به گزارش ایرنا، بندرترکمن جزو نخستین شهرهای دارای راه آهن ایران است که در سدههای گذشته از طریق کشتیرانی با کشورهای همسایه دریای خزر مراوده تجاری داشت.
این شهر در گذشته سه اسکله مهم داشت که اکنون یکی از آن ها باقی مانده و از زیر ساختهایی مانند دسترسی به راه آهن و گمرک و مخازن تخلیه بار برخوردار است.
احیای اسکله این بندر معروف در دریای خزر با دستور رییس جمهور در جریان سفر استانی به گلستان با برداشت لای از حوضچه اسکله و اجرای طرح لایروبی و نجات خلیج گرگان آغاز شد.
به گفته مسوولان بنادر و دریانوردی گلستان، احیای اسکله بندرترکمن در آینده نزدیک نقش به سزایی در ایجاد فرصتهای شغلی جدید در حوزههای گردشگری و حمل و نقل برای ساکنان آن و رونق اقتصادی استان گلستان فراهم خواهد داشت.
شهر بندرترکمن که بیشتر ساکنان آن را قوم ترکمن اهل سنت تشکیل می دهد، در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر گرگان مرکز استان گلستان واقع شده و از قطبهای گردشگر پذیر ساحلی در این استان شمالی به شمار میرود.
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان در این ارتباط گفت: لایروبی حوضچه اسکله بندرترکمن پس از بازدید استاندار در روز هفتم فروردین ماه سال جاری و تاکید بر پیگیری در انجام لایروبی آن و استفاده از ظرفیت رها شده، به مرحله اجرا درآمده است.
نورالله عباسی به خبرنگار ایرنا افزود: لایروبی حوضچه بندرترکمن از محل اعتبارات قرارداد نجات خلیج گرگان در دست اجرا است.
وی ادامه داد: اکنون این طرح که توسط قرارگاه خاتم الانبیا در دست اجرا بوده، دارای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
عباسی افزود: برداشت ۱۲۶ هزار مترمکعب لای از درون این حوضچه پیش بینی شده و تاکنون با تلاش پیمانکار طرح ۱۰۰ هزار متر مکعب آن جمعآوری شد.
به گفته وی برداشت لایروبی باقی مانده در حوضچه اسکله بندرترکمن تا قبل از اجرایی شدن سفر دور دوم رییس جمهور به گلستان، پایان یافته و آماده بهرهبرداری رسمی خواهد شد.
مدیر بنادر و دریانوردی گلستان بیان کرد: رونق گردشگری دریایی در بندرترکمن یکی از مزایای احیای این حوضچه است به طوری که ظرفیت جابجایی ۲۰۰ هزار نفر گردشگری را به مقصد «آشوراده» فراهم خواهد کرد.
وی افزود: با تکمیل لایروبی و با توجه به ظرفیتهایی مانند مخازن و دسترسی آسان به راهآهن سراسری، این اسکله میتواند محل جابجایی کالا با گمرک اینچه برون و بنادر آکتایو در قزاقستان و حتی بندر ترکمن باشی در ترکمنستان شود.
استاندار گلستان هم معتقد است: لایروبی اسکله بندرترکمن ظرفیتهای بسیار خوبی برای جذب سرمایهگذاران در اجرای طرحهای گردشگری ساحلی است.
علیمحمد زنگانه ادامه داد: اتمام طرح لایروبی خلیج گرگان به رونق اقتصادی و کسب و کار ساکنان مناطق پیرامونی و افزایش درآمد آنان منجر خواهد شد.
وی اظهار امیدواری کرد با بهجریان افتادن آب در خلیج گرگان، پای گردشگران بیش از گذشته در منطقه باز شود و درآمد حاصل از آن گلستان را برخوردار کند.
نظر شما