هنرمندان ایرانی در روسیه؛ فرهنگ پل اتصال شمال و جنوب خزر شد + فیلم

مسکو- ایرنا- پرونده هفته فرهنگی ایران در روسیه در حالی شامگاه شنبه (امشب) در حالی با پایان فعالیت نمایشگاه هنرهای اصیل ایرانی در مجموعه نمایشگاهی ودنخا مسکو بسته می‌شود که اهالی فرهنگ و هنر، این رویداد را گامی اثرگذار در نزدیکی دو ملت همسایه و پل ارتباط فرهنگی معنوی شمال و جنوب دریای خزر دانستند.

رویدادهای هفته فرهنگی ایران در روسیه دوشنبه سیزدهم تیرماه در آیینی با حضور وزیران فرهنگ دو کشور در مسکو آغاز به کار کرد. رویدادی که علاوه بر برپایی نمایشگاه‌هایی از هنرها و سنت‌های اصیل ایرانی و صنایع خلاق و بازی‌های رایانه‌ای بومی، با برپایی کنسرت‌های موسیقی اصیل ایرانی در مسکو و سن پترزبورگ و همچنین نمایش‌ فیلم‌های ایرانی همراه بود.
افزون بر ۵۰ نفر از هنرمندان ایرانی به همین منظور به روسیه سفر کرده‌اند و در این میان، خبرنگار ایرنا با برخی از آنها درباره رویدادها و رهاوردهای این سفر به گفت و گو پرداخته است.

تمایل به همکاری مشترک
علی قصردشتی مجمسه‌ساز اهل شیراز با ساخت مجسمه تولستوی نویسنده شهیر روس در نمایشگاه هنرهای اصیل ایرانی در ودنخا مسکو، کوشید که پیوندی میان هنرش با مخاطبان روس برقرار کند.
او معتقد است: با وجود اینکه روسیه،‌خاستگاه مجسمه‌سازی شرق است، امیدوارم در روند همکاری های فرهنگی، هنرمندان ایرانی هم بتوانند خالق آثاری برای نصب در مکان‌های مختلف در کشور روسیه باشند.
وی ابراز امیدواری کرد که برنامه های هفته فرهنگی ایران در روسیه، به نزدیکی پیوندهای دو ملت منجر شود.

تشابهات هنری زیادی با روسیه داریم
شرمین سارنج از دیگر هنرمندان ایرانی است که هنر خویش را در نمایشگاه ودنخا مسکو در معرض دید بازدیدکنندگان در روسیه قرار داده است و از استقبال مخاطبان روس از این رویداد، رضایت دارد.
وی که در رویدادهای هفته فرهنگی ایران در برخی دیگر از کشورها نیز حضور داشته است،‌معتقد است: خوشحالم از اینکه این رویداد، این بار در روسیه برگزار شد، کشوری که تشابهات هنری زیادی با کشور ما دارد.
سارنگ معتقد است:‌ تبادلات فرهنگی نقش بسیار مهمی در مناسبات ایران و روسیه ایفا می‌کند،‌ چرا که این دو کشور ریشه های مشترک فراوانی در حوزه هنری داریم.

مردم روسیه به هنر و سینمای ایران علاقه مند هستند
محمد حسین صادقی تهیه کننده فیلم انیمیشن ایرانی «لوپتو» که اثرش در چارچوب برنامه هفته فرهنگی ایران در مسکو به نمایش درآمد،‌ معتقد است که مردم روسیه در زمان برگزاری این رویداد فرهنگی، علاقه زیادی به هنر، موسیقی، سینما و تولیدات رسانه‌ای ایران نشان دادند.
وی با اشاره به همسایگی ایران و روسیه و مرز مشترک آبی دو کشور در دریای خزر گفت: فرصت های خوبی برای افزایش تعاملات فرهنگی دوجانبه وجود دارد که در هفته فرهنگی ایران،‌بخشی از آن جلوه گر شد.
وی اظهار داشت: رویدادهای هفته فرهنگی ایران در سایر کشورها، زمینه مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های فرهنگی کشور عزیز ما در حوزه‌های مختلف مانند صنایع دستی،‌تولیدات سینمایی، انیمیشین و صنایع دستی است و از طریق این رویدادها می توان ظرفیت‌های فرهنگی هنری ایران را به مردم جهان عرضه کرد.


مقابله با ایران هراسی در رویدادهای هفته فرهنگی
میلاد افشین منش از فعالان حوزه پوشاک پوشیده و حجاب و عفاف نیز، برپایی رویدادهای هفته های فرهنگی و ارتباطات میان هنرمندان و مردم دو کشور را در مقابله با ایران هراسی موثر دانست و به خبرنگار ایرنا گفت:‌ این ارتباطات در سطوح مردمی می تواند در سطوح بالاتر نیز تقویت شود و انس و الفت حاکم بر مناسبات دو ملت در سطوح کلان و رسمی نیز نمود یابد.
وی خاطرنشان کرد:‌ مناسبات فرهنگی و حضور هنرمندان ایرانی در کشورهای مختلف می تواند تصویری واقعی از فرهنگ و سنت ایرانی اسلامی در معرض دید قرار دهد.

