به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد حسینی عصر سهشنبه در آیین پایانی نخستین جشنواره روایت جهاد در تالار مرکزی شهر قم طی سخانی اظهار داشت: همه نابسامانیها به خاطر تعلل، رخوت، همچنین نبودن روحیه انقلابی و جهادی است، عدهای به مناصب و موقعیتها به چشم طعمه نگاه میکردند، نه امانتی که بر دوش است و باید توان و وقت خود را صرف خدمت به مردم کنند.
وی بیان داشت: در صورتی که همه دست در دست هم بدهیم، شرایط کشور بسیار بهتر از این میشود، و اهداف بلند مدنظر حضرت امام(ره) و مطالبههایی که رهبر فرزانه انقلاب به طور دائم مطرح کردهاند، عملیاتی و اجرایی خواهد شد.
معاون رئیس جمهور بیان داشت: همین که رهبر انقلاب نکتهای را مطرح میکنند، بلافاصله آقای رئیسی در دولت توضیح میدهد و وظایف را مشخص میکند.
وی گفت: همین روحیه باعث شده که در دولت سیزدهم در سیاست خارجی گامهای بلندی برداشته شود، شاید اگر ابتدای این دولت گفته میشد، خیلی باورشان نمیشد، ولی اکنون خیلی تحولها انجام شده است.
وی در ادامه افزود: سفرهایی که به ۱۴ کشور انجام شده، همه دستاوردهایی داشته و در آینده، نتایج آن ظهور و بروز بیشتری خواهد داشت.
حسینی یادآور شد: سفرهایی که در اقصی نقاط کشور و در هر استان و شهر و دیار انجام میشود، نیز در حال به ثمر رسیدن است، برای مشکلهایی که در زمینه آب، برق و انرژی بوده، برنامهای نوشته شده که مسائل را حل کند، نه اینکه ما یک سری حرفها و شعارهایی را برای یک مجموعه جمع کنیم و بعد هم به بایگانی بسپاریم، مانند برخی اسناد بالادستی که در گذشته بایگانی میشد و ممکن بود فقط حرف زده شود، اما یک اقدام عملی صورت نمیگرفت.
معاون رئیس جمهور گفت: انگیزه و روحیه جهادی در این دولت وجود دارد و با کمک نیروهای انقلابی اعم از سپاه، بسیج، ستاد اجرایی فرمان امام، کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و بسیج سازندگی کارهای بزرگی در کشور انجام میشود.
حسینی در بخشی سخنان با اشاره به اینکه اکنون پرچم انقلاب برافراشته است، بدخواهان و دشمنان حتی در اروپا نیز نمیتوانند، در آرامش باشند، و مشکلهایی برای آنها ایجاد میشود، این توفیق را ناشی از روحیه انقلابی، ایثار و فداکاری و گذشت دانست و گفت: در جنگ اگر فرزندان برومند ایران پیروز شدند، به خاطر روحیه شهادت طلبی بود، به تازگی برخیها گفتند، که بر اساس امکانات باید آرزو کرد، اما اگر در جنگ این حرفها را میگفتیم، چون جنگ نابرابری بود، اصلا نمیشد عملیاتی انجام داد.
حسینی خاطرنشان کرد: وقتی اتکا به قدرت لایزال الهی همچنین شجاعت و شهامت باشد، و ترس در قاموس مومنان راهی پیدا نکند، به دل دشمن زده میشود، خداوند نیز یاری میکند.
وی با بیان اینکه برخیها فقط نگاه مادی و دنیایی دارند گفت: به همین علت در سال اول جنگ پیروزی نداشتیم، یا خیلی کم داشتیم، دشمن هجمه میکرد، نهایت کاری که میکردیم این بود که دشمن را متوفف کنیم.
وی ادامه داد: وقتی رزمندگان با توکل به خدا، مجاهدت را انجام دادند، پیروزیها یکی پس از دیگری حاصل شد، امروز نیز خوشبختانه این روحیه در نسل جوان وجود دارد، اُسوه و الگوی آنان همان مردان مرد آسمانی و همان شهیدان هستند.
معاون رئیس جمهور همچنین با تاکید بر اینکه خانواده شهیدان در این حماسه بزرگی که انجام شده و همچنان نیز تداوم دارد سهیم هستند گفت: رهبر معظم انقلاب همواره مشوق جمعآوری خاطرهها و روایتهایی موجود در خصوص شهیدان بودند، چون وقتی تبدیل به کتاب شود، فردی که کار هنری انجام میدهد، میتواند آن را دست مایه اثر هنری خود قرار دهد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: چون مدام در معرض تحریف تاریخ و واقعیتها هستیم، باید فعالیت دائمی داشته باشیم.
حسینی تاکید کرد: وقتی دیگران حقایق را واژگون جلوه می دهند، باید واقعیتها در مورد خدمات بسیجیها و نیروهای جهادی تبیین شود.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: به جای اینکه دیگران جوانان را جذب کنند، ما باید آنها را همراه کنیم، ابتدای انقلاب برخیها خیلی در وادی مسائل دینی و مذهبی نبودند، اما وقتی در جمع بچههای فداکار و ایثارگر قرار گرفتند بهتدریج کمال همنشین در آنها اثر کرد.
حسینی همچنین با قدردانی از دستاندرکاران جشنواره روایت جهاد گفت: نباید بگذاریم دشمنان از فرزندان ما یارگیری و سربازگیری کنند، آنها به خوبی میدانند که در صحنه جنگ نظامی قدرت رویارویی ندارند، پاسخشان محکم و خیلی قاطع داده خواهد شد، از این جهت در این زمینهها کار میکنند، که یک نمونه آن قائلهای بود که پاییز گذشته برپا کردند.
معاون رئیس جمهور در بخشی سخنان گفت: خوشبختانه روحیه جهادی و انقلابی در دولت، مجلس و رئیس جمهور ما وجود دارد، مانند اوایل انقلاب که بچهها برای صیانت و حفاظت از انقلاب آسایش و آرامش نداشتند، امروز نیز عدهای در حال تلاش بیقفه و مجاهدت شبانهروزی هستند.
وی تاکید کرد: این روحیه جهادی باید از سطوح مدیریتی بالای کشور آغاز شود، و بقیه نیز تبعیت کنند و کسانی که دارای روحیه نیستند بهتدریج کنار بروند، و نیروهای با انگیزه، با تحرک و مجاهد در راه خدا در این عرصه به مردم خدمت کنند.
وی گفت: اگر به مردم خدمت ارائه دهیم، اعتماد و رضایت آنان نیز جلب میشود.
حسینی همچنین با ذکر این مطلب که در این دولت با همین روحیه جهادی که وجود دارد، کارهای خوبی در سطح کشور انجام میشود گفت: این دولت در شرایطی کارش را آغاز کرد، که گرفتاریها فراوان بود، اکنون این تلاشها یکی پس از دیگری به نتیجه میرسد، امیدواریم با تصویب برنامه هفتم توسعه کشور که قرار است کارهای بزرگی در آن انجام شود، ضعفها و ایرادهایی که در ساختار اداری، سازمانها، موسسهها و بخشهای گوناگون داشتیم، با اصلاحات واقعی رفع شود، بتوانیم کارهای بزرگی را انجام دهیم، و ایران ما نه فقط در دفاع و مقاومت بلکه در سازندگی و پیشرفت نیز الگو و الهام بخش باشد.
وی ادامه داد: مطابق اهداف این برنامه، جایگاه علمی کشور باید ارتقا پیدا کند، اگر همت کنیم و فرهنگ جهادی داشته باشیم، دست یافتن به این هدف، غیرممکن و سخت نیست.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: بیشک اگر اهداف بلندی داشته باشیم و زمینه آن را نیز مهیا کنیم و نه فقط مسئولان و مدیران بلکه همه مردم کمک کنند، اقدامهای بزرگی را میتوان انجام داد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور نیز با بیان اینکه امسال چهارمین سال است که جشنواره روایت جهاد در کشور برگزار میشود گفت: سه دوره به صورت ملی، امسال نیز برای نخستین بار به صورت استانی و قشری برگزار میکنیم.
