سوزاندن پسماند کشاورزی عامل عمده آتش سوزی ها در کهگیلویه و بویراحمد است

یاسوج- ایرنا- مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سه ماهه سالجاری آتش سوزی آغاز شده از مراتع و یا جنگل در استان نداشتیم و بیش از 90 درصد آتش سوزی در استان آتش سوزی های پسماند کشاورزی بوده که عامل آنها انسانی است.

" علیرضا نیکروز" روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: کشاورزان برای کاشت محصول و نیازهای جدید متاسفانه پسماند(کاه) زمین های کشاورزی خود را آتش زده که این آتش به باغ ها، زمین های همجوار و مراتع سرایت می کند و آسیب های جبران ناپذیری در پی دارد.

نیکروز تاکید کرد: بیشترین آتش سوزی ها ناشی از پیشرفت آتش از پسماندهای آتش زده کشاورزی است که از کشاورزان جدا درخواست پرهیز از این اقدام داریم.

ادامه روش قدیمی کشاورزان آینده سوزی است

مدیرکل مدیریت بحران گفت: برخی از کشاورزان پس از برداشت محصول، برای کاشت و جایگزین کردن محصولات جدید به شیوه های قدیمی زمین کشاورزی خود را آتش زده که این کار هم برای مردم آسیب زا بوده و هم مراتعی را که حیات و آینده ما به آن وابسته است از بین می برند.

نیکروز با اشاره به راهکارهای پیشگیری و اقدامات در این خصوص گفت: از ظرفیت جهاد کشاورزی برای آموزش و توجیه کشاورزان تاکنون اقدام شده که ناکافی بوده و ادامه دخالت اثرگذار جهادکشاروزی در این مورد ضروری است.

وی در پاسخ به راهکاری های قانونی پیشگیری از اقدام نامعقول کشاورزان گفت: این کار به صورت نامشخص انجام شد و تاکنون فرمانداران و شورای تامین موفق به شناسایی عوامل اصلی نشدند.

مهمترین عامل آتش سوزی تاکنون در استان، انسانی بود

نیکروز با اشاره به ابتکار سال جدید بحران استان برای کنترل و پیشگیری از آتش سوزی، گفت: ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان ها با شورای تامین همفکری داشته و با ثبت همه آتش سوزی و در صورت شناسایی عامل آتش سوزی به شدت با آنها برخورد می شود.

مدیر کل بحران در پاسخ به تعداد فقره های آتش سوزی در سه ماهه امسال، گفت : تاکنون جمع بندی نشد اما مهمترین عامل آتش سوزی در این سه ماه در استان عامل انسانی بود.

آتش سوزی "ذره بینی"

نیکروز از آتش سوزی "ذره بینی" خبر دارد و گفت: این نوع آتش سوزی بیشتر در فصل تابستان رخ می دهد که گردشگران و کوهنوردانی ظرف غذا و بطری های شیشه ای و پلاستیکی خود را در طبیعت جا گذاشته و با تابش نور خورشید به حالت ذره بینی دگرگون شده و به آتش سوزی مراتع و جنگل ها منجر می شود.

وی با اشاره به آمار آتش سوزی "ذره بینی" در استان گفت: این نوع آتش سوزی بیشتر در فصل تابستان رخ می دهد و با پیگیری ها، برخی از آتش سوزی ها در سال های گذشته در استان ناشی از همین عامل بود.

مدیرکل مدیریت بحران به جلسات توجیهی با هیات کوهنوردی استان اشاره کرد و گفت: کوهنوردان در زمان برگشت از کوه، ظروف غذایی و در صورت امکان پسماندهای دیگران را جمع آوری کرده و همراه خود به پایین کوه جابجا کنند.

آتش سوزی عصر روز جمعه بیشتر از بقیه روز ها است

نیکروز گفت: بنا به بررسی های انجام شده آتش سوزی عصر جمعه ها بیشتر است که نشان دهنده بی احتیاطی و توجه ناکافی طبیعت گردان از خاموش نکردن آتش ها و اقدامات لازم دارد.

وی در پاسخ به آمادگی ستاد بحران استان برای جلوگیری و مدیریت آتش سوزی ها، گفت: برگزاری هفتگی جلسات ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان ها برای ارتقا و آمادگی لازم، برگزاری کشیک هشدار سریع در مرکز و شهرستان ها، آموزش های تشکل های مردمی، توزیع تجهیزات در همه شهرستان ها، انتظام بخشی کمک های مردمی از مهمترین اقدامات ستاد بحران است.

مدیر کل بحران در باره دیدگاه برخی از کارشناسان که آتش سوزی هنوز در استان به عنوان بحران شناخته نشده است گفت: خوشبختانه از سال گذشته تاکنون سرعت عمل ما در خاموش کردن آتش سوزی ها علارغم گستردگی سریع تر و به کمترین زمان رسید.

مدیر کل مدیریت بحران با اشاره به آموزش ها در شهرستان ها و روستاهای استان از سال گذشته گفت: پیگیری و ادامه این آموزش ها نشان دهنده اهمیت آتش و مدیریت آن برای مدیریت بحران است بنابراین اقدامات تمهیدی، پیش بینی و پیشگیری را از سال گذشته آغاز کردیم.

نیکروز تاکید کرد: 90 درصد کار ما آموزش همگانی در همه حوزه برای پیشگیری و مدیریت آتش سوزی در استان است اگرچه مدیریت و پیشگیری از آتش به عنوان دغدغه و فرهنگ عمومی زمانبر است.

وی با اشاره به دیگر اقدامات حفاظتی و پیشگیری از آتش سوزی در جنگل های استان گفت: احداث بنای استخر آب در مناطق حفاظت شده یا در معرض خطر و افزایش جانمایی فرود بالگرد را در حال پیگیری هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha