پوشش مخابراتی ۹۲ روستای لرستان برقرار شد

خرم‌آباد - ایرنا - مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: با پایش وضعیت ارتباطی روستاهای استان ۳۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد پوشش مخابراتی شناسایی شد که از این تعداد ۹۲ روستای به شبکه ارتباطی متصل شدند.

مجتبی صارمی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: انجام اقدامات لازم برای ۲۲۵ روستای باقی مانده جزو برنامه های امسال است که در این راستا اپراتورها ملزم به ایجاد ارتباط اینترنتی و تلفن همراه این مناطق تا پایان سال شده اند.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان همچنین گفت: بیش از هشت هزار خانوار روستایی استان از آغاز فعالیت دولت سیزدهم تا پایان ۱۴۰۱ از خدمات ایجاد یا تقویت سایت‌های مخابراتی بهره‌مند شدند که در این راستا ۱۱۰ پروژه ارتباطی ایجاد دکل جدید یا ارتقای فناوری سایت های موجود، برای حدود ۲۰ هزار نفر روستانشین استان اجرا شده است.

صارمی تصریح کرد: در این مدت ۵۶ دکل جدید مخابراتی و ارتباطی در روستاهای استان ایجاد و فناوری ۵۴ سایت نیز از نسل دوم تلفن همراه به نسل سوم و چهارم ارتقا یافت تا زیرساخت های اینترنتی در این مناطق تقویت شود.

به گفته وی به طور میانگین برای ارتقای فناوری هر سایت ۱.۵ تا ۲میلیارد تومان و برای احداث سایت جدید چهار میلیارد تومان نیاز است که در مجموع برای اجرای ۱۱۰ پروژه ارتباطی استان ۲۵۵ میلیارد تومان هزینه شده است.

برقراری نخستین ارتباط ماهواره ای در لرستان

وی اضافه کرد: سه سایت ماهواره ای با هدف برقراری ارتباط اینترنتی و اتصال خانوارها به شبکه ملی اطلاعات، برای نخستین بار در روستاهای الیگودرز احداث و فعال شد.

صارمی افزود: در مناطقی از استان به دلیل شرایط کوهستانی، دکل های مخابراتی نسبت به یکدیگر ارتباط رادیویی ندارند بنابراین امکان احداث سایت برای پوشش تلفن همراه و اینترنت وجود ندارد که در این موارد، احداث فیبر نوری در دستور کار قرار می گیرد.

وی اظهار داشت: در مواردی نیز احداث فیبر نوری به صرفه نیست چراکه باید برای روستاهای ۱۵ تا ۲۰ خانوار دست کم ۶۰ تا ۱۰۰ کیلومتر فیبر نوری احداث می شد بنابراین راه اندازی سایت های ماهواره ای در دستور کار قرار گرفت.

صارمی بیان کرد: در این شرایط سایت های ماهواره ای محدود برای روستاها فعال و ارتباط تلفن همراه و اینترنت نسل سوم تا حدود ۵۰۰ متر اطراف روستا برقرار می شود که این مهم برای نخستین بار توسط دولت سیزدهم و در روستای " چکان" الیگودرز اجرایی شد.

وی با اشاره به اینکه تعداد سایت های ماهواره ای در کشور محدود است ادامه داد: پارسال برای کل کشور ۱۰ سایت در نظر گرفته شد که مجوز سه سایت برای لرستان اخذ و علاوه بر چکان، این سایت ها در روستاهای حاجی آباد و هادی در الیگودرز راه انداری شده است.

پیشرفت ۵۰ درصدی فاز دوم پروژه فیبر نوری لرستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری سال ۹۵، یکهزار و ۵۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد افزود: احداث یکهزار و ۵۰ کیلومتر فیبر نوری برای مناطقی که مشکل دید رادیویی دارند در دستور کار قرار گرفت.

صارمی اظهار داشت: فاز اول به طول ۲۵۵ کیلومتر در مراحل نهایی است و مابقی طرح درفاز دوم پیشرفت ۵۰ درصدی دارد و باید تا سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد که پوشش مناطق کوهستانی، ارتباط پایدار، بهره مندی از مسیر جایگزین و محافظت شده در مواقع بحرانی از مزایای این طرح است.

گفتنی است ایجاد زیرساخت اینترنت در مناطق روستایی استان، مقدمه اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات است که تاکنون از مجموع یکهزار و ۵۶۹ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان، یکهزار و ۲۷۹ روستا به این امکان مجهز شده و بیش از چهار هزار کیلومتر فیبر نوری احداث شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha