۱۰۰ کیلومتر از خط انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی در حال اجراست

مشهد- ایرنا-استاندار خراسان رضوی گفت: ۱۰۰ کیلومتر از خط انتقال آب از دریای عمان به مناطق شرق کشور در استان خراسان رضوی در حال اجراست که از این میزان ۶۰ کیلومتر آماده لوله گذاری است.

به گزارش ایرنا، یعقوبعلی نظری روز شنبه در آیین بهره برداری از شهرک صنعتی رضوی مشهد افزود:همه همت مسوولان استان سرعت گرفتن این بخش و اتمام آن است که قرار است در مجموع سالانه ۳۷۰ میلیون مترمکعب آب از این بخش وارد خراسان رضوی شود.

وی ادامه داد:در همه شهرکهای صنعتی مشهد بر این تاکید شده که از پساب این کلانشهر و پساب شهرکهای صنعتی برای تامین آب مورد نیاز صنایع استفاده شود.

استاندار خراسان رضوی گفت:گاز مورد نیاز این استان به ویژه در حوزه صنعتی از طریق ایجاد ۲ خط انتقال شامل خط انتقال ۱۱ و خط تابش در حال پیگیری است که در استان عملیاتی خواهد شد.

نظری افزود: در خصوص تامین گاز مورد نیاز صنایع نیز باید گاز به صورت متمرکز برای این بخش تامین شود و با توجه به کسری گاز موجود در استان عملیات اجرایی خط ۱۱ انتقال گاز به عنوان تامین کننده مطمئن گاز برای شرق کشور در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است و از سوی دیگر خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی رفسنجان - مشهد (تأمین بازار انرژی شرق) موسوم به "تابش" نیز در حال اجراست که امید است با اجرای این طرحها در محدوده زمانی مشخص گاز مورد نیاز صنایع را تامین کرد.

وی در خصوص تامین برق مورد نیاز صنایع خراسان رضوی نیز اظهار کرد: در این خصوص وزارت نیرو مکلف به تامین برق صنایع است اما از سوی دیگر کشور با ۱۱ مگاوات کسری برق مواجه است از این رو واحدهای صنعتی استان تامین برق را از محل سرمایه گذاری خود آغاز کرده اند.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به گذرگاه شمال - جنوب و شرق - غرب گفت: اتصال شرق به غرب یک بحث جدی است که کوتاه ترین مسیر این گذرگاه از شرق کشور و از استان خراسان رضوی می گذرد و محدوده سنگ بست در اطراف مشهد نقطه تلاقی این دو گذرگاه به شمار می رود که از نظر بازرگانی و حوزه اقتصادی مزیت فراوانی دارد با توجه به اینکه مشهد شهری زائرپذیر است و حمل و نقل ریلی نیز در همین منطقه اطراف شهرک صنعتی رضوی وجود دارد، در تلاش هستیم که ظرفیت ریلی مشهد را توسعه دهیم تا هم زائر به صورت ارزان و سریع و آسان به زیارت حرم مطهر رضوی برسد و هم بتوان از این مسیر برای توسعه اقتصادی بهره گرفت.

نظری به سیاست‌گذاری خراسان رضوی در خصوص ایجاد شهرک فرودگاهی اشاره کرد و افزود: برای احداث شهر فرودگاهی مشهد موقعیت مکانهای اعلام شده در حال امکان‌سنجی است و شهرک صنعتی رضوی نیز اهداف ما را در خصوص بندر خشکی که ایجاد آن در دستور کار است تامین می کند و موقعیت خاص این شهرک باعث می شود که شیب ظرفیتهای سرمایه گذاری به این منطقه باشد.

وی به ظرفیتهای معدنی خراسان رضوی نیز اشاره و اضافه کرد:برای شناسایی ذخایر واقعی معدنی در استان نیاز به یک مجاهدت در اکتشاف داریم، در حوزه استخراج نیز که مواد اولیه صنایع معدنی استان را تامین می کند نیاز به همراهی و برنامه ریزی جدی داریم، در حوزه فرآوری نیز طرحهای زیادی در استان اجرا شده اما هنوز زنجیره های فرآوری استان به ویژه در حوزه سنگ آهن و فولاد کامل نیست با این حال ایجاد پنج واحد فولادی، کنسانتره، گندله، ورق و آهن اسفنجی در دستور کار است که طی دو یا سه سال آینده به بهره برداری می رسد و زنجیره فولاد را کامل می کند.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: این استان از نظر اشتغالزایی ناشی از صدور جوازهای تاسیس در کشور رتبه دوم را داشته و سهم آن در سرمایه گذاری ناشی از صدور جواز تاسیس پنج درصد و در اشتغالزایی ناشی از آن هفت درصد است همچنین در حوزه پروانه بهره برداری صنایع نیز هشت درصد از اشتغال کشور و هفت درصد از میزان سرمایه گذاری کشور را در این بخش به خود اختصاص داده است.

امیررضا رجبی افزود: با این حال حجم سرمایه گذاری موجود در حوزه صنعت خراسان رضوی کمتر از یک صدم درصد در کل کشور است چرا که این استان بیشتر پذیرای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه صنایع کوچک و متوسط بوده است و این صنایع بیشتر در شهرکهای صنعتی مستقر می شوند اما صنایع بزرگ در اراضی مربوط به منابع طبیعی استقرار می یابند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha