به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سیدصولت مرتضوی روز سه شنبه در پاسخ به سخنان رییس مجلس شورای اسلامی درباره ندادن کالابرگ به مردم در زمان حذف ارز ترجیحی، تصریح کرد: قانونگذار در شرایطی دولت را مکلف به حذف ارز ترجیحی کرد که زیرساخت کالابرگ الکترونیک آماده نبود.
وی افزود: تأکید همیشگی رهبر معظم انقلاب به مجالس شورای اسلامی، در نظر گرفتن شرایط اجراست و همچنانکه در دیدار اخیر نمایندگان فرمودند، قانون باید به شکلی نوشته شود که قابل اجرا باشد.
وزیر کار در ادامه گفت: به هیچ وجه برای دولت قابل قبول نبود که ارز ترجیحی را حذف کند و با این توجیه که زیرساخت کالابرگ آماده نیست، جبرانی برای مردم در نظر نگیرد. بنابراین دولت برای جلوگیری از ایجاد مشکل در زندگی مردم، همزمان با اجرای حذف ترجیحی، رویکرد مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها را در پیش گرفت یعنی یارانههای معیشتی را چندین برابر کرد و یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به مردم اختصاص داد.
مرتضوی با بیان اینکه همزمان با پرداخت یارانه نقدی، کار آماده سازی زیرساخت کالابرگ آغاز شد، خاطر نشان کرد: در دی ماه سال ۱۴۰۱ چهار استان به صورت نمونه و تا پایان سال قبل همه استانها به زیرساخت کالابرگ الکترونیک مجهز شدند. البته استقبال عمومی از طرح کالابرگ تاکنون بسیار کم بوده و مردم ترجیح میدهند از یارانه نقدی استفاده کنند.
به گفته وزیر کار، دولت برای جذاب کردن کالابرگ الکترونیک و بهبود امنیت غذایی دهکهای پایین درآمدی طرح ویژهای دارد که بر اساس این طرح که جزئیات آن اطلاعرسانی خواهد شد، به یارانه افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و در مرحله بعد یارانه دهکهای ۱ تا ۳، در صورت استفاده از کالابرگ الکترونیک برای خرید اقلام غذایی مشخص، ۲۰ درصد اضافه خواهد شد.
به گزارش ایرنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه تلویزیونی شب گذشته گفته بود سال گذشته کالابرگ الکترونیک طبق قانون اجرا نشد.
نظر شما