علی نصرتی روز سهشنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: سال قبل ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب برای مرمت جاده بین مزارع استان مصوب شده بود که تاکنون ۱۶۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و بیشتر این اعتبار تخصیصی هم برای تسویه مطالبه به جامانده پیمانکاران از گذشته هزینه شد.
نصرتی یادآور شد: ۱۷ هزار کیلومتر جاده بین مزارع شناسایی شده در گلستان وجود دارد که تاکنون ۸ هزار کیلومتر آن مرمت و بازسازی شد.
وی افزود: مرمت بازسازی جادههای بین مزارع استان که نقش به سزایی در پایداری تولید دارد، نیازمند تخصیص اعتبار کلان است و با منابع استانی نمیتوان به اجرای آن شتاب داد.
به اعتقاد کارشناسان آب و خاک گلستان، مرمت و بازسازی جاده بین مزارع هر دوره پنج ساله صورت میگیرد.
وی بیان کرد: در سفر دور نخست دولت سیزدهم به استان ( اسفندماه ۱۴۰۰) هم مصوبه ای برای تامین اعتبار مرمت و بازسازی جادههای بین مزارع استان دیده نشده است ولی برای دور دوم سفر رییس جمهور به استان، پیشنهاد لحاظ مصوبه در این حوزه آماده ارائه شده است.
پیشتر محمد برزعلی مدیرکل جهادکشاورزی گلستان در نشستی با مسوولان قرارگاه خاتم الانبیا در استان طی سال قبل، با اشاره به اهمیت دسترسی آسان به زمینهای کشاورزی برای رونق تولید و گستردگی عملیات مرمت و بازسازی جاده بین مزارع در استان پیشنهاد مشارکت در اجرای این طرح را به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا داده بود.
به اعتقاد کارشناسان و دست اندارکاران بخش کشاورزی گلستان، دسترسی به زمینهای کشاورزی برای کاشت، داشت و برداشت محصول، حفظ و کاهش هدر رفت محصولات و آسان سازی آمد و شد وسایط نقلیه در مزرعه از مزایای مهم ایجاد یا بازسازی جادههای بین مزارع در استان است که برخورداری از شبکه جادهای کارآمد، بهرهوری این بخش را دوچندان میکند.
مطابق دادههای آماری جهادکشاورزی گلستان، این استان در تولید ۱۵ محصول کشاورزی از جمله گندم، کلزا، پنبه و سیب زمینی، دارای جایگاه ویژه در کشور است.
گلستان ۲۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی دارد که در سال زراعی گذشته ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی معادل پنج درصد تولیدات کشاورزی کشور را تولید و روانه بازار مصرف کرد.
مرمت جاده بینمزارع، ظرفیتی برای امکان سودآوری بیشتر کشاورزی در گلستان
نظر شما