۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۲۴
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 85113494
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس قوه قضاییه: حدود ۹۰ هزار نفر مشمول عفو رهبری شدند

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۲:۲۴
کد خبر: 85113494
رییس قوه قضاییه: حدود ۹۰ هزار نفر مشمول عفو رهبری شدند

بجنورد- ایرنا- رییس قوه قضاییه گفت: با پیشنهاد مقام معظم رهبری پرونده‌های افراد پشیمان شده از افراد اغتشاشگر جدا شد و در این راستا حدود ۹۰ هزار نفر مشمول عفو رهبری شدند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در جمع دانشجویان دانشگاه های بجنورد اظهار کرد: اقدامات و حوادث سال گذشته توسط عوامل خارج از کشور هدایت شد و عده‌ای نیز معترض بوده و وابستگی به بیگانگان نداشتند.

وی با اشاره به پیشنهاد دستگاه قضائی مبنی بر تفاوت قائل شدن میان معترض و اغتشاشگر خاطرنشان کرد: با پیشنهاد مقام معظم رهبری پرونده‌های افراد پشیمان شده از افراد اغتشاشگر جدا و مورد عفو قرار گرفتند.

رییس دستگاه قضا ادامه داد: در کنار این پرونده‌ها سایر افراد نیز ارفاقات قانونی دریافت کردند و در مجموع ۸۸ هزار نفر مشمول بخش‌های مختلف عفو شدند که قسمتی از آنان آزادی افراد بود و بخشی نیز مربوط به جرایم نقدی بود.

وی عنوان کرد: امروز مسئله اصلی و اولویت‌دار کشور، مسئله اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی مردم است؛ البته سایر مسائل نظیر مسائل امنیتی، فرهنگی و سیاسی نیز مهم هستند، اما باید توجه داشت که اگر به مسائل اقتصادی و معیشتی توجه نشود تبعات آن دامن‌گیر سایر مقوله‌ها خواهد شد. 

بانک مرکزی از اضافه برداشت بانک ها جلوگیری کند

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با تبیین و تشریح اقدامات قوه قضاییه برای مقابله با برخی مفاسد و جرایم و تخلفات اقتصادی گفت: ما به مسوولان اقتصادی و متولیان بانک مرکزی اعلام کرده‌ایم که باید از اختیارات قانونی خود برای جلوگیری از شکل‌گیری جرایم و تخلفات اقتصادی به صورت کامل استفاده کنید و چنانچه از این اختیارات بهره نگیرید، نه به عنوان ترک فعل بلکه به عنوان ترک قانون، تحت تعقیب حقوقی قرار می‌گیرید. 

وی بیان کرد: ما به مسوولان بانک مرکزی در جریان جلسات گوناگون اعلام کرده‌ایم که برای جلوگیری از اضافه برداشت بانک‌ها از بانک‌مرکزی، اقدامات مجدانه خود را انجام دهید و در قبال تسهیلات اعطایی شبکه بانکی به افراد، نظارت کافی و جامع را دنبال کنید تا این تسهیلات در مسیر تولید صرف شود و به بازارهای کاذب نرود. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ما از دستگاه‌های امنیتی به طور جدی مطالبه‌گری کرده‌ایم تا نسبت به شناسایی و معرفی جریانات سازمان‌یافته‌ای که اقدامات کاذبی را علیه اقتصاد و بازارهای ارزی و ریالی ترتیب می‌دهند، اهتمام داشته باشند و در اینجا بار دیگر تاکید می‌کنم و وعده می‌دهم که در قبال عناصر این جریانات سازمان‌یافته، قاطعانه عمل کنیم. 