فرهنگ به کمک اقتصاد می‌آید
سیمین ونهری فعال حوزه صنایع دستی از دیگر هنرمندانی است که در نمایشگاه سنت های اصیل ایرانی در مسکو حضور یافته است.
وی معتقد است: برپایی رویدادهای فرهنگی ایران در کشورهای مختلف نقش بسیار تأثیرگذاری در نزدیکی ملت‌ها و آشنایی آنها با فرهنگ‌ یکدیگر دارد.
این فعال حوزه صنایع دستی اظهار داشت: زمانی که مردم کشورهای دیگر همچون روسیه با فرهنگ و هنر ایرانی آشنایی بیشتری پیدا کنند، زمینه ساز صادرات تولیدات فرهنگی، هنری و صنایع دستی خواهد شد و از این منظر، این موضوع می تواند نقش مهمی در اقتصاد داشته باشد.

هنرمندان ایرانی در روسیه: فرهنگ پل اتصال شمال و جنوب خزر شد + فیلم

پیش از این، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایرنا گفته است:‌ افزون بر ۶ کشور تا پایان سال جاری میلادی (اوایل دی ماه ۱۴۰۲) میزبان رویدادهایی با عنوان هفته فرهنگی ایران خواهند بود و بنای ما در این رویدادها، نقش آفرینی و حضور اهالی فرهنگ و هنر است.
محمد مهدی اسماعیلی که با هدف توسعه مناسبات دوجانبه و شرکت در آیین های هفته فرهنگی ایران در روسیه به مسکو و سن پترزبورگ سفر کرد، افزود: همگام با سیاست دولت در زمینه توسعه ارتباطات سیاسی و اقتصادی در توجه به منطقه و کشورهای همسایه، درحوزه فرهنگ هم همین سیاست را دنبال می کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که دوشنبه دوازدهم تیرماه ۱۴۰۲ با هدف توسعه مناسبات دوجانبه و شرکت در آیین‌های هفته فرهنگی ایران در روسیه به این کشور سفر کرده بود، جمعه شانزدهم تیرماه به تهران بازگشت.
محمد مهدی اسماعیلی در این سفر با همراهی همتای روس خود،‌ نمایشگاه هنرهای اصیل و صنایع خلاق ایرانی را در مجموعه نمایشگاهی ودنخا افتتاح کرد. این نمایشگاه تا شنبه هفدهم تیرماه برپا است.
مذاکرات دوجانبه با وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه و برگزاری کنفرانس مطبوعاتی مشترک و دیدار و گفت و گو با مشاور فرهنگی و دستیار علمی رئیس‌جمهوری این کشور از دیگر برنامه های اسماعیلی در سفر به مسکو بود.
در این سفر همچنین دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه مدرک دکترای افتخاری خود را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا کرد. اسماعیلی همچنین نشستی با برخی اسلام‌شناسان و ایران‌شناسان روسیه داشت و در نشست های صمیمی با هنرمندان کشورمان که برای شرکت در هفته فرهنگی به مسکو آمده‌اند و همچنین با مسئولان نهادهای فرهنگی ایران در روسیه شرکت کرد.
کنسرت مشترک ارکستر ملی ایران و ارکستر ملی جوانان روسیه بخش دیگری از برنامه‌های هفته فرهنگی ایران بود که سه شنبه در مسکو و پنجشنبه در سن پترزبورگ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نوای ساز و آواز ایرانی را در این شهرهای شاخص روسیه طنین افکند.
اسماعیلی در دومین مرحله از سفر خود به روسیه،‌ پنجشنبه در سن پترزبورگ از موزه ارمیتاژ و بخش ایران این موزه بزرگ دیدن کرد و در دیدار با رئیس این موزه، بر توسعه همکاری ها تأکید کرد.
استاندار سن پترزبورگ روسیه نیز پنجشنبه میزبان این عضو هیات دولت جمهوری اسلامی ایران و هیات همراه بود.
بازدید از گنجینه فاخر نسخ خطی و آثار هنری ایرانی در انستیتو نسخ خطی آکادمی علوم روسیه برنامه دیگر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قبل از اجرای کنسرت موسیقی ایرانی در سالن کاپلا سن پترزبورگ بود.
اسماعیلی را در برنامه های این سفر بیژن نوباوه نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، سید محمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی، فرشاد مهدی پور معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی، حسین دیوسالار مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مسعود احمدوند رایزن فرهنگی ایران در مسکو همراهی می‌کردند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha