به گزارش ایرنا، احمدرضا لاهیجانزاده عصر سه شنبه در نشستی با اعضای شورای اسلامی استان اصفهان افزود: اگر وضعیت برداشت از سفرههای زیرزمینی در این ۲ دشت ادامه یابد میزان آب باقیمانده در این آبخوان تا سال ۱۴۱۰ بصورت بسیار چشمگیری کاهش مییابد و فرونشست آن به عدد ۵۰ سانتیمتر خواهد رسید.
وی اظهار کرد: پیشنهاد ما شکلگیری ستاد ملی احیای زایندهرود با مسئولیت ملی است و پروژه های مربوطه باید در این ستاد تعریف شود همچنین معیشت جایگزین باید در مناطق شرق اصفهان اجرا شود و شورای استان بهتر است از موارد مصداقی بکاهد و مباحث سیاستگذاری را مطرح کند و این موارد باید مطالبات اصلی شورای استان باشد.
مدیرکل محیط زیست اصفهان افزود: درباره گردوغبار سال قبل در کل کشور محدوده ۲۳ استانی که درگیر گردوغبار هستند مشخص شده و کانونهای گردوغبار شدید، متوسط و ضعیف مشخص شده است و یکی از کانونهای مهم اصفهان محدوده شرق اصفهان، در سجزی و کوهپایه است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر کانونهای گرد و غبار اردستان و نائین است، خشکسالی مستمر یکی از اثرات فعال شدن کانونهاست و ورود بیرویه دام هم یکی از مباحث جدی فعال کردن کانونهاست.
وی با بیان اینکه در بحث معادن محیط زیست مدافع حقوق مردم است، افزود: در معادن منطقه نطنز مقرر شد ظرف یک ماه موارد آنها مطرح شود و تمام موارد به اطلاع بازرسی محیط زیست خواهد رسید،
لاهیجان زاده افزود: از سال ۹۰ در قانون معادن استعلام از محیط زیست حذف شد و امروز در اختیار شورای عالی معادن است و محیط زیست تنها یک حق رای دارد این درحالی است که ما در مقابل تخریب طبیعت ایستادهایم و از راهکارهای قانونی مانند قوه قضائیه استفاده میکنیم.
وی ادامه داد: در مورد شهر کوهپایه که یکی از تهدیدات جدی آن گردوغبار است که منابع طبیعی باید متمرکز و تسطیح اراضی آنجا را انجام دهد و برای کارخانجات آجر منطقه برخوار برنامهریزیهای لازم پیشبینی شد و پیشنهادات به انجمنهای صنف آجر داده شد و موظف شدند یا با تغییر خط تولید و یا تبدیل خط به خط مدرن و بدون آلاینده به کار خود ادامه دهند.
مدیرکل محیط زیست اصفهان افزود: تاکنون ۲۴ کارخانه به سمت تغییر خط تولید به غیرآلاینده و ۱۰ کارخانه هم به سمت استفاده از تکنولوژیهای مدرن در خط تولید اقدام کردند و تمام واحدهای ریختهگری به سمت شهرک بزرگ هدایت میشوند و به کارخانههای قیر در آن محدوده مجوز داده نمیشود.
وی تصریح کرد: در اردستان هم به نیروگاه سیکل ترکیبی اشاره شد که فرآیند این نیروگاه به هیچوجه اجازه مازوتسوزی نمیدهد اما گاهی در فصل زمستان آن هم در صورت قطعی گاز، گازوئیل میسوزانند که محیط زیست آمادگی نمونهبرداری با حضور اعضای شورا را دارد.
لاهیجانزاده با بیان اینکه آلودگی صوتی تنها خاص زواره یا مبارکه در استان اصفهان نیست، ادامه داد: خط آهن از وسط شهرهای شمالی یا جنوبی مانند اهواز هم عبور میکند و در چنین مکانهایی کاهش دهندههای آلودگی صوتی و عایقها باید نصب شود و این مشکلی برای ساکنان در محدوده ۵۰۰ متری خطوط آهن است همچنین لرزش زمین هم یکی دیگر از مشکلات مناطق درجوار خطوط راهآهن است.
وی با یادآوری اینکه به موضوع آلایندگی کشتارگاه زواره ورود جدی خواهیم داشت، گفت: مرکز پسماند شهرضا ۱۰ تا ۱۲ سال بلاتکلیف بود که تعیین تکلیف شد و بحث تسهیلات آن هم انجام شد و موارد آن به شهرداریها برای شروع اجرا ابلاغ شد.
رئیس شورای اسلامی استان اصفهان نیز با اشاره به مساله بحران حاد درآمدی شهرداریها ادامه داد: بخش بزرگی از شهرداریهای ما امروزه در پرداخت حقوق دچار مشکل شدهاند تامین منابع مالی شهرداریها از فروش تراکم یا جریمههای کمیسیون ماده صد بزرگترین اشتباه در روند شهرسازی ایران بوده است،
محمدجواد توحیدیراد با تاکید بر اینکه مسائل محیط زیست امروزه به حد بحران و هشدار رسیده است، ادامه داد: در سه حوزه آب، خاک و هوا مشکلات جدی و نگران کنندهای وجود دارد.
وی اطهار داشت: بخش وسیعی از تبعات مسائل زیست محیطی هنوز برای ما معلوم نیست؛ اینکه آلودگی هوا یا آلودگی منابع خاکی چه اثراتی بر سلامت جامعه دارد و برآورد دقیق این اثرات نیازمند سالها تلاش علمی است، اثراتی که میتواند از کودکان و مادران باردار شروع شود و تمام سطوح جامعه را درگیر کند.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه آب با توجه به کمبود منابع آبی مشکلات بیشتر است که انگشت اتهام هدر رفت آب در بخش کشاورزی نباید به معنای مخالفت با کشاورزی باشد بلکه باید به اصلاح روشهای آبیاری و اهمیت به آبخیزداری اهمیت داد.
نظر شما