۲۳ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبرنگار: 1171
کد خبر: 85138739
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

۲۲۳میلیون دلار کالا از سیستان و بلوچستان صادر شد

۲۳ خرداد ۱۴۰۲، ۱۰:۱۵
کد خبر: 85138739
۲۲۳میلیون دلار کالا از سیستان و بلوچستان صادر شد

زاهدان- ایرنا- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: کل کالای صادراتی خروجی از طریق گمرکات استان امسال ۲۲۳میلیون دلار به وزن ۵۶۲ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش ۲۲ درصد افزایش داشته است.

مجتبی شجاعی روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: صادرات قطعی از گمرکات زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه آزاد، پیشین، بازارچه مرزی میلک، میرجاوه، پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان بوده است.

وی بیان کرد: همچنین از ابتدای امسال ۲۶۷.۱ فقره پروانه به ارزش ۴۰ میلیون دلار به وزن بیش‌از ۲۲۵ هزار تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه سه درصد افزایش از نظر ارزش ۱۱ درصد افزایش و از نظر وزن ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در این مدت سیمان، کلینکر، زغال سنگ، خرما، کنسانتره، گاز، گوجه فرنگی، پودر رختشویی، سیب درختی و سایر محصولات کشاورزی بوده که عمده این اقلام به کشورهای پاکستان، افغانستان، بنگلادش و هند صادر شده است.

وی اظهارداشت: همچنین از ابتدای امسال ۵۷۳ فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش ۲۷۲ میلیون دلار به وزن ۳۱۴ هزار تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۱۰ درصد کاهش، از نظر ارزش ۱۱ درصد افزایش و از نظر وزن ۲۰ درصد کاهش یافته است.

شجاعی عمده اقلام وارداتی به سیستان و بلوچستان را گندم، دانه ذرت دامی، برنج، کنجد، دام زنده، لوازم یدکی، پارچه، لاستیک اتومبیل سبک و سنگین و برخی اقلام مجاز عنوان کرد و گفت: این اقلام بیشتر از کشورهای روسیه، برزیل، پاکستان، هند، امارات متحده عربی، چین، افغانستان وارد شده است.

۲۲۳میلیون دلار کالا از سیستان و بلوچستان صادر شد

صادرات بیش‌از ۵۶۹ تن کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان

وی بیان کرد: امسال همچنین ۵۷۴ هزار و ۵۳ مسافر خروجی از گمرکات سیستان و بلوچستان خدمات گمرکی و تشریفات مسافری ارائه شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل مسافران ورودی ۶۰ درصد افزایش و مسافران خروجی سه درصد کاهش داشته است.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: این افراد از سالن‌های مسافری گمرک در مرزهای میلک، میرجاوه و ریمدان و همچنین فرودگاه چابهار تردد کردند.

وی با اشاره به ترانزیت انجام شده در سیستان و بلوچستان گفت: امسال ۴۵۵ کامیون و تعداد ۸۰ واگن به وزن ۵۶۹.۱۴۹ تن شامل سیب زمینی، نارنگی، کنجد، گاز، برنج، گوگرد، خشکبار، ادویه، چای و سیگار از طریق گمرکات میلک، میرجاوه و گمرک منطقه آزاد به کشورهای پاکستان، افغانستان، آذربایجان، ترکیه، هند، امارات، ارمنستان و عراق ترانزیت شده که نسبت به مدت مشابه سال از نظر وزنی ۲ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا سیستان بلوچستان با کشور پاکستان ۹۳۲ کیلومتر مرز مشترک زمینی دارد که ۷۸ درصد کل مرزهای خشکی استان را در بر می‌گیرد ضمن اینکه سیستان و بلوچستان، تنها استان کشور است که با پاکستان مرز مشترک دارد.

تنها مسیر دسترسی کشور پاکستان با جمهوری اسلامی ایران از طریق استان سیستان و بلوچستان است که این خود ظرفیت بی نظیری را در زمینه توسعه مراودات اقتصادی فراهم کرده است.

استان سیستان و بلوچستان مهمترین مسیر ترانزیتی کشور پاکستان با کشورهای آسیای میانه و اروپا محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha