آبیاری تحت فشار  در ۳ هزار هکتار از زمین های کهگیلویه اجرا شد

یاسوج- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی کهگیلویه گفت: از سال ۱۳۷۷که آبیاری تحت فشار در شهرستان آغاز شد تاکنون سه هزار هکتار از اراضی کشاورزی به این سیستم مجهز شده است.

کیامرث روزیان روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا آبیاری تحت فشار را یکی از راهکارهای اصلی برای حفظ منابع آب ذکر کرد و اظهارداشت: با توجه به تنش آبی یکی از اولویت های شهرستان توسعه آبیاری تحت فشار است.
وی ابراز داشت: تنها درصد کمی از مزارع کشاورزی شهرستان به آبیاری تحت فشار مجهز هستند.

روزیان تصریح کرد: هم اکنون به ازای هر هکتار آبیاری قطره ای و بارانی ۴۵ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض از سوی دولت به متقاضیان پرداخت می شود.

وی افزایش بهره‌وری، سهولت آبیاری، امکان آبیاری زمین‌های شیب دار و جلوگیری از شست و شوی بی‌رویه خاک، صرفه جویی در نیروی کار و پیشگیری از کارهای سخت را از جمله مزایای استفاده از روش‌های نوین آبیاری ذکر
شغل بیشتر مردم شهرستان ۱۳۲ هزار نفری کهگیلویه کشاورزی و دامداری است و این شهرستان حدود ۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد.

به گزارش ایرنا،آبیاری تحت‌فشار روش نوینی از آبیاری است که در آن آب تحت‌فشار وارد مجاری بسته (لوله‌های اصلی و فرعی) می شود و از روزنه‌هایی که به آن‌ها قطره‌چکان، آب‌پاش یا نازل می‌گویند، به‌صورت قطره یا ذرات ریز خارج می‌شود و به این طریق از تلفات آب در مرحله توزیع آب در داخل مزرعه جلوگیری می شود و آب به‌اندازه نیاز واقعی در دسترس گیاه قرار می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha