مازندران برای خروج از بحران جمعیت از مسیر  تسهیل و تشویق فرزندآوری عبور می کند

ساری- ایرنا- معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران با اشاره به این‌که، این استان از نظر فرزندآوری و جمعیت وضعیت خوبی ندارد، گفت :‌برای خروج از این بحران با تشویق و تسهیل فرزندآوری می توان به نتایج خوبی دست پیدا کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، ‌امید محبی روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری مازندران افزود: در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت موضوعات لازم و همچنین دستورالعمل های مناسب لحاظ شده است که می تواند در این زمینه یاریگر باشد.

وی خطاب به مسوولان ادرات و دستگاههایی اجرایی از آنان خواست تا مسائل مربوط به جمعیت و جوانی جمعیت را مورد نظر قرار دهند و ادامه داد: برای این منظور می بایست اقدام مورد نیاز برای تسهیل و تشویق مادران شاغل در ادارات را با جدیت در دستور کار قرار دهند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران اضافه کرد که همچنین در موضوع جلوگیری از طلاق نیز آموزش به کارکنان و دیگر افراد جامعه با جدید پیگیری می شود.

آمارهای ثبت احوال در ارتباط با جمعیت سه‌میلیون و ۲۸۳ هزار و ۵۸۲ نفری مازندران براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن نشان می‌دهد که از سال ۱۳۹۴ تا سال ۱۴۰۰ تعداد موالید در این استان با ۳۵ درصد کاهش از ۴۶ هزار و ۴۶۶ نفر به ۳۰ هزار و ۲۰۳ نفر رسید و میزان باروری کلی هم در استان در این دوره زمانی از ۱.۵ به ۱.۲ کاهش یافت.

کاهش قابل توجه موالید و فرزندآوری در مازندران و رسیدن نرخ رشد به ۱.۲ درصد طی یک دوره ۶ ساله در حالی است که میانگین نرخ باروری در کشور بیشتر از ۲ است و در واقع نرخ باروری در مازندران به نصف میانگین کشوری رسیده است.

میزان باروری عمومی هم در استان در سال ۱۴۰۰ به کمتر از ۳۰ در یک‌هزار تولد برای خانم‌هایی که در سن باروری هستند، رسید در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۰ طبق آمار ثبت احوال ۵۰ در یک‌هزار تولد بود.

طبق گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران هم نرخ رشد جمعیت در مازندران طی سه دهه گذشته همواره از میانگین کشوری کمتر و از دغدغه‌های برنامه‌ریزان استان بوده است. به عنوان نمونه طی نخستین سرشماری جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۵، نرخ رشد جمعیت در کشور ۳.۹ درصد و در استان مازندران ۳.۷ درصد بود که در سرشماری سال ۱۳۹۵، نرخ رشد جمعیت در کشور به ۱.۷ درصد و در استان مازندران به ۱.۳ درصد تنزل پیدا کرد.

همچنین طبق اعلام دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، مازندران با ۱۳.۲۶ درصد جمعیت سالمند پس از استان گیلان دومین استان پیر کشور به لحاظ جمعیتی به شمار می‌رود.

مسوولان مازندران هم مانند کارشناسان معتقدند که یکی از دلایل اساسی در کاهش نرخ زادآوری در استان سوای موضوعات اقتصادی، معیشتی و فرهنگی، آسیب‌های اجتماعی و افزایش طلاق و کاهش ازدواج در بین جوانان است چرا که طی سال‌های ۱۳۸۷ تا سال۱۴۰۰ تعداد موارد ازدواج در مازندران در مقایسه با مدت مشابه ۱۳ سال قبل آن ۴۴.۸ دهم درصد کاهش و میزان طلاق هم در این مدت ۵۴.۳ دهم درصد افزایش یافته است.

همچنین متوسط سن خانم‌ها و آقایان در مازندران در زمان ازدواج اکنون به ترتیب حدود ۲۷ و ۳۱سال رسیده در حالی که این رقم در کشور به ترتیب ۲۵ و ۲۹ سال است. این آمار به زبان عامیانه‌تر بدین معنا است که متوسط سن ازدواج در استان ۲ سال از میانگین کشوری بالاتر است. سن ازدواج در سال ۱۳۹۰ در استان برای آقایان و خانم ها به ترتیب ۲۶ و ۲۱ سال بود.

مازندران برای خروج از بحران جمعیت از مسیر  تسهیل و تشویق فرزندآوری عبور می کند

محبی همچنین از ابلاغ ساعت کاری اداری جدید مازندران خبر داد و گفت :‌به منظور کاهش و مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال ساعت کاری ادارات استان از ۱۵ خرداد ماه تغییر می کند.

وی افزود:‌این ساعت کاری جدید از ساعت ۶ تا ۱۳ خواهد بود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری مازندران با تاکید بر بهره وری در حوزه کشاورزی به عنوان فاکتوری مهم در رشد اقتصادی استان نام برد و گفت :‌در حال حاضر همه مسوولان برای تحقق رشد اقتصادی هشت درصدی گام بردارند.

وی در خصوص حمایت از تولید دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال نیز به اقداماتی که قرار است انجام شود اشاره و تصریح کرد:‌ مقرر شد دستگاه های اجرایی نسبت به ارائه کمک های مالی و اعتباری بخشی از طرح های توسعه اقدام کنند و برای این منظور تمامی دستگاههای اجرایی مکلف هستند در تسهیل فعالیت شرکت های دانش بنیان اقدام کنند تا دولت الکترونیک محقق شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha