معاون استاندار مرکزی: دستگاه‌های اجرایی مسئول در به‌روز رسانی کشتارگاه اراک اقدام کنند

اراک - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: دستگاه‌های اجرایی مسئول در به‌روز رسانی کشتارگاه اراک در راستای تضمین سلامت مردم، اقدام کنند و این امر را در اولویت برنامه‌ها قرار دهند.

به گزارش ایرنا، «بهنام نظری » روز سه‌شنبه در نشست ساماندهی کشتارگاه دام اراک، افزود: استان مرکزی سومین استان صنعتی کشور است اما یک کشتارگاه صنعتی مناسب در مرکز آن وجود ندارد.

وی بیان کرد: کشتار و استحصال گوشت در کشتارگاه اراک باید ظرفیت استانی داشته باشد، این مهم ضمن افزایش درآمدزایی برای شهرداری، می‌تواند گوشت مورد نیاز شهرستان‌های اطراف را نیز تامین کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: اکنون کشتار دام در کشتارگاه اراک به بدترین شکل ممکن انجام می‌شود که باید اقدامات لازم از سوی مسئولان اتخاذ شود.

نظری، پیش سردکن گوشت را از جمله مشکلات کشتارگاه اراک عنوان کرد و افزود: با توجه به اختصاص اعتبار برای توسعه و به‌روز رسانی پیش سرد کن کشتارگاه این شهرستان، این واحد باید ظرف مدت ۲ ماه آماده شود.

وی ادامه داد: نیاز است با خرید و تجهیز کشتارگاه اراک از کشیده شدن آلایش دامی برای جلوگیری از انتقال بیماری به جامعه، از روی زمین جلوگیری شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی اضافه کرد: همچنین باید از ورود افراد متفرقه به کشتارگاه اراک جلوگیری شود و ساماندهی لازم در این خصوص صورت گیرد.

نظری افزود: ناوگان حمل و نقل کشتارگاه اراک باید ظرف مدت یک ماه ساماندهی شود و در صورت عدم اجرای این امر، شهرداری باید نسبت به تهیه ماشین حمل گوشت اقدام کند.

وی اظهار کرد: تمام مصوبات این نشست و نشست‌های قبلی در خصوص کشتارگاه اراک باید برای تضمین سلامت مردم ظرف مدت مشخص عملیاتی شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: کشتارگاه‌ها گلوگاه‌هایی برای پالایش بیماری‌های دامی است و هم‌اکنون شرایط مناسبی در کشتارگاه اراک وجود ندارد.

دکتر «محمد فتاحی» افزود: عدم شستشوی مناسب، باز بودن چندین درب در کشتارگاه اراک، عدم پوشش مناسب بهداشتی کارگران و کامل نبودن کانال تخلیه آلایش و کشیده شدن آلایش دام روی زمین، از جمله مشکلات کشتارگاه این شهر است.

وی ادامه داد: دستگاه مهپاش اکنون در پیش سردکن کشتارگاه اراک وجود ندارد و این مهم موجب شده که از سلفون برای نگهداری لاشه استفاده شود.

فتاحی اظهار کرد: کم بودن ظرفیت اتاق پیش سرد، ورود و خروج افراد متفرقه به کشتارگاه، عدم وجود دامپزشک در کشتارگاه از دیگر مشکلات کشتارگاه اراک است.

وی گفت: نبود برودت و رطوبت در پیش سردکن کشتارگاه اراک موجب شده گوشت گرم، روزانه به بازار ارسال شود و نیاز است ظرفیت این پیش سردکن متناسب با تولید افزایش یابد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: فرسوده بودن ناوگان حمل نقل گوشت از دیگر مشکلات کشتارگاه اراک است و هم‌اکنون گوشت با خودروهای کثیف به بازار ارسال می‌شود.

فتاحی افزود: این ناوگان متعلق به شهرداری نیست و مربوط به بخش خصوصی است و این امر موجب شده برخی افراد بیش از ظرفیت خودرو اقدام به حمل گوشت کنند.

معاون فنی شبکه بهداشت استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: فرآیند کشتار در کشتارگاه اراک اکنون به گونه‌ای انجام می‌شود که نمی‌تواند خطر انتقال بیماری مشترک را برطرف کند و در صورت ورود بیماری به این کشتارگاه، امکان رفع خطر در این واحد وجود ندارد.

« عباس اسماعیلی» افزود: اکنون کارکنان کشتارگاه اراک از دستکش و لباس مناسب برای کشتار و استحصال گوشت استفاده نمی‌کنند و امکان انتقال بیماری در صورت ورود ویروس به کشتارگاه به کارکنان این واحد وجود دارد.

عضور شورای اسلامی شهر اراک نیز در این نشست گفت: مصوبه افزایش ظرفیت پیش سرد کن کشتارگاه این شهرستان تهیه و افزایش ظرفیت این واحد در دستور کار است.

«حسن قربانی» افزود: برای جلوگیری از ورود افراد متفرقه به کشتارگاه اراک، باید دام در ابتدای ورود به کشتارگاه خریداری شود که این مهم تاکنون محقق نشده‌است.

وی ادامه داد: ۱۰۰ میلیارد ریال امسال برای به‌روز رسانی کشتارگاه اراک اختصاص یافت و پیش‌بینی می‌شود تا ۲ ماه آینده طرح توسعه پیش سردکن کشتارگاه این شهرستان به بهره‌برداری برسد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، و یک‌هزار و ۵۳۹ روستا، دارای ۹۶۰ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ واحد کارگاه پرورش آبزیان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha