به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عباسعلی نوبخت» روز دوشنبه در حاشیه نشست پنجره واحد مدیریت زمین که در محل سازمان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برگزار شد، افزود: اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین میتواند به شکل ۱۰۰ درصد در کاهش تخلفات اثرگذار باشد، به طور مثال اگر زمینی تصرف شده این سیستم به صورت مشخص وضعیت را به سازمانهای متولی اعلام میکند تا گزارشی از این تخلف تنظیم کنند.
وی افزود: طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین تمامی مراحل از جمله پرونده تخلف در دادگاه، شعبه دادگاه و مراحل دیگر قابل رویت و پیگیری است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تصریح کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین پیرامون تقاضاهای مردمی برای درخواست زمین به دستگاههای متولی تسهیلگری میکند. با اجرایی شدن این سامانه دیگر لازم نیست که یک فرد تقاضای خود را به یک اداره متولی ارایه دهد، بلکه درخواستها به واسطه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین ثبت و تمامی دستگاههای مرتبط میتوانند به صورت الکترونیکی پاسخگو باشند.
وی بیان کرد: این سامانه مسائل مربوط به زمین را پایش ماهوارهای میکند و به طور دقیق اراضی منابع طبیعی و اراضی کشاورزی مشخص میشود؛ بنابراین دستگاههای متولی که میخواهند عرصههای خود را حفظ کنند و از هرگونه تغییر کاربری جلوگیری کنند به سهولت این کار انجام میشود، البته عملیاتی شدن این سامانه فقط برای اراضی ملی نیست؛ بلکه اراضی کشاورزی و مکانهای داخل شهرها نیز رصد و پایش میشود.
نوبخت گفت: این سامانه تصاویر ماهوارهای خود را با تصاویر قبلی مقایسه میکند به طور مثال اگر زمین کشاورزی دیوارکشی شده باشد و یا در نقطهای ساختمان جدیدی احداث شود یا با قطع درختان اراضی جنگلی تغییر کاربری داده شده است به طور دقیق مشخص خواهد شد؛ بنابراین هرگونه تغییری به صورت سیستمی به دستگاه متولی اعلام میشود و افرادی که مدیریت این بخش در سازمان منابع طبیعی، سازمان امور اراضی و سازمان راه و شهرسازی و دهیاریها را دارند میتوانند این تغییرات را مشاهده کنند.
وی با بیان اینکه این سامانه به نوعی کمبود نیرو را جبران میکند افزود: این سامانه دارای سه راهبر است که یکی راهبر فنی آن سازمان فناوری و اطلاعات ایران است و سازمان منابع طبیعی کشور راهبر اجرایی این سامانه است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در منابع طبیعی و آبخیزداری اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی یک راهبر اجرایی و هماهنگکننده بین دستگاهی است که بر اساس این هماهنگی باید ضوابط اجرایی را به استانها ابلاغ میکردیم که انجام شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: همچنین منشوری توسط سازمان منابع طبیعی کشور و کمک سازمان فناوری اطلاعات ایران طی مدت زمان دو ماه آماده شد که برای تصویب به کارگروه فرا قوهای ارایه شده است.
نوبخت گفت: همچنین شیوهنامهای را آماده و برای دریافت اظهارنظر به وزارت کشور ارسال کردهایم، اما پس از گذشت دو هفته هنوز پاسخی ندادهاند، آن را نیز برای تصویب به کارگروه فرا قوهای ارسال خواهیم کرد؛ بنابراین آنچه را که سازمان منابع طبیعی پیرامون ضوابط اجرایی وظیفه داشت، انجام شده است.
وی گفت: در هفته دولت کل موارد مربوط به پنجره واحد مدیریت زمین برای تمامی دستگاهها اجرایی ارایه میشود و تمامی هموطنان میتوانند از طریق دفاتر پیشخوان دولت وضعیت زمین درخواستی خود را پیگیری کنند.
نظر شما