سقف پرداختی کمک معیشت ایثارگران در سال ۱۴۰۲ اعلام شد+ جدول

تهران- ایرنا- هیئت وزیران آیین نامه اجرایی بند (ب) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور که به موضوع کمک معیشت ایثارگران بر اساس دهک بندی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان می‌پردازد را به تصویب رساند.

به گزارش ایرنا از «ایثار»، هیئت وزیران در جلسه مورخ ۱۷ خرداد سال جاری به بررسی پیشنهاد مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان برنامه و بودجه کشور و ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص تعیین سقف کمک معیشتی ایثارگران بر اساس دهک بندی پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان، پرداخت.

بر اساس آیین‌نامه اجرایی بند (ب-۱) تبصره (۱۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمی‌باشند و افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی، فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد مشمول این آیین‌نامه خواهند شد.

سقف پرداختی کمک معیشت ایثارگران در سال ۱۴۰۲ اعلام شد+ جدول

در ماده ۲ این آیین‌نامه آمده است که متقاضیان برای بهره‌مندی از کمک‌معیشت موضوع این آیین‌نامه باید درخواست خود را در سامانه اعلامی از سوی بنیاد و یا ستاد کل (حسب مورد) ثبت و سپس اقرارنامه محضری مبنی برنداشتن شغل و درآمد را در سامانه یاد شده بارگذاری نمایند.

همچنین بر اساس ماده ۳ این آیین‌نامه بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) مکلفند ظرف (۱۰) روز کاری پس از ثبت نام متقاضی به منظور احراز شرایط وی جهت برخورداری از کمک‌معیشت و عدم اشتغال وی نسبت به استعلام از صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌های اجتماعی نظیر صندوق بیمه و بازنشستگی تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، سازمان امور مالیاتی کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، پایگاه رفاه ایرانیان، اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اصناف ایران و تعاون ایران، سازمان اداری و استخدامی کشور حسب مورد اقدام کنند و دستگاه‌های یادشده موظفند مراتب اشتغال و میزان درآمد ماهیانه متقاضی را ظرف یک ماه کاری از تاریخ استعلام از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات به مرجع استعلام نمایند.

در ماده ۴ آیین‌نامه مذکور بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) موظفند در چهارچوب اعتبارات مصوب مربوط نسبت به برقراری کمک معیشت برای مشمولان این آیین‌نامه با اولویت دهک‌های درآمدی پایین‌تر (دهک‌های ۱ تا ۴) اقدام نمایند.

در تبصره ماده ۴ این آیین‌نامه، بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) موظفند ظرف سه ماه، اطلاعات مشمولین دهک‌های (۸) تا (۱۰) را پایش نموده و در مقاطع زمانی سه ماهه به ترتیب از دهک‌های بالاتر حذف و منابع حاصل را صرف تحت پوشش قرار دادن افراد در نوبت مشمول دهک‌های (۱) تا (۷) نمایند.

طبق ماده ۵ آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (۱۲)، بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) مکلفند از تاریخ برقراری کمک معیشت برای مشمولین، حداقل یک‌بار نسبت به استعلام مجدد وضعیت وی از حیث اشتغال و درآمد و تغییرات ایجاد شده در وضعیت آنان از دستگاه‌های موضوع ماده (۳) این آیین‌نامه اقدام نمایند و دستگاه‌های مذکور موظفند نسبت به پاسخ استعلام با قید فوریت اقدام نمایند.

همچنین دستگاه‌های یادشده موظفند در صورت تغییر در شرایط احراز دریافت کمک معیشت وضعیت را راسأ با قید فوریت به مرجع استعلام اعلام نموده تا براساس آخرین اطلاعات دریافتی اقدام قانونی به عمل آید.
بر همین اساس کمک معیشت پرداختی طبق ماده ۶ به مشمولین بر اساس جدول زیر ارائه می‌شود:

طبق تبصره ماده ۷ این آیین‌نامه، پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان متعلق به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است در صورت اعتراض فرد نسبت به دهک تعیین شده، نسبت به بررسی مجدد آن اقدام و نتیجه را اعلام نماید.

بر اساس ماده ۸ آیین نامه مذکور چنانچه مشمولین از صندوق‌های بازنشستگی حقوق یا مستمری کمتر از مبلغ کمک‌معیشت مقرر در این آیین‌نامه دریافت نمایند، صرفاً مابه‌التفاوت آن تا سقف مبلغ مندرج در این آیین‌نامه توسط بنیاد یا ستاد کل (حسب مورد) پرداخت می‌شود.

طبق ماده ۹ این آیین‌نامه جانبازان، آزادگان و رزمندگانی که توانایی انجام کار داشته و علی‌رغم فراهم شدن شرایط اشتغال به تشخیص بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) مشغول به کار نشده باشند، مشمول این آیین‌نامه نمی‌گردند.

گفتنی است بر اساس ماده ۱۰ آیین‌نامه اجرایی بند (ب) تبصره (۱۲) نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه بر عهده بنیاد و ستاد کل (حسب مورد) است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha