هواکش ها در دو نوع خانگی و صنعتی تولید می شوند که انواع صنعتی آن از قدرت بیشتری برای تهویه هوا برخوردارند. هواکش صنعتی از دستگاه های پرکاربرد برای جا به جایی هوا در محیط هایی مانند سوله ها، کارخانه ها و به طور کلی فضاهای صنعتی به شمار می رود. هواکش های صنعتی قادر به جا به جایی هوای آلوده به گاز و دود با هوای تازه هستند. از این رو هواکش صنعتی دستگاهی ضروری در واحد های کارخانه ای و کارگاهی است که به منظور حفظ سلامت کارکنان این واحد ها، حتما باید مورد استفاده قرار گیرد.
انواع هواکش صنعتی
هواکش های صنعتی در انواع مختلفی طراحی می شوند و هر کدام از آنها در محیط های خاصی کاربرد دارند. به طور کلی هواکش های صنعتی در دو نوع هواکش صنعتی مکنده backward و هواکش صنعتی دمنده forward عرضه می شوند. به طور خلاصه می توان گفت که هواکش صنعتی دمنده هوای آلوده داخل را به خارج و هواکش صنعتی مکنده هوای بیرون را به درون محیط هدایت می کند. البته هواکش های صنعتی در انواع دیگری از جمله پروانه ای، پره محوری، گریز از مرکز و سانتریفیوژ به دست مصرف کنندگان می رسند که هر کدام عملکرد خاص خود را دارند.
هواکش صنعتی در چه محیط هایی کاربرد دارد؟
هر کدام از هواکش های صنعتی با توجه به خصوصیاتی که دارند، در محیط های مختلفی استفاده می شوند. علاوه بر موارد ذکر شده، هواکش های صنعتی در سالن های ورزشی، گلخانه ها، استخر ها، رستوران ها، مراکز پخت غذا، کارخانجات تولیدی غذا، محیط های تولید دارو، محیط های درمانی، حمام های عمومی، مراکز آب درمانی و ... به کار می روند و مراکز غیر استانداردی که از این تجهیزات استفاده نمی کنند، به زودی با مشکلاتی فراوانی مواجه خواهند شد.
مزایا و معایب انواع هواکش صنعتی
هر کدام از هواکش های صنعتی، برای اهداف مشخص طراحی شده اند و مزایایی را به همراه دارند. به طور مثال هواکش های صنعتی سانتریفیوژ برای انتقال جریان هوا با فشار بالا و حجم معمولی استفاده می شوند. از مزایا و معایب این هواکش ها می توان به ترتیب به تولید فشار بالا، بازده زیاد، تولید صدای کم و نیز قیمت و وزن بالا اشاره کرد. همچنین هدف اصلی هواکش های آکسیال یا جریان محوری انتقال جریان هوای حجمی بالاتر است و مزایای مانند قیمت پایین، اندازه کوچک و قابلیت حمل آسان را به همراه دارند. البته هواکش های جریان محوری صدای بالایی داشته و فشار کمی را تولید می کنند.
عوامل موثر در انتخاب هواکش صنعتی کدامند؟
قبل از خرید هواکش صنعتی می بایست به عوامل تعیین کننده ای توجه کنیم و آنها را مد نظر قرار دهیم. پروانه هواکش، قطر هواکش، سرعت گردش، حجم هوای خروجی یا ورودی و جریان ورودی(ولتاژ و آمپر) از مواردی به شمار می روند که خرید هواکش صنعتی را برای ما راحت تر می سازند.
مزایا و تفاوت برق سه فاز در برابر برق تک فاز
حال که ما با هواکش های صنعتی و کاربرد های فراوان آنها در صنعت آشنا شدیم، در این قسمت قصد داریم تا به بررسی تفاوت هواکش صنعتی تک فاز و سه فاز بپردازیم. اغلب هواکش های صنعتی از نوع سه فاز هستند و با برق سه فاز کار می کنند. برق سه فاز توان تولیدی یکنواختی را ارائه می دهد و میزان ارتعاش و نویز کمتری دارد. همچنین منبع توان AC که کاربرد زیادی در صنعت دارد، در سیستم های سه فاز موجود است. در ادامه هواکش های صنعتی سه فاز و تک فاز را از نظر قیمت با یکدیگر بررسی می کنیم.
قیمت هواکش صنعتی سه فاز و هواکش صنعتی تک فاز
هواکش های صنعتی سه فاز در محیط های بزرگی همچون کارخانه ها، گلخانه ها، انبار ها، کارخانه ها و... مورد استفاده قرار می گیرند. هواکش های صنعتی سه فاز از موتور های قوی تری برخوردار بوده و به راحتی قادر به جریان هوا خواهند بود. همچنین هواکش های صنعتی تک فاز می توانند حجم مشخصی را از هوای محیط را جا به جا کنند. این هواکش ها تا دماهای بالای ۴۰ درجه کاربرد داشته و با IP های مختلف به فروش می رسند. با این اوصاف هرچه IP محصول مورد نظر بالاتر باشد، به طبع دوام آن در محیط بیشتر خواهد بود. قیمت هواکش های صنعتی تک فاز و سه فاز را عواملی مانند ابعاد، برند و کشور سازنده، توان الکتریکی، جنس بدنه، قدرت موتور و... تعیین می کنند. از این رو انواع هواکش های صنعتی با توجه به مشخصاتی که دارند، در رنج قیمت مختلفی به فروش می رسند. خوشبختانه امروزه شرکت های داخلی مختلفی در حوزه تولید هواکش های صنعتی تک فاز و سه فاز به وجود آمده اند. بنابراین مشتریان می توانند با مراجعه به فروشگاه های اینترنتی معتبر، اقدام به خرید محصولات اقتصادی و با کیفیت داخلی کنند.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما