سعید ابیت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این خبر افزود: این کار با پیگیری های انجام شده و حمایت فرمانداری قزوین و کارگروه آرد و نان این شهرستان محقق شد.
این مسوول گفت: با توجه به اینکه عشایر پنج ماه از سال را در مناطق ییلاقی که فاقد هرگونه امکانات است سپری می نمایند، اغلب تامین نان آنها از طریق پخت توسط خود عشایر صورت میگیرد و عدم تعیین سهمیه آرد در سال های گذشته باعث ایجاد مشکلات فراوانی برای آنها شده بود.
وی اضافه کرد: تعیین سهمیه آرد از مطالبات عشایر قزوین بود و نقش زیادی در پایدار زیستی عشایر و ایجاد زمینه های مناسب جهت تامین حداقل امکانات برای آنها به دنبال دارد.
مدیر اداره امور عشایر استان قزوین افزود: با تعیین سازوکار مناسبی که با هماهنگی فرمانداری شهرستان قزوین تعیین شده است، در اسرع وقت نسبت به توزیع آرد سهمیه عشایری بین عشایر مستقر در ییلاقات قزوین اقدام خواهد شد.
ابیت اظهار امیدواری کرد با تشکیل شورای عشایری در سایر شهرستانها و اقدام مشابه نسبت به تعیین سهمیه آرد عشایری برای مابقی شهرستان های دارای جمعیت عشایری اقدام خواهد شد.
۲ هزار و ۳۰۰ خانوار عشایری در استان قزوین زندگی می کنند که شغل اصلی آنها دامپروری (دام سبک) است.
از مهم ترین اقوام عشایری استان قزوین می توان به ایل شاهسوند و کله کوهی که در فصل کوچ بهاره از مناطقی از بویین زهرا به زرندیه در استان مرکزی کوچ می کنند و همچنین ایلات کلهر که از مناطق پایین دست طارم سفلی به ارتفاعات این منطقه کوچ می کنند، اشاره کرد.
بخشی از اقوام عشایری استان قزوین نیز لک و لر بوده و در بخش های کوهین و طارم سفلی ساکن هستند.
نظر شما