به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از نیوزمیکر، ولادیمیر بولا وزیر کشاورزی مولداوی این موضوع را در دیدار با یانیس مارجکس رئیس هیات اتحادیه اروپا مطرح کرد.
بولا اعلام کرد: وزارت کشاورزی مولداوی قصد دارد اقداماتی را که پیش از این توسط برخی کشورهای اتحادیه اروپا در مورد واردات غلات و دانههای روغنی از اوکراین انجام شده است را بهطور موقت اعمال کند.
وی افزود: مقامات مولداوی در نظر دارند سیاستهای حمایتی را به اجرا بگذارند که مالیات بر سوخت دیزل پرداختی از سوی کشاورزان این کشور را جبران کند و نیز به هزینه محصولات حفاظت از گیاهان و کودها نیز یارانه پرداخت کنند.
کمیسیون اروپا در تاریخ ۲ ماه مه (۱۲ اردیبهشت) اعلام کرد که اقدامات حفاظتی استثنایی و موقتی را در برابر واردات از اوکراین اعمال میکند که عرضه کالاهای کشاورزی تولید شده در این کشور را به بلغارستان، مجارستان، لهستان، رومانی و اسلواکی محدود میکند.
این محدودیتها برای چهار محصول کشاورزی شامل گندم، ذرت، کلزا و تخمه آفتابگردان با منشأ اوکراین اعمال خواهد شد و تا ۵ ژوئن ۲۰۲۳ (۱۵ خرداد) به قوت خود باقی خواهد ماند.
به گزارش ایرنا، با آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲ بنادر صادراتی اوکراین (کشوری که اغلب بهدلیل مقادیر زیاد غلات تولیدیاش، «سبد نان اروپا» نامیده میشود) در دریای سیاه توسط کشتیهای جنگی روسیه محاصره شد و امکان صادرات محصولات کشاورزی کییف از این بنادر به شدت کاهش یافت.
در پی این اتفاق، کمیسیون اروپا از ترس این که این وضعیت امنیت غذایی جهانی را تهدید کند، در ماه مه ۲۰۲۲ سازوکاری را با نام «خطوط همبستگی» در اروپا برای تسهیل صادرات غلات اوکراین (از راه زمینی) ایجاد کرد.
کمیسیون اروپا همچنین به طور موقت همه عوارض و سهمیه بندیهای صادراتی اوکراین را حذف کرد و به غلات ارزان اوکراینی اجازه داد تا بدون هیچ محدودیتی به اروپا سرازیر شود.
به گفته انجمن کشاورزان اروپایی «کوپا-کوگِکا»، این امر اختلال بزرگی در بازار غلات کشورهای همسایه اوکراین ایجاد کرد و موجبات ناراحتی و خشم کشاورزان این کشورها را فراهم آورده است.
نظر شما