معاون رییس جمهور: تکثیر حیات وحش با هر نتیجه‌ای دستاورد علمی محسوب می‌شود

سمنان- ایرنا- معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: مباحث حوزه حیات وحش مانند تکثیر گونه‌ها، فارغ از هر نتیجه‌ای، دستاورد علمی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی سلاجقه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در سمنان افزود: طرح‌هایی مانند پرتاب ماهواره، با وجود هزینه‌های زیاد، ممکن است موفقیت‌آمیز نباشد، اما یک دستاورد و تجربه علمی ارزشمند به دست می‌آید و در حوزه حیات وحش نیز امکان دارد نتیجه مطلوب حاصل نشود، اما دستاوردهای علمی خوبی با خود دارد.

رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: تحقق الگوی واگذاری نگهداری حیات وحش به دست مردم، طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، با اجرای نقش‌آفرینی مردم در حفظ محیط زیست پیگیری می‌شود.

معاون رییس جمهور: تکثیر حیات وحش با هر نتیجه‌ای دستاورد علمی محسوب می‌شود

سمنان استانی با داشتن یک‌ششم از تنوع زیست‌محیطی کشور

رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به ضرورت رفع مشکلات و دغدغه‌های استان سمنان، ادامه داد: یک چهارم اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست مربوط به استان سمنان است و یک‌ششم تنوع زیستی کشور نیز در این استان وجود دارد.

سلاجقه یادآور شد: محیط زیست استان سمنان در زمینه‌های مختلف مانند زیست جانوری از گونه پستانداران و جانداران در خطر انقراض، تنوع گیاهی و اقلیمی، تنوع قابل توجهی دارد.

وی با اشاره به فعالیت سایت تکثیر گونه‌های در معرض خطر مانند یوزپلنگ و گورخر در استان سمنان افزود: ارتقای پارک ملی توران شاهرود در شرق استان سمنان به منظور استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی پیگیری می‌شود.

وی ابراز کرد: دانشمندان نقاط مختلف جهان علاقه‌مند به فعالیت در سایت تکثیر یوزپلنگ آسیایی در پارک ملی توران در شهرستان شاهرود هستند.

سلاجقه افزود: ۵۰ درصد گونه پستاندار و شماری گونه‌های در خطر انقراض در حیات وحش استان سمنان زیست می کنند و این استان در زمینه تکثیر گونه‌های در خطر دستاوردهای ملی و بین‌المللی خوبی داشت.

رییس سازمان حفاظت محیط‌ زیست با تاکید بر اینکه تامین آب در استان سمنان مشکل دارد و تامین آب دغدغه اصلی است، ابراز کرد: توجه به بهره‌وری آب در بخش‌های مختلف باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

معاون رییس جمهور: تکثیر حیات وحش با هر نتیجه‌ای دستاورد علمی محسوب می‌شود

نگاهی به داشته‌های زیست‌محیطی استان سمنان

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان با برخورداری از ۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور و میزبانی ۳۰ درصد از تنوع گیاهی و جانوری، مامنی برای زادآوری و تکثیر نسل‌ گونه‌های ارزشمند حیات وحش است. مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲ و سه دهم میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه‌های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.

منطقه توران یا خارتوران یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار می‌رود که در شاهرود در شرق استان سمنان قرار دارد.

پارک‌، اثر ملی و طبیعی، پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط زیست به شمار می‌رود و استان سمنان به جز اثر ملی و طبیعی از تنوع زیستی دیگر مناطق چهارگانه برخوردار است.

۲ و سه دهم میلیون هکتار مناطق حفاظت شده، ۲ پارک ملی کویر گرمسار و پارک توران یا خارتوران شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا در استان سمنان است و هم چنین استان سمنان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و منطقه شکار ممنوع دارد.

در استان سمنان سه پارک شامل پارک ملی کویر واقع در گرمسار، پارک ملی توران واقع در شاهرود و پارک ملی صیدوا در مهدیشهر، ۲ پناهگاه حیات وحش در خوش ییلاق و توران و ۲ منطقه حفاظت شده در پرور شهرستان مهدیشهر و توران در شاهرود، پنج منطقه شکارممنوع و ۲ پناهگاه حیات در خوش‌ییلاق و توران شاهرود وجود دارد.

چاه شیرین در جنوب سمنان، منطقه شکار ممنوع خُنار مشترک بین گرمسار و سرخه، منطقه شکار ممنوع طالو و شیربند در شمال شرق دامغان، منطقه سفیدکوه و آرسک در شمال غرب دامغان و منطقه شکار ممنوع تپال در شمال غرب شاهرود جزو پنج منطقه شکار ممنوع در استان سمنان به شمار می‌روند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha