۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۸:۱۶
کد خبر: 85116474
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

روز دختر بهانه ای برای قدرشناسی از منزلت و جایگاه مادران آینده

تبریز- ایرنا- اهمیت قدرشناسی و به علت شان و منزلت دختران و مادران آینده، در تقویم ملی کشور روز اول ماه ذی القعده، مصادف با روز ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (س) به نام روز دختر نامگذاری شده است.

به گزارش ایرنا، اهل بیت (ع) هر کدام مظهر یکی از صفات الهی و منتقل کننده مفاهیم دینی هستند به همین خاطر روز ولادت حضرت معصومه (س) بنام روز دختر ثبت شده زیرا او دختر امام، خواهر امام و عمه امام است، همه نیاکان او مشعل‌داران امامت، پرچمداران هدایت، اسوه‌های فضیلت و استوانه‌های ولایتند و مادر بزرگوارش از بانوان با فضیلت و از اسوه‌های تقوی و شرافت و از زنان کم نظیر تاریخ بشریت است.

به همین خاطر برای معرفی الگویی برجسته برای دختران مسلمان حضرت معصومه(س) الگوی دختران ایرانی معرفی شده و آغاز دهه کرامت در کشور نیز به یمن همین روز تعیین شده است.

با توجه به اینکه دختران امروز مادران آینده جامعه می باشند، نیازمند یک الگوی مناسب در دوران نوجوانی خود هستند و چه الگویی بهتر از وجود نازنین حضرت معصومه (س) که از ایشان به عنوان کریمه اهل بیت(ع) یاد شده است.

دختر در اسلام رحمت است و خواستن فرزند دختر مستحب است، دختران، مظهر پاکی و نجابت هستند و موضوع پاکدامنی دختران در دین اسلام اهمیت ویژه‌ای دارد به طوری که عفت و حیا مساوی با دین است و دختران ایرانی با الگوپذیری از شخصیت حضرت معصومه (س) راه سعادت زندگی فردی و اجتماعی خود را انتخاب می کنند.

البته دختر، زن و مادر در اسلام دارای جایگاه و منزلت بالایی است طوری که در صدر اسلام بانوانی همچون خدیجه(همسر پیامبر)، سمیه اولین شهید زن اسلام، حلیمه (دایه پیامبر)، حضرت فاطمه زهرا(س) دختر پیامبر اکرم(ص)، ام ابیها و بزرگ زنانی که در حفظ و گسترش دین اسلام نقش آفریدند طوری که اکنون الگوی دختران و زنان عالم شدند.

در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نیز نقش زنان انقلابی انکار ناپذیر است و چنان شیرزنان در صحنه مختلف حضورشان سرنوشت ساز بوده و اکنون نیز در سنگر خانواده، دانشگاه در مسایل اجتماعی و فرهنگی نقش مهمی را ایفا می کنند.

روز دختر بهانه ای برای قدرشناسی از منزلت و جایگاه مادران آینده
نسرین پیرسمساری، استاد دانشگاه و عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی

استاد دانشگاه و عضوهیأت امنا مدارس علمیه خواهران آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: موضوع هویت دختران در جامعه اسلامی و اینکه به دور از مسایل جنسیتی و به چشم انسان به دختران و زنان نگریسته شود بسیار مهم است.

نسرین پیرسمساری با اشاره به جایگاه و اهمیت دختران و زنان در نظام جمهوری اسلامی ، ادامه داد: امروز اگر سخن از تمدن نوین اسلامی است تاثیرگذارترین قشر در حوزه زنان، دختران هستند.

وی افزود: دختران ایران اسلامی به عنوان قشر تاثیرگذار در زمینه های مختلف علمی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حضور پررنگ و فعال دارند و بیشترین هجمه دشمنان نیز متوجه دختران و زنان ایران اسلامی است.

عضو مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: دشمنان به دنبال این هستند تا ذهن دختران ایران اسلامی را به سمت تمدن غربی سوق دهند و از فرهنگ و رسالت و شان عظیم دختر بودن در نظام اسلامی دور کنند.دشمنان به دنبال این هستند تا ذهن دختران ایران اسلامی را به سمت تمدن غربی سوق دهند و از فرهنگ و رسالت و شان عظیم دختر بودن در نظام اسلامی دور کنند.

وی اضافه کرد: متاسفانه به دلیل کم توجهی در این حوزه و نبود گفتمان ها و اندیشه ورزی درست شاهد این هستیم که فرهنگ غرب بر روی برخی از دانش آموزان و دانشجویان دختر تاثیرگذار بوده و آنها را از هویت اصلی خود دور کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت الگوسازی برای نسل جوان در همه عرصه ها و زمینه ها، ادامه داد: جامعه دانشگاهی باید برای تبیین اندیشه های اسلامی تلاش کنند و طبق فرمایشات رهبری اینها را تبدیل به الگو کرده و برای رفع مشکلات جامعه از آن استفاده شود.

وی با اشاره به رسالت سنگین زنان برای تربیت نسل آینده، گفت: سلامت جامعه در گرو سلامت روحی، فکری و جسمی بانوان جامعه است که اگر در این زمینه کم کاری شود در آینده جامعه با خطر مواجه خواهد شد.

پیرسمساری افزود: موضوع عفاف و حجاب در اسلام بسیار مهم است و باید تلاش کنیم ویژگی های دختر مسلمان را به خوبی در جامعه تدوین کنیم.

روز دختر بهانه ای برای قدرشناسی از منزلت و جایگاه مادران آینده

کارشناس و فعال حوزه دینی و قرآنی دانشگاه تبریز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: وقتی در مورد جایگاه دختر و زن در اسلام صحبت می شود نخستین چیزی که در ذهن تداعی می شود سوره کوثر است.

سمیه قاسم زاده افزود: این سوره نماینگر جایگاه و منزلت بالای زن و دختر در اسلام است و نشان از اهمیتی است که خداوند به زن داده است.

وی با بیان اینکه نگرش انسانی به زن و دختر در اسلام وجود دارد، ادامه داد: وقتی خداوند دستور می دهد که زن با حجاب وارد جامعه شود نشان از ارزش زن در نگاه اسلام است و اینکه زن ابزاری برای لذت جویی مردان نیست .

آمارها و مستندات نشانگر این است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همین نگاه اسلامیت نسبت به زن در جمهوری اسلامی جاری شده و سواد آموزی و فعالیت زنان و دختران مورد توجه قرار گرفته و تحصیل کردگان پس از انقلاب اسلامی چندین برابر شده است.

قاسم زاده گفت: آمارها و مستندات نشانگر این است که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همین نگاه اسلامیت نسبت به زن در جمهوری اسلامی جاری و ساری شده و سواد آموزی و فعالیت زنان و دختران مورد توجه قرار گرفته و درصد تحصیل کردگان پس از انقلاب اسلامی چندین برابر شده و قابل مقایسه با رژیم پهلوی نیست.

کارشناس دینی و قرآنی دانشگاه تبریز گفت: نگاه کرامت انسانی در جمهوری اسلامی به دختران و زنان موجب شده تا بانوان حضور پررنگ تری در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه این مباحث موجب نمی شود مشکلاتی که نسبت به زنان و دختران در جامعه وجود دارد نادیده گرفته شود، گفت: درست است که مسیر رو به صعودی نسبت به جایگاه زن در جامعه را طی می کنیم ولی ضروری است بسترهای لازم با توجه به ظرفیت ها و محدودیت های فرهنگی، عرفی و مذهبی برای گسترش فعالیت دختران در جامعه ایجاد شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha