ نداده است.
وی افزود: مه ولات یک شهرستان بیابانی و بسیار گرم است و قطع طولانی مدت برق آن هم در میانه تابستان که نیاز به یخچال، کولر و نظایر آن تشدید می شود؛ شرایط سختی را ایجاد می کند.
وی خواستار اختصاص نهاده های کشاورزی بویژه کود و سم با نرخ یارانه ای یا مصوب به کشاورزان مه ولات شد.
وی بیان کرد: سم های موجود در بازار کیفیت خوبی ندارد و انتظار داریم سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی اقلام مرغوب را تهیه و در اختیار کشاورزان مه ولات قرار دهد.
شمار دیگری از کشاورزان مه ولات نیز با بیان اظهارات مشابه خواستار رسیدگی دستگاههای ذیربط برای حل مشکلاتشان شدند.
خبرنگار ایرنا در این باره نظر رییس اداره جهاد کشاورزی مه ولات به عنوان متولی اصلی کشاورزان را جویا شد که وی در پاسخ گفت: برای کاهش زمان خاموشی تاکنون چند جلسه با شرکت برق برگزار شد و در این رابطه منتظر اجرای مصوبات هستیم.
هادی ساربان افزود: به سبب استمرار خشکسالی؛ کشاورزان مه ولات کاشت محصولات پرآب را کنار گذاشته و در زمان حاضر بجز زعفران، انار و پسته تقریبا محصول دیگری در سطح شهرستان کشت نمی شود.
وی بیان کرد: از این رو درآمد اهالی مه ولات معطوف به باغداری و عمدتا تولید پسته به عنوان محصولی کم آب است که با شرایط موجود با چالش مواجه می باشد.
وی گفت: امسال حدود ۲۱ هزار ۳۰۰ هکتار از زمین ها و باغات مه ولات به کشت پسته اختصاص یافت و این شهرستان همواره بالاترین میزان تولید این محصول در خراسان رضوی را داشته و دارد.
رییس جهاد کشاورزی مه ولات در خصوص پیش بینی میزان تولید پسته امسال شهرستان؛ گفت: باید بررسی بیشتر و دقیق تری صورت گیرد.
ساربان افزود: نهاده های کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار می گیرد ولی این حمایت ها بیشتر معطوف به کالاهای اساسی همچون گندم است و شامل پسته کاران نمی شود در عین حال حمایت های لازم را انجام می دهیم و تا سرحد امکان از پسته کاران پشتیبانی می شود.
شهرستان مه ولات به مرکزیت شهر فیض آباد در ۲۰۷ کیلومتری جنوب مشهد و همسایه تربت حیدریه، کاشمر و گناباد است.
نظر شما