محمد زهرایی گفت: تاکنون که این جشنواره در ۵۰ درصد استانها برگزار شده، ۱۲ هزار اثر به دبیرخانه رسیده است.
وی در بخشی سخنان با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی با وقوع انقلاب اسلامی شکل گرفته و خود را به رخ جهانیان کشانده است گفت: هر روز در قلبها و بیشتر از آن در مغزها نفوذ پیدا میکند.
رئیس بسیج سازندگی افزود: در مقابل تمدن نوین اسلامی، تمدن پوشالی غرب است که رو به افول میباشد، قرنها بشریت را به بازی گرفتند، آخرش هم ایسمهایی مانند نیهیلیسم و لیبرالیسم در اقتصاد و هنر و عرصههای مختلف دیگر تحمیل شده است.
وی گفت: این گرایشها به بحران معنویت و هویت ختم شده، تمدنهای اسلامی و غربی در نوک پیکان به هم رسیدهاند، دوره آخرالزمانی است، گریزی هم وجود ندارد.
زهرایی با بیان اینکه نوع نبرد تغییر پیدا کرده است گفت: الان دیگر کسی با جبهه حق جنگ نظامی انجام نمیدهد، در مقام بازدارندگی نیستیم، فراتر از آن هستیم، این واقعیتی است که دشمن را نیز به اعتراف واداشته است.
رئیس بسیج سازندگی بیان داشت: به گفته دشمن، ایران اسلامی حتی توان شروع کردن جنگ را هم دارد.
زهرایی با بیان اینکه تاکتیکهای جنگ تغییر کرده است گفت: امروز در جنگ تمام عیار چند وجهی به نام جنگ شناختی هستیم، یکی از ابعاد آن جنگ روایتها است.
وی تاکید کرد: باید این جنگ را بپذیریم، خیلی از چیزها را هنور نیاموختیم، دشمن در این جنگ به لحاظ ابعاد رسانهای، تکنولوژی، تجهیزات و آدمهایی که مرد نبرد روایتهای رسانهای هستند، دست برتری دارد.
رئیس بسیج سازندگی تصریح کرد: همان گونه که تاریخ ثابت کرده، هرگاه دشمن عملیات بزرگی داشته ما نیز بزرگ شدیم.
وی با بیان اینکه هنرمندان، عکاسان و اهالی رسانه، افسران و امیر جنگ روایتها هستند خاطرنشان کرد: به تعبیر رهبر معظم انقلاب، فعالیت گروههای جهادی باید هنرمندانه منعکس شود.
فرمانده سپاه علی بن ابیطالب(ع) قم نیز با اشاره به برگزاری جشنواره روایت جهاد با محوریت جهاد تبیین و خدمت جهادی در سه بخش هنری، ادبی و خبری گفت: این جشنواره در ۲۱ رشته شامل طراحی فیلم کوتاه، فیلم داستانی، عکس، کلیپ و نماهنگ برگزار، و مورد استقبال طیف گستردهای از هنرمندان جهادگر قرار گرفت.
محمدرضا موحد گفت: بیش از ۷۵۰ اثر به دبیرخانه در بسیج سازندگی استان ارسال شد که با توجه به سطح بالای بسیاری از آثار، با همکاری استادان مختلف بهویژه دانشگاه صداوسیما داوری، و ۱۵۰ اثر در مرحله داوری حائز امتیاز شد.
وی اضافه کرد: از این تعداد، ۴۴ اثر رتبه لازم را کسب کردند، مجموعههای گوناگون مانند سازمان فرهنگی هنری شهرداری، ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد پیشرفت بنیاد علوی، ادارههای کل بهزیستی و کمیته امداد امام نیز همکاری و همافزایی داشتند.
فرمانده سپاه قم بیان کرد: این قبیل جشنوارهها تداوم خواهد یافت، و دبیرخانه نیز به صورت دائمی فعال است.
نظر شما