۱۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۲:۵۸
کد خبرنگار: 1336
کد خبر: 85163243
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ژاپن: چین و کره جنوبی پساب آلوده به رادیو اکتیو را رهاسازی کرده‌اند

تهران، ایرنا- ژاپن مدعی شد چین و کره جنوبی پساب آلوده به سطوح بالای تریتیوم را رهاسازی کرده است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از کیودو، ژاپن می گوید چین و کره جنوبی هر دو پساب حاوی سطوح بالایی از تریتیوم که ماده ای رادیو رادیواکتیو به شمار می آید را رهاسازی کرده اند.

بر اساس این گزارش، ژاپن این ادعا را در حالی بیان کرده که چین و کره جنوبی به تازگی از طرح توکیو برای رهاسازی پسماندهای نیروگاه فوکوشیما که آلوده به مواد رادیواکتیو است به شدت انتقاد کرده است.

همچنین هیروکازو ماتسونو، دبیر ارشد کابینه ژاپن گفته است به زودی "بر اساس دیدگاه های علمی" توضیحاتی را برنامه رهاسازی آب های آلوده به مواد رادیواکتیو نیروگاه فوکوشیما در اختیار چین قرار خواهد داد.

ماتسونو، سخنگوی ارشد دولت توکیو در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: استاندارد ژاپن برای آزادسازی تریتیوم، با کمتر از ۲۲ تریلیون بکئرل در سال، بسیار سختگیرانه از سایر کشورهای دیگر از جمله همسایگانش مانند چین و کره جنوبی است.

وزارت صنعت ژاپن مدعی شده است نیروگاه هسته ای یانگ جیانگ در چین در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۱۲ تریلیون بکرل پساب تریتیوم را رهاسازی کرده است. این در حالیست که نیروگاه کوری در کره جنوبی حدود ۴۹ تریلیون بکرل پساب آلوده به مواد رادیواکتیو را رهاسازی کرده است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از دو سال تحقیقات درباره نیروگاه هسته ای آسیب دیده از زلزله فوکوشیما در ژاپن، ۱۳ تیرماه به توکیو اجازه داد تا میلیون ها تن پساب آلوده به مواد رادیو اکتیو را در آب اقیانوس رها کند؛ چراغ سبزی که موجب نگرانی کشورهای منطقه و ماهیگیران شده است.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می گوید بر اساس نتایج برآمده از تحقیقات دو ساله این سازمان، این طرح «با استانداردهای ایمنی بین‌المللی مربوطه مطابقت دارد و تخلیه‌های کنترل‌شده و تدریجی آب تصفیه‌شده به دریا "تأثیر رادیولوژیکی ناچیزی بر مردم و محیط زیست خواهد داشت. "

نیروگاه هسته ای فوکوشیما ژان در پی زمین لرزه شدید و سونامه که ماه مارس ۲۰۱۱ رخ داد، به شدت آسیب دید و نگرانی های زیادی را برای ژاپن و همسایگانش ایجاد کرد.

کره جنوبی از سال ۲۰۱۳ واردات تمامی انواع مواد غذایی دریایی از ۸ استان ژاپن نزدیک منطقه فوکوشیما را باتوجه به سطح رادیواکتیو پس از فاجعه نیروگاه فوکوشیما ممنوع کرده است.

براساس اطلاعات شبیه سازی که توسط شرکت برق توکیو منتشر شده که اپراتور نیروگاه فوکوشیماست، میزان تاثیر تشعشعات در سواحل کره جنوبی به شکل میانگین حدود یک در ۱۰۰ هزار تخمین زده شده است. علاوه بر این نتایج نشان می دهند حدود ۱۰ سال یا بیشتر زمان لازم است تا این آب های آلوده به سواحل کره جنوبی برسند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha