به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، آیت الله سیدابراهیم رئیسی در جریان سفری سه روزه به سه کشور آفریقاییِ کنیا، اوگاندا و زیمبابوه و به دعوت رسمی روسای جمهور این سه کشور و در راستای ارتقای دیپلماسی اقتصادی، تقویت روابط سیاسی با کشورهای دوست و همسو و تنوعبخشی به مقاصد صادراتی جمهوری اسلامی ایران بامداد چهارشنبه ۲۱ - تیرماه - عازم کنیا شد.
در جریان سفر رئیس جمهور کشورمان به کنیا پنج سند همکاری در حوزه های دامپزشکی، ارتباطات، فرهنگ، شیلات و فنی حرفهای از سوی وزرای «خارجه»، «اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال»، «گردشگری، حیات وحش و میراث»، «معدن، اقتصاد آبی و امور دریایی» و «آموزش کنیا» و وزرای امور خارجه و تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ویلیام روتو رئیس جمهور کنیا به امضا رسید.
نشست مشترک با فعالان اقتصادی از دیگر برنامه های مهم آیت الله رئیسی به کشور کنیا بود. در این نشست نکات مهمی مطرح شد و افزایش ۱۰ برابری حجم تبادلات تجاری ایران و کنیا با توجه به ظرفیتهای موجود بین دو کشور از محور های مورد تاکید در سخنان رئیس جمهور کشورمان بود.
استقبال از نیسان آبی در آفریقا
همچنین در نشست مشترک تجار و بازرگانان ایرانی و کنیایی با رئیسجمهور، دو قرارداد همکاری فروش نیسان زامیاد ایرانی به کنیا و واردات گوشت قرمز به ایران از این کشور، توسط بخش خصوصی دو کشور امضا شد.
مجوز واردات گوشت قرمز از کنیا که پس از بررسیهای تفصیلی سازمان دامپزشکی و صدور تاییدیههای بهداشتی صادر شده است، میتواند به تعدیل قیمت گوشت در بازار ایران کمک کند.
رونمایی از بازرس پلیکان
بعد از پایان ملاقات رسمی در کاخ ریاست جمهوری کنیا، در جریان بازدید آیت الله رئیسی از مرکز نوآوری و فناوری ایران در نایروبی از پهپاد ایرانی بازرس هم رونمایی شد.
پهپادهای تولیدی شرکتهای دانش بنیان ایرانی کاربردهای دوگانه برای «سم پاشی» زمینهای کشاورزی و همچنین «بازرسی مزرعه» با قابلیت پردازش تصویر برای اموری از جمله نقشه برداری و تشخیص آفات مزارع دارد و با هدف بازاریابی برای محصولات دانش بنیان ایرانی در این سفر عرضه شد.
پهپاد پلیکان ۲ ساخت یک شرکت دانشبنیان ایرانی است که دارای قابلیتهای منحصر به فردی از جمله پیشرانه صنعتی ضد آب و گرد و غبار، دارای بازوهای جداشونده و آمادهسازی در ۲ دقیقه، پرواز اتوماتیک، پاشش ۲ هکتار در هر پرواز، پوشش عرضی ۵ الی ۶ متر، قابلیت نصب انواع ماژولهای کشاورزی، پمپاژ ۶ لیتر در هر دقیقه و دارای نرمافزار هوشمند تشخیص مسیر پرواز است.
اینها تنها بخشی کوچک از دستاوردهای نخستین سفر رئیس جمهور کشورمان به قاره آفریقاست. دولت سیزدهم درصدد است تا سهم خود از تجارت با این قاره بکر و سرزمین فرصت ها را افزایش دهد تا بلکه بتواند عقب ماندگی هایی که در طی ۱۱ سال اخیر در پی بی اعتنایی برخی کشور ها به این قاره ثروتمند رخ داده را جبران کند.
نظر شما