به گزارش ایرنا، مردم کهگیلویه و بویراحمد که در سفر رئیس جمهور در مهرماه سال ۱۴۰۰ به این استان شاهد گشوده شدن برگ جدیدی از دفتر سازندگی و تحول بوده اند در سفر دوم که قرار است تیرماه امسال عملیاتی شود از هیات دولت انتظار دارند بهبود شرایط کسب و کار را در اولویت برنامه هایشان قرار دهند.
ایجاد کارخانه فراوری گیاهان دارویی، احداث شهرک صنایع دستی،خرید تضمینی محصولات باغی،تکمیل برخی طرح های عمرانی از جمله انتظارات مردم این استان از رئیس جمهور و هیات همراه در سفر تیرماه امسال است.
شهروندان کهگیلویه و بویراحمدی با اشاره به ظرفیت های مغفول این استان از رئیس جمهور انتظار دارند تا برای تبدیل این سرمایه های طبیعی به عنوان ابزار درآمدزایی اقدام های تحول آفرینی صورت گیرد.
خبرنگار ایرنا مرکز کهگیلویه و بویراحمد در آستانه دومین سفر آیت الله رییسی به استان در میان اقشار مختلف مردم حاضر و پیگیر مطالبات و انتظارات آنان از رییس جمهور و هیات دولت شد که بخشی از این درخواست ها در این مطلب مطرح شده است.
تقویت زیرساخت های صنایع دستی
یکی از هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد می گوید: ساخت شهرک صنایع دستی در شهرستان های مختلف را ضرورتی برای رونق فروش محصولات تولیدی هنرمندان استان و ایجاد امکان خرید بدون واسطه است که انتظار می رود این درخواست در سفر دوم رئیس جمهور به استان گام گره گشایی برای آن برداشته شود.
فاطمه جاویدی با اشاره به اینکه نبودن بازارچه های دائمی صنایع دستی یکی از زخم های کهنه هنرمندان صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد است از هیات دولت خواست تا برای افزایش درآمد هنرمندان به انتظار چند ساله این قشر برای فروش محصولات تولیدی در داخل استان پایان دهند.
وی با یادآوری اینکه برخی محصولات صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد به صورت چمدانی به کشورهای مختلف صادر می شود عنوان کرد که فراهم کردن زمینه صادرات به نام استان دیگر ضرورت دیگر رونق تولید و فروش این محصولات است.
هم اکنون 35 هزار هنرمند صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمدی در رشته های جاجیم، سفره، نمد، نی چیت، رودوزیهای سنتی و سیاه چادر، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، لباس های محلی، چرم دوزی و عروسک محلی لیلی مهارت دارند که شمار قابل توجهی از آنان به علت نبودن بازار فروش دست از کار کشیده اند.
خرید تضمینی محصولات باغی
یکی از باغداران ساکن کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هر ساله بخش قابل توجهی از محصولات تولیدی بهره برداران استان بر اثر نرسیدن به موقع به بازار فروش فاسد می شود از رئیس جمهور خواست در سفر دوم به این استان مصوبه ای به تصویب برسد تا زمینه خرید تضمینی محصولات با کیفیت استان فراهم شود.
علی حسین زاده سیب و مرکبات را از مهمترین میوه های تولیدی با کیفیت در کهگیلویه و بویراحمد دانست که نیازمند حمایت برای خرید تضمینی است.
وی بیان کرد: دولت با اطلاعاتی که درباره کارخانه های صنایع تبدیلی و بازارهای مصرف در استان های سراسر کشور دارد به راحتی می تواند محصولات مذکور را خریداری و زمینه تامین نیاز هموطنان در دیگر مناطق کشور را فراهم کند.
سالیانه ۳۰۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوههای تابستانه و سایر میوهها در باغستانهای کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.
گیاهان دارویی
یک شهروند کهگیلویه و بویراحمدی با اشاره به وجود مراتع مستعد در استان تاکید کرد: :ایجاد زیرساخت های فراوری گیاهان دارویی از مطالبات برزمین مانده مردم این استان برای درآمدزایی است که انتظار می رود در سفر تیرماه امسال رئیس جمهور برای آن اقدام شود.
یحیی کاظمی افزود: وجود بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ گونه گیاه دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد یکی از ارزشمندترین گنجینه های خدادادی این استان محسوب می شود اما از این ظرفیت به شکل محدود استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه محصولات تولیدی استان هم اکنون از سوی واسطه ها خریداری می شود که این امر باعث رفتن بخش مهمی از سود به جیب آنان می شود گفت: فراهم شدن زیرساخت های صادرات گیاهان دارویی نیاز دیگری است که افزون بر درآمدزایی منجر درآمدزایی با محصولات غیرنفتی دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از مستعدترین استانهای کشور در این عرصه است،این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است.
تکمیل طرح راکد تونل دیل
یک شهروند گچسارانی با یادآوری وقوع حوادث رانندگی پرشماری که منجر به کشته و زخمی شدن تعدادی از مسافران جاده دیل به شهر دوگنبدان در سال های اخیر شده گفت: احداث تونل دیل مطالبه شهروندان این شهرستان برای داشتن سفرهای ایمن از رئیس جمهور است.
رضا علیبازی ابراز کرد: سفر در پیچ های گردنه دیل به ویژه در فصل بارندگی و مسافرانی که برای نخستین بار از این جاده عبور می کنند بسیار سخت است.
وی عنوان کرد:در صورت ساخت تونل دیل و ایجاد زیرساخت های اقامتی نه تنها شهروندان ساکن شهر دوگنبدان بلکه همه نقاط کهگیلویه و بویراحمد بدون طی مسافت طولانی و صرف هزینه های هنگفت در هتل های شهرهای بزرگ سفری به یادماندنی در این منطقه را تجربه کنند.
علیبازی تصریح کرد:با توجه به پتانسیل های گردشگری این روستا و روستاهای اطراف تکمیل طرح تونل دیل میتواند منجر به شمار زیادی فرصت شغلی شود.
وی با اشاره به اینکه تفرجگاه دشتک دیل یکی از مقاصد اصلی طبیعت گردی استان کهگیلویه و بویراحمد در فصل بهاراست گفت: به دلیل ناهمواری جاده و وجود پیچ های خطرناک کار آفرینان نمیتوانند ریسک سرمایه گذاری در این منطقه را بپذیرند به همین دلیل امکانات گردشگری چندانی در این منطقه وجود ندارد و گردشگران امکان اسکان شبانه در منطقه را ندارند.
علیبازی با اشاره به اینکه مرغوب ترین میوه های این شهرستان از جمله سیب ترش، انار و لیموترش در روستاهای این منطقه تولید می شود گفت: ساخت تونل دیل میتواند زمینه دسترسی این محصولات به بازارهای هدف در شهرستان های گچساران و چرام را ایجاد کند.
وی افزود:هم اکنون میوه های باغداران این منطقه به دلیل گرمای هوا و جاده ناهموار دیر به بازارهای هدف میرسد و همین دلیل کمتر از قیمت واقعی به فروش می رسد.
احداث تونل ۲ هزار و ۵۰۰ متری دیل به عنوان یکی از پروژه های بزرگ توسعه زیرساخت های جاده ای شهرستان گچساران چند سالی است که متوقف شده است.
کلنگ پروژه تونل دیل در قالب طرح جاده چرام به باباکلان، بندر گناوه سال ۱۳۹۷ به زمین زده شد اما یک سال بعد به دلیل پیدا شدن گاز در این تونل، پروژه تعطیل شد و پس از آن این طرح از پروژه های ملی به استانی منتقل شد تا ساختش کاملا متوقف شود.
البته در سفر چند هفته قبل مسئولان به گچساران سید علی احمدزاده، استاندار در پاسخ به علت تعطیلی تونل دیل گفت که وجود گاز در این تونل بهانه است و مسئولان باید برای رفع موانع این طرح مهم چاره اندیشی کنند.
این طرح با عنوان قطعه دوم جاده گچساران به چرام قرار بود به طول ۱۰ کیلومتر در قالب هفت هزار و ۵۰۰ متر جاده و ۲هزارو ۵۸۰ متر تونل و با ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار احداث شود.
قرار بود با احداث این تونل محور دهدشت به پاتاوه به بنادر جنوبی کشورمان متصل شود که اجرای این طرح افزون بر ایمن شدن راه ارتباطی با حذف پیچ های خطرناک، خروج تعداد پرشماری از روستاهای کهگیلویه و بویراحمد از بن بست ارتباطی و رونق گردشگری روستایی را امکان پذیر کند.
چند سال پیش حدود ۶۳۰متر از ورودی و ۶۰۰متر هم از قسمت خروجی تونل ایجاد شده بود، یعنی حفاری حدود یک هزارو ۲۳۰متر از دو سمت تونل اجرا شد،اما در آن زمان به دلیل بروز نشت گازهای ناشناخته به منظور رعایت نکات ایمنی طرح متوقف شد.
ارمغان سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد ۲۱۷ پروژه کلان و زیرساختی و توسعه محور برای اهالی این استان بود که ۱۷۲ مورد از آن ها در حوزه طرح های عمرانی بوده اند و براساس زمانبندی تاکنون بیش از ۹۵ درصد مصوبات طرح های عمرانی در دست اجرا هستند و تنها ۶ مصوبه آن بنا به دلایلی امکان اجرایی برای آن فراهم نشده است .
نظر شما