میکروسمنت متریالی بر پایه سیمان، پلیمر و سنگدانههای معدنیست که به شکل پودر و با رنگ سفید تولید میشود. پیش از این با تعاریف اشتباهی از آن مانند این که این پودر متریالی بر پایه انواع رزین است آشنا شده باشید اما درواقع میکروسمنت واقعی و با کیفیت کاملا بدون رزین و چسب تولید میشود که حتی نیاز به مادهای به عنوان جزء دوم ندارد و استحکام و چسبندگی آن به دلیل وجود پلیمرها داخل فرمول تولیدی پودر است. در ادامه بیشتر متوجه میشویم که تفاوت متریال هشتیکو با انواع تقلبی میکروسمنت چیست؟
میکروسمنت واقعی باید پایه آب باشد و برای خمیر شدن و مورد استفاده قرار گرفتن تنها با آب ترکیب شود؛ نه انواع رزین و چسب. ممکن است برای شما این سوال به وجود بیاید که نشانه واقعی بودن آن چیست؟ تا اینجا دیدیم که اولین نشانه پودر واقعی، تک جزئی بودن و ۱۰۰% پایه آب بودن است.
میکروسمنت تک جزئی چه مزیتی دارد؟
زمانی که صحبت از میکروسمنت تک جزئی میکنیم منظورمان میکروسمنتی است که از ترکیب انواع پلیمرها و با فرمول و اندازههای دقیق تولید شده باشد. پلیمر ماده ایست که در متریال، کشش بین مولکولی ایجاد میکند؛ در نتیجه این ماده، پس از خشک شدن استقامت فوقالعادهای دارد و بسیار محکم است. ویژگی دیگر آن این است که زمان بیشتری به صورت خمیر باقی میماند و پس از نصب روی سطح هم با سرعت مناسبتری خشک میشود. این در صورتیست که سایر متریالهایی که به عنوان میکروسمنت فروخته و عرضه میشوند چسبندگی خود را از انواع رزین، پودر چسب و کناف به دست میآورند که پیوندی ظاهری و بسیار ضعیف بین ترکیبات متریال ایجاد میکنند. این مواد هم، قیمت بسیار کمتری از پلیمرهای وارداتی دارند و هم در دسترس ترند.
همچنین نیاز به دانش خاصی برای ترکیب کردن ندارند. این موضوع باعث شده که برخی از افراد سودجو این متریال را وارد بازار کرده و بدون این که خریدار یا کارفرما بدانند ترکیبات این ماده خریداری شده به جای میکروسمنت چیست، به نام میکروسمنت، این ماده را به آنها عرضه کنند. در نتیجه چون این ماده استقامت کمی دارد و به سادگی آسیب میبیند پس از استفاده از آن شایعاتی از قبیل اینکه این پودر پوششی آسیبپذیر و زینتی است و نباید با آن تماس و برخورد داشت ایجاد میشود در حالی که میکروسمنت واقعی به دلیل داشتن پلیمر ها مقاوت بسیار زیادی دارد.
مزایای خودرنگ بودن میکروسمنت چیست؟
از جمله مهمترین مزایای میکروسمنت خودرنگ پرسلان میتوان به این موارد اشاره کرد:
- عدم تغییر رنگ در برابر اشعه uv خورشید،
- قابل شستشو حتی با تندترین شوینده ها،
- ۱۰۰%پایه آب و تک جزئی و دوستدار محیط زیست،
- ضدآب وآبگریز،
- قیمت مناسب،
- نفوذناپذیر،
- آنتیباکتریال،
- عایقصوت،
- عایق دما،
- ضدخط و خش،
- تحمل دما بین ۴۷- تا ۶۷+ سانتیگراد،
- فشار نقطهای ۵۷ مگاپاسکال (۴ برابر میکروسمنتهای معمولی)،
- فشار کششی ۱۹ مگاپاسکال (۴ برابر میکروسمنتهای معمولی).
۱۰۰% پایه آب و تک جزئی و دوستدار محیط زیست
اکنون که متوجه شدیم میکروسمنت چیست، این نکته را میدانیم که پودر واقعی برای آماده استفاده شدن تنها نیاز به ترکیب شدن با آب دارد. این موضوع علاوه بر استحکام زیاد متریال و راحتی استفاده از آن باعث میشود که مواد تجزیه ناپذیری مانند انواع رزین، رنگ و چسب و مواد پایه تینر از پروسه تولید و اجرا حذف شده و نتیجه متریالی کاملا پایه آب و سازگار با محیط زیست باشد.
اکنون که متوجه شدیم میکروسمنت چیست، این نکته را میدانیم که پودر واقعی برای آماده استفاده شدن تنها نیاز به ترکیب شدن با آب دارد. این موضوع علاوه بر استحکام زیاد متریال و راحتی استفاده از آن باعث میشود که مواد تجزیه ناپذیری مانند انواع رزین، رنگ و چسب و مواد پایه تینر از پروسه تولید و اجرا حذف شده و نتیجه متریالی کاملا پایه آب و سازگار با محیط زیست باشد.
فضاهای مناسب برای اجرا
یکی از مهم ترین مزایای این پودر اینست که روی تمام قسمتهایی که سطح صاف دارند فارق از مصالح استفاده شده و یا جنس آن قسمتها و اینکه در کدام بخش از ساختمان وجود دارند قابل اجراست. از این پوشش میتوان روی دیوارهای داخلی، کف تمام فضاها(حتی پارکینگ) در سرویس بهداشتی، حمام، استخرها، نمای ساختمان، کف و دیوارهای فضاهای عمومی باز یا بسته مثل بازار، کافه و رستوران و…. و حتی در کلینیکها و بیمارستانها استفاده کرد. علاوه بر همه فضاهای نام برده شده روی وسایل چوبی و امدیاف هم قابل اجرا و نصب است.
روی کدام یک از متریال و مصالح ساختمانی میتوان از میکروسمنت استفاده کرد؟
میکروسمنت را میتوان روی اکثر مصالح از جمله کاشی، سرامیک، سنگ، سیمان نرمه، گچ، رنگ، شیشه و امدیاف اجرا کرد. تنها نکتهای که پیش از شروع اجرا باید در نظر گرفت صاف بودن سطح زیرکار است. این موضوع که میتوان از میکروسمنت روی اکثر سطوح بدون نیاز به تخریب سطح قبلی استفاده کرد، باعث شده که این متریال به خصوص برای بازسازیها بسیار مناسب و کاربردی باشد.
استفاده از میکروسمنت روی سطوح قدیمی علاوه بر نوسازی و زیبایی ظاهری که به این سطوح بازمیگرداند باعث استحکام و اضافه شدن ویژگی های مثبت فنی این متریال مانند آنتیباکتریال بودن، قابل شستشو بودن، آبگریز بودن و ضد خط و خش شدن سطوح میشود و علاوه بر این موارد قسمت اجرایی تا حد زیادی عایق صوت و حرارت خواهند بود. یکی از موارد پرکاربرد دیگر که با هیچ متریالی ممکن نیست هم نوسازی مبلمان و وسایل چوبی است.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما