به گزارش ایرنا، علیرضا قلی نژاد پیربازاری عصر شنبه در آیین رونمایی از کتاب شرکت پل دزفول، تاریخ نگاری جدید پل ساسانی در سالن مرکز فرهنگی دفاع مقدس دزفول افزود: در دهه های اخیر با چالش های بین حفظ هویت و تجدد روبرو هستیم که تنش هایی ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: شورای بین المللی محوطه ها و بناهای تاریخی امسال را با عنوان تغییرات میراث نامگذاری کرده است.
پل دزفول یک پل بند و مجموعه ای از یک منظومه آبی است که در پایین دست خود موجبات توسعه کشاورزی است و امروز بخش قابل توجهی از آنها تخریب شده است.
مهمترین سرمایه دزفولی ها میراث فرهنگی این شهر است
قلی نژاد با بیان اینکه نگاه ما به میراث فرهنگی تغییر کرده است، افزود: مهمترین سرمایه دزفولی ها میراث فرهنگی این شهر است.
عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ادامه داد: آثار تاریخی روایتگر هستند که باید از آنها حفاظت کرد.
وی گفت: گاهی نادانسته هایمان به قدری زیاد می شود که ممکن است ما را دچار قضاوت های اشتباه کند و ساختار ذهنی مارا به هم بریزد لذا نوشتن کتابهایی با مستندات میراث فرهنگی از ملزومات است.
قلی نژاد افزود: متاسفانه میراث شهری و معماری دزفول که دارای سازماندهی عجیب و مهندسی دقیقی بوده را اجازه می دهیم تخریب شوند.
وی گفت: اینکه شعار دهیم دزفول شهر آجر است سخنی بسیار ناچیز است زیرا دزفول خیلی پیچیده تر از این شعارهاست.
عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و عضو هیات اجرایی ایکوم ایران با بیان اینکه توجه به میراث شهری از منظر ارزیابی اقتصادی نیز در دست گردآوری و چاپ است، بیان کرد: دزفولی ها باید این را متوجه باشند که اگر این شواهد، قرائن و سازمان شهری از بین برود مشکلات زیادی در حوزه شهری ایجاد خواهد شد.
نظر شما