فعال شدن کریدور شمال-جنوب یک موضوع حیاتی برای دو کشور روسیه و ایران در شرایط تحریم است

تهران-ایرنا- کارشناس مسائل بین الملل گفت: کریدور شمال جنوب مزیت راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران از منظر سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارد چرا که به عنوان یک شاهراه مهم ترانزیت کالا میان کشورهای منطقه به حساب می آید.

میرقاسم مومنی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، با اشاره به مراسم امضای توافقنامه احداث راه‌آهن رشت -آستارا که امروز به صورت ویدئو کنفرانس با حضور روسای جمهور ایران و روسیه برگزار شد اظهارداشت: موضوع کریدور شمال جنوب در واقع به عنوان یک شاهراه منطقه‌ای و جهانی به حساب می‌آید که مسیری جایگزین برای راه ابریشم است.

وی با بیان اینکه اهمیت «این کریدور همچون راه ابریشم» برای کشورهای منطقه و جهان است، گفت: این کریدور میتواند میان شبه قاره هند و کشورهای حوزه خلیج فارس با کشورهای اورآسیا ارتباط برقرار کند و همین هم بر جذابیت و اهمیت این کریدور می افزاید.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: این کریدور مزیت راهبردی برای جمهوری اسلامی ایران از منظر سیاسی، امنیتی و اقتصادی دارد چرا که به عنوان یک «شاهراه مهم ترانزیت کالا» میان کشورهای منطقه به حساب می آید.

مومنی بیان کرد: از سوی دیگر این کریدور میتواند کشورهای مهم ایران، روسیه، اوکراین، بلاروس، کشورهای مشترک المنافع و حتی کشورهای شرق اروپا را به خلیج فارس و دریای عمان متصل کند.

وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که امروز در عرصه اقتصاد جهانی مهم است «حمل و نقل کالا از دو بُعد مسافت و کوتاهی زمان» است که این مسئله می‌تواند بر قیمت نهایی کالاها هم اثرگذار باشد، در واقع این مزیت دیگری است که احداث این کریدور دارد.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: بنابراین با توجه به مزیت های متعددی که احداث این خط راه آهن ریلی میان رشت و آستارا را تحت عنوان کریدور شمال و جنوب دارد، یک تحول مهمی را در سطح منطقه ای ایجاد می کند.

مومنی گفت: روسیه به عنوان یک کشور توانمند از منظر تولید کالا های مختلفی است که در کشور ما و بازار ایران تقاضا دارد و از سوی دیگر هم بازار مناسبی برای «صادرات کالاهای ایرانی» در حوزه های گوناگون به حساب می آید.

وی بیان کرد: وسعت سرزمینی روسیه، ارتباطی که ما از طریق دریای خزر با این کشور داریم و همچنین خطوط ریلی میان این دو کشور منجر به این می‌شود که ما روسیه را به عنوان یک شریک که خوب و مهم در حوزه های اقتصادی و ترانزیت کالا و البته با در نظر گرفتن شرایط فعلی یکی از مسیرهای خوب «دور زدن تحریم‌ها» به حساب آوریم.

این کارشناس مسائل بین الملل افزود: با در نظر گرفتن این موضوع که هم ایران و هم روسیه از سوی غرب و به خصوص آمریکا مورد تحریم واقع شده اند احداث این کریدور را میتوان یک موضوع مهم و حیاتی برای اقتصاد هر دو کشور ارزیابی کرد.

مومنی با بیان اینکه توسعه روابط همکاری های تجاری و ترانزیت کالا با طرف روسی حائز اهمیت است، تصریح کرد: شاید مهمتر از این مسئله توسعه «ورود کالاهای ایرانی به بازارهای روسیه» باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم شرایط تولید کالاهای ایرانی در حوزه های مختلف به آن اندازه از سطح استاندارد کشورهای دیگر از جمله روسیه که مدنظر دارند برسند تا حداقل از این نظر مشکلی برای صادرات کالا به روسیه و سایر کشورها نداشته باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha