به گزارش ایرنا، آیت الله علیرضا اعرافی روز جمعه در دیدار با اساتید حوزه علمیه استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: این کاروان علمی و تحقیقی برای تولید محصول فکری است که نظام به آنها نیازمند است. شاید قریب به ۲۰۰ استاد در این طرح ناظر و عضو شورا هستند، اما کادر ادارای این دبیرخانه سه نفر هستند.
وی اضافه کرد: نمونه دیگر مطالعات راهبردی راجع به حوزه و روحانیت است، ۲۵ سال قبل در چند کشور اروپایی مراکز مطالعاتی آنها را بازدید کردم و متوجه شدم که چند استاد بزرگ و قوی فرانسوی پروژههای مطالعاتی آنها قم و حوزه علمیه است. شناخت قم برای آنها به دلیلی بود که از این مرکز پایگاه فکری بود که از آن انقلاب برآمد و خیلی حرف است که امام با آن همه اختناق حرفی زد و انقلابی به وجود آورد.
مدیر حوزههای علمیه کشور عنوان کرد: باید از خود بپرسیم که آیا خودمان را میشناسیم و پروژهای به عنوان خودشناسی داریم، موضوع بسیار مهم دیگر اتصال فقاهت با موضوعات جدید دنیای امروز است.
آیت الله اعرافی با اشاره به طرح امین، تاکید کرد: در طرح امین از دو هزار نفر به ۲۴ هزار نفر رسیدهایم که ۶۰ تا ۷۰ درصد آنها را بانوان تشکیل میدهند.
وی افزود: عدهای معتقدند که حوزه باید جوابگوی نیازهای جامعه و نظام باشد و عدهای دیگر نیز معتقدند نباید نهالفروشی شود، اما ما بر اساس منطق معتقد به میانهروی هستیم و سیاست بر خروجی هدفمند و ماندگاری هدفمند است، یعنی هم نیازهای جامعه و نظام تأمین شود و هم نیازهای حوزه؛ باید ضمن مطالبهگری، در مشکلات جامعه نیز پاسخگو باشیم.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: ما سال آینده و حتی امسال میگوییم هیچ طلبه ای که سطح دو را خوانده بیکار نخواهد بود، چرا که ۴۰۰ رشته و گرایش وجود دارد که میتواند با توجه به آینده رشته مورد نیاز خود را انتخاب کند.
آیت الله اعرافی بیان کرد: اصل، روح و اهداف حوزوی دست اساتید است و باید در هر بار که کلاس میروید قطعهای از تاریخ حوزه را بیان کنید تا طلبه احساس غرور کند و هویت خود را بشناسد، استاد است که انگیزه میسازد و هویت و تاریخ حوزه را تأمین میکند.
وی بیان کرد: در رابطه با کیفیت پذیرش علی رغم کاهش پذیرش نه تنها معدل ورودی را کم نکردیم بلکه دو نمره نیز بالا بردیم، زیرا کسی که معدل خوبی نداشته باشد امام جماعت خوبی هم نمیشود.
مدیر حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: در بحث حجم و متون درسی نیز راهحل آماده داریم؛ راهحل آماده نیز چند نظام و برنامه مانند انتخاب و آزادی است؛ ممکن است یکی کل سطوح تحصیلی را طی ۶ سال کامل جمع و جور کند اما یکی هم ۱۲ سال طول بکشد. آزادی وجود دارد که طلبه خودش انتخاب کند و درب سطوح عالی سه تا چهار باز است و برخی از مدارس هم برنامههای دقیقی دارند.
وی تاکید کرد: تلاش بر این است که کارمان روی اسناد و نظام فکری درست و عمل، اقدام و اجرا باشد. اولین بار است که در حوزه، گفتمان راهبردی اندیشی و برنامهریزی جامعنگری رقم خورد.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور ادامه داد: حدود بیست سند پایه، برنامه پنجساله، هزار برنامه کوچک، بزرگ و شاخص برنامهای داریم که سیصد مورد از آنها مهم، دویست مورد خیلی مهم و صد مورد نیز راهبردی و تحولی است.
به گفته آیت الله اعرافی، رکن مهم مدیریت استادی است و اساتید هستند که باید از برنامهها استفاده کنند و کارها را پیش ببرند.
نظر شما