رئیس دستگاه قضا افزود: من چند بار تاکید کرده‌ام که در مواجهه با جرایم و تخلفات حوزه اقتصادی و بانکی، قبل از آنکه به سراغ مشتری بانک‌ها برویم، سراغ بانک‌هایی می‌رویم که بدون اخذ وثایق کافی و بعضاً به صورت مفسده‌آمیز، مبادرت به اعطای تسهیلات کرده‌اند و یا اینکه نظارت‌های لازم را پیرامون محل هزینه‌کرد این تسهیلات نداشته‌اند. 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه قوه قضاییه مصمم است به صورت ریشه‌ای با فساد مقابله کند و به سراغ بسترها و گلوگاه‌های فساد برود، گفت: ما به جای اینکه با صدها پرونده موردی مواجه شویم، به سراغ ۱۰ پرونده ریشه‌ای رفتیم که از قِبل آن، امکان ایجاد صدها پرونده وجود داشت البته این نافی برخوردهای موردی با فساد هم نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: برای نمونه در یک فقره در نتیجه یک ارتباطات ناصحیح با یک شرکت، برای واردات میلیون‌ها تن نهاده دامی بیش از هزار میلیارد تومان از مردم دریافت شده بود، اما کالایی وارد کشور نشده بود؛ ما به این موضوع ورود کردیم و رسیدگی‌ها و برخوردهای مجدانه و لازم را ترتیب داده و اجازه ندادیم این موضوع به یک پرونده فساد بزرگ با شاکیانی پرتعداد تبدیل شود. 

وی تاکید کرد: در بحث مقابله با فساد، ما در صدد مبارزه ریشه‌ای هستیم نه کار تبلیغاتی؛ در مقوله مبارزه با فساد، ما در عین اینکه متمرکز بر روی علت‌ها هستیم، از معلول‌ها نیز غافل نمی‌شویم. سوال این است که در بحث مقابله با فساد، آیا به نقطه مطلوب رسیده‌ایم؟ باید بگویم نه، اما مجدانه در این عرصه تلاش می‌کنیم. 

سرریز مشکلات اجتماعی و اقتصادی به قوه قضاییه می‌رسد

رئیس قوه قضائیه در ادامه پس از اقامه نماز ظهر و عصر در مسجد شهدا بجنورد در جمع اقشار مختلف مردم افزود: در جریان سفرهای استانی اعم ازسفرهای رسمی و غیررسمی، تاکید دارم که نامه‌های واصله از جانب مردم توسط یک هیات مخصوص به صورت ویژه و سریع مورد رسیدگی قرار گیرند.

وی عنوان کرد: وقتی تورم مهار نشود، به تبع آن مشکلات و پرونده‌های اجتماعی و اقتصادی نیز ایجاد می‌شود و حجم کار در دستگاه قضایی را زیادتر می‌کند.

وی اضافه کرد: در اینجا ممکن است عده‌ای از مراجعان نسبت به نوع برخورد یک قاضی گلایه داشته باشند؛ بدون‌ تردید چنانچه یک قاضی‌ بدون جهت در قبال یک مراجعه‌کننده تندی به خرج دهد یا خدای ناکرده به او توهین کند برای یک لحظه نیز حق نشستن در منصب قضاوت را ندارد اما باید توجه داشت که در مواقع و مواردی، یک مراجعه‌کننده، قاضی را که با حجم زیادی از پرونده‌ها مواجه است را عصبانی می‌کند.

وی در پایان گفت: گلایه‌مندی از قوه قضائیه را به روی چشم ‌می‌گذاریم و ادعا نداریم که کار قوه قضائیه و احکام صادره در آن بدون عیب و نقص است اما در حضور شما نمازگزاران و مردم متدین شهادت می‌دهم که تمام توانم را برای خدمت به مردم به کار گرفته‌ام.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام والمسلمین نوری امام جمعه بجنورد اظهار کرد: از رئیس قوه قضائیه صمیمانه قدردانی به عمل می‌آوریم که امروز در جریان سفر به بجنورد هم در دانشگاه حاضر شدند تا سخنان دانشجویان را استماع کنند و هم برای انجام فریضه نماز و پاسداشت مسجد، به مسجد شهدا شهرک شاهد بجنورد آمدند تا در جمع اقشار مختلف مردم بجنورد باشند.

در جریان این مراسم، نمایندگان خانواده معزز شهدا، روحانیون، شرکت‌های دانش‌بنیان، کشاورزان و اصناف، به ارائه مطالب و نقطه‌نظرات خود پرداختند.

خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha