«مهرداد سعادت» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به روند رو به رشد حجم تجارت ایران با ترکیه، اظهار داشت: برای توسعه روابط تجاری از طریق دیپلماسی اقتصادی باید منتظر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور باشیم و پس از برگزاری این رویداد، میتوانیم رایزنیها در زمینه گسترش مبادلات را ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه تجارت بین ایران و ترکیه هر روز بهتر میشود، خاطرنشان کرد: ترکیه در ماههای گذشته عدم همکاری خود با آمریکا و سایر کشورها را برای اجرای تحریمها علیه ایران اعلام کرد که سرآغاز مثبتی دیگر برای توسعه روابط تهران و آنکار است.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه با بیان اینکه این اتاق در همکاری با سازمان توسعه تجارت اقدامات خوبی را انجام داد است، تاکید کرد: یکی از مسائلی که پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه باید مورد توجه قرار بگیرد، ادامه مذاکرات به سرانجام رساندن توافق تجارت ترجیحی است.
وی با بیان اینکه با هیچ کدام از دولتهای برنده در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه مشکلی نداریم، تصریح کرد: بخش خصوصی به روند فعالیت خود فارغ از سیاست ادامه خواهد داد، اما سیگنالهای مثبتی را دریافت کردهایم که نویدبخش تجارت خوبی برای دو کشور است.
سعادت با تاکید بر اینکه دولت باید بخش خصوصی را بیشتر در کنار خود داشته باشد، تاکید کرد: دولت سیزدهم به این بخش توجه خاصی داشته است و بخش خصوصی ارتباط خوبی با دولت و بدنه آن دارد و پیشنهادات مطرح و مورد استقبال قرار میگیرد.
این فعال اقتصادی با اشاره به افزایش اعزام رایزنهای بازرگانی، خاطرنشان کرد: پیشنهاد رایزن برای ترکیه از سوی اتاق بازرگانی مطرح شده تا در شهر استانبول که مرکز تجاری و اقتصادی ترکیه محسوب میشود، استقرار یابد.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه با بیان اینکه پیش از این رایزن بازرگانی در شرق آنکارا ساکن بود، تصریح کرد: پیشنهاد دیگر اتاق بازرگانی عدم استقرار رایزن در سفارتخانهها و کنسول گریها بود؛ زیرا این فضاهای سفارتخانه مانع ارتباطات گستردهتر با بخش خصوصی کشور مقصد میشود.
وی افزود: اکنون رایزن بازرگانی ایران در ترکیه در استانبول حضور دارد و در حال فراهم کردن تدارکات برای استقرار در یک مکان شایسته هستیم تا مسیر توسعه مبادلات تسهیل شود.
سعادت با بیان اینکه همکاری نزدیکی میان دولت و بخش خصوصی برقرار شده است، گفت: اتاق مشترک ایران و ترکیه دفتر خود را دایر کرده است و به فعالان اقتصادی و تجار خدمات لازم را ارائه میدهد و رایزن اقدامات مثبتی در این راستا به سرانجام رسانده که باید از این تجربه در کشورهای دیگر نیز بهرهمند شویم.
افزایش حجم مبادلات ایران و ترکیه
وی با بیان اینکه روند حجم مبادلات ایران و ترکیه افزایشی بوده است، خاطرنشان کرد: با اقداماتی که انجام شده امیدواریم بتوانیم از ظرفیت کامل موجود برای صادرات و واردات استفاده ببریم؛ زیرا برای هر دو کشور تجارت با کشورهای همسایه مزیت به حساب میآید.
رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه تصریح کرد: ارتباط با همسایگان دسترسی سریع و بدون واسطهای را برای کشورها ایجاد میکند و استفاده از لجستیک و انتقال پول نیز سرعت میگیرد، فرهنگهای مشترک همسایگان برای این مزایا میافزاید.
تجارت با همسایگان اقدام طلایی دولت سیزدهم
وی با بیان اینکه موضوع تجارت با همسایگان اقدام طلایی دولت سیزدهم است، تاکید کرد: در تجارت با ترکیه توصیه میکنیم اگر کالایی دارای مزیت برای عرضه به این بازار نداریم از مسیر ارتباطی این کشور و تجارب آن برای دسترسی به کشورهای ثالث استفاده کنیم که یکی از مزایای مبادله با همسایگان است.
سعادت با بیان اینکه بنادر و موقعیت تجاری برای کالای صادراتی به جهان ظرفیت خوبی است که بتوانیم برای ترانزیت از آن استفاده کنیم، گفت: ترکیه دانش و امکانات لازم برای دسترسی به بازارهای دیگر را در اختیار دارد که میتوان از آن در جهت گسترش تجارت ایران بهره برد.
وی بیان کرد: ترکها تاجرهای خوبی هستند و این موضوع را میتوان از حجم تجارت ۵۳۵ میلیارد دلاری این کشور در سال گذشته درک کرد.
نظر